10 грешки, които ви карат да изглеждате непрофесионално

Досаждате с лични телефонни разговори
Обновена: 3 окт 2019 15:14 | 3 окт 2019 15:06, Михаела Лазарова
2
10 грешки, които ви карат да изглеждате непрофесионално
Снимка: Istock

В професионалната офис среда има някои неписани правила, чието спазване е от голямо значение, особено за това как ще бъдете приети в работната обстановка. Ако се държите неприемливо или външният ви вид е неадекватен на съответната среда, то определено цялостното ви поведение на работа ще бъде счетено за непрофесионално.

Кои са навиците, които трябва да промените, за да не бъдете обявени за непрофесионалисти в областта си

1. Използвате емоджита

В бизнес комуникацията има етикет, който изключва употребата на емотикони, без значение дали изпращате имейл на колеги, с които добре се познавате. Ако го правите и в мейлите си до контрагенти, клиенти или партньори, това би било още по-неприемливо.

2. Намирате си извинения

Един професионалист би направил всичко необходимо, за да се справи с поставените задачи в установените срокове. Намирането на извинения ви прави да изглеждате незаинтересовани професионално от поетите ангажименти.

3. Празно бюро

Ако на бюрото ви има само монитор и клавиатура, това може да се счете за непрофесионално отношение, тъй като в работна среда се очаква пред вас да има поне календар с график или неотложни предстоящи задачи. Напълно празното бюро може да накара колегите ви да ви помислят за някой от онези типове хора, които отбиват номера на работа, а не вършат задълженията си с мотивация.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


2
Още по темата: кариерауспехиработа
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
0
 
! Отговори
Офффис преди 2 години
Сутрин, вместо да закъснявате, яхвате метлата и пристигат 15 минути по-рано, ще имате достатъчно време да се гримирате и да пиете кафенца до обяд. Добре е да бъдете облечени като за чалготека, бюрото ви да е затрупано с бок луци и вместо да си тръгвате преди края на работното време можете да си разцъкате Фейсбука няколко часа, което ще създаде впечатление, че работите много.
1
0
 
3
 
! Отговори
Защо ми е фризьор, преди 2 години
след като имам хубава коса? Сама, с гребен или четка в ръка, давам хубава форма на косата си само за 15-20 секунди. Нужна ми е само умело направена подстрижка веднъж месечно.И защо гримът да е задължителен на работното място? Може съвсем леко да се сложи червило в ненатрапващ се цвят и то при условие, че устните на жената нямат наситен естествен цвят.Това е напълно достатъчно за работещите в офис, магазин, ред,акция, здравно или учебно заведение.Която работи в цех, с грим и фризура ли да е там?