Dolce & Gabbana на Седмица на модата в Милано

Дуото, което зададе въпрос за традициите в съвременната мода
1 окт 2016 15:00, Криси Табачка
4
Dolce & Gabbana на Седмица на модата в Милано
Снимка: Instagram

Ако има един вечен дебат в модната индустрия, то той безспорно е за старо срещу ново.

Интересен феномен в този контекст е дуото Доменико Долче и Стефано Габана, защото се явява своеобразна симбиоза между двете.

Ако Стефано Габана е иноваторът, който промени изгледа на предните редове и ролята на социалните мрежи, то Доменико Долче е майсторът шивач на висшата мода, зад който стои цялото италианско наследство.

Двамата заедно се явяват адвокатите на италианската мода, които за пролет-лято 2017 развиха концепцията за пътуването като навик.

Колекцията "Tropico Italiano" започна с точно 20 улични танцьори от Неапол – енергичните демократични деца, които се появиха в собствените си дрехи и представиха танц, смесица между хип-хоп и древното наследство на неаполитанската тарантела.

Особено впечатление прави разнообразието от аксесоари тип "Алиса в страната на чудесата", сред които диадеми и тиари.

Иронично намигване към многобройните фалшиви копия на изделията на модната къща направиха модели, появявайки се с бели тениски, върху които с големи букви е щамповано D&G – едно от най-крадените лога в света на репликите.

В контекста на новото време, технологиите и дигиталната ера, ревюто за пролет-лято 2017 не обърна гръб на традиционното.

След танцьорите се появиха моделите, "облечени" в ценностите и емблематичния почерк на модната къща.
Рокли с принтове изобилстваха от паста, морски дарове, плодове и сладоледи, а инкрустациите и масивните аксесоари се явяваха като контрапункт на милитъри якетата.

Най-доброто от колекцията на Dolce & Gabbana можете да видите в галерията в Tialoto.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Друго си е дизайнерска т-шъртка (тениска) с надпис и по възможност направена от памук. Това е като да пиеш минерална вода "Перие", за да показваш класа. Това е като да пиеш скъпо кафе, което е събрано от акото на вид ***'ймуна.
1
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я ! Бежанки. Дайте ги тея при нас. Ще ги интегрираме.Оппа, интеграла се самосезира