Неща, които децата трябва да правят сами

Да помагат за братчетата и сестрите си
0
Неща, които децата трябва да правят сами
Снимка: outnow.ch

За да възпитате у децата си отговорност, способност за взимане на самостоятелни решения и за да ги направите по-оправни в живота, трябва да им позволявате да правят някои неща сами.

Независимо дали ви се струва, че са още малки е важно да пречупите родителското си притеснение и стремеж винаги да сте покрай детето, за да се научи да се оправя само. Важно е за неговото бъдеще.

Кои са нещата, които трябва да оставите децата да правят сами?

Да се грижат за домашните любимци

Почти няма дете, което да не е извадило душата на родителите си да му вземат домашен любимец. Независимо какво животно сте взели, трябва да сте сключили предварителен договор с детето, че то ще се грижи за него. Хем е възпитателно, хем учи детето на отговорност. Така то ще разбере, че когато искаш нещо в живота, трябва да положиш усилия.

Да помагат за братчетата и сестрите си

За да намалите риска от възникване на ревност към по-малките деца, за които в момента усилено се грижите, въвлечете и по-големите си деца в грижите. Нека си играят с малките деца, нека помагат в преобличането, храненето, приспиването. Така позволявате на голямото дете да стане част от процеса и да се чувства така, сякаш има съществена роля в него.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари