Кои истини за връзките ни е трудно да приемем?

Конфликтите са неизбежни, но е важно как преминаваме през тях
5
Кои истини за връзките ни е трудно да приемем?
Снимка: Istock

Връзките никога не са лесни – тези с приятели, роднините, интимен партньор. Когато сме в нови любовни взаимоотношения имаме куп очаквания, страхове. Забравяме обаче за някои истини. Вижте 14 истини за връзките, които ни е трудно да приемем.

1. Някои взаимоотношения ще бъдат невероятни, докато други ще ни служат като уроци. Всеки когото срещаме ни учи на нещо – на любов, на себеуважение, на това да преоткрием себе си и т. н. Най-важното е да успеем да извадим най-доброто от себе си.

2. Когато настъпят трудни времена, някои хора ще ви напуснат. Това може да са приятели, роднини, любим човек. Когато сте добре, вероятно ще сте заобиколени с много хора. Трудните ситуации обаче ни разкриват кой наистина държи на нас, опитвайки се да подобри по някакъв начин живота ни, чрез различни ресурси, които не са само материални.

3. Животът ни среща и с фалшиви хора. Лесно е да повярваме на някого, който ни казва това, което ни се иска да чуем. Ето защо не бива да забравяме, че човек струва толкова, колкото струва думата му и да не приемаме празни оправдания, когато някой не е лоялен към нас.

4. Колкото по-малко общувате с някои хора, толкова повече животът ви ще се подобри. Не се примирявайте да бъдете просто нечие свободно време или опция. Не забравяйте и за токсичните хора, които манипулират, създават негативна енергия.

5. Тежките думи могат да наранят любимия ни човек повече от физическата болка. Те нараняват много повече, отколкото си мислим, затова е важно как използваме нашите.

6. Изневярата и лъжата не са грешки, те са избор. Затова не бива да се крием или заблуждаваме зад думи като „грешка“ и „съжалявам“, а да не позволяваме повече да се отнасят така с нас.

7. Прекалената ревност не показва на някого колко много го обичате, а по-скоро е сигнал за несигурност в себе си, освен ако имате основателна причина да изпитвате ревност.

Още по темата може да прочетете в Az-jenata.bg


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари