Стоянка Мутафова с юбилеен спектакъл за ЧРД

Актрисата ще отбележи 70 години на сцената в НДК
7
Стоянка Мутафова с юбилеен спектакъл за ЧРД
Снимка: Булфото, архив

Стоянка Мутафова ще отбележи "70 години на сцена" със специален юбилеен спектакъл на 2 февруари в зала 1 на НДК.

"Г-жа Стихийно бедствие" ще бъде в светлините на прожекторите на връх рождения си ден точно в 19:30 ч., а на сцената до нея ще бъдат много нейни приятели и колеги, за да я уважат и поздравят.

Сред тях ще бъдат Йорданка Христова, Силвия Кацарова, Мария Сапунджиева, Виктор Калев, Любо Нейков, Ненчо Илчев, Албена Павлова, "Тоника Домини" и др.

Билетите за спектакъла се продават в мрежата на Тикетпортал, Билетен център в НДК, Билетна каса на "Арена Армеец". Цената им е от 20 до 70 лв. според мястото в залата. От днес в продажба се пуска и втори балкон поради големия интерес, като цените там са от 40 до 50 лв., съобщават организаторите от продуцентски къщи "Ажур Пико" и "Артишок".

С изключителна енергия, винаги с усмивка на лице и страхотно чувство за хумор, Стоянка Мутафова продължава да е на сцена и до днес.

"Кралицата на българската комедия" има в биографията си изключително богата палитра от роли. Първата й е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.

Участва в много от емблематичните български филми като "Специалист по всичко", "Любимец 13", "Топло", "Бялата стая", "Кит", "Езоп" и други.

Днес, на 96 години, актрисата продължава да играе активно, да изнася представления из страната и на сцената на Сатиричния театър в София.

През 2012 г., когато празнува 90-годишния си юбилей, тя сподели: "За мен този театър (Сатиричния) е кажи речи всичко".

В края на 2017 г. дъщеря й Мария Грубешлиева – Муки, издаде своята втора книга за Стоянка Мутафова със заглавие "Добър вечер, Столетие мое". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е да се успокои тая никому неизвестна бабишкерка - натрапчива от комунистическата "власт" псевдо актриса....
5
0
 
4
 
! Отговори
ПроСоТо преди 5 години
ама верно не е кой знае каква "гениалност"!..Просто е имала късмет да попадне сред други,много по-голями от нея "звезди" и тя просто е повлекла част от тяхната слава със себе си..Това е..Но:-При всичкото ми уважение към нея,аз НЕ бих отишъл да я гледам СЕГА!..Старостта е много НЕЛИЦЕПРИЯТНО нещо,а при нея просто е отблъскващо ВИЗУАЛНО..Обаче некои люде,родени с "природни антидепресанти",немат спирка..Досаждайки на другите до последния си дъх..
4
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стоянка Мутафова и извън сцената си има комична физиономия. От малка. :)Да се чудиш как я е сътворил Господ такава... Ама, пък 97... :)Няма Джордж Буш, няма Джералд Форд, няма Джими Картър... Е, засега Кърк Дъглас я "бие", ама знае ли се.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стоянка Мутафова ще отбележи "70 години на сцена";Първата й (роля) е още от 1945 г., когато играе прислужница в пиеса на Молиер.2019 1945 = 74Аз ли не мога да смятам, или ...
2
4
 
18
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Каква "кралица" е тази посредственост? И не се ли насити на пари и облаги? Стана за смях. А за творението и' Муки по-добре да не говорим!
1
12
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
незнам какво е възхваляват , но не есупер актриса! има къде по заслужили от нея и талантливи - да речем татяна лолова е хиляди пъти по - по !!!