Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната

Той е на мнение, че Западът трябва да принуди страната да преговаря
26 май 2022 07:00, Нели Христова
279
Хенри Кисинджър призова Украйна да даде част от територията си за да спре войната
Снимка: БГНЕС

Бившият държавен секретар на САЩ Хенри Кисинджър е заявил на Форума в Давос, че Украйна трябва да отстъпи територия на Русия, за да помогне за прекратяването на инвазията, което предполага позиция, срещу която огромното мнозинство украинци са против, съобщава The Washington Post, цитирайки The Daily Telegraph.

Кисинджър също така е призовал Съединените щати и Запада да не търсят срамно поражение за Русия в Украйна, предупреждавайки, че това може да влоши дългосрочната стабилност на Европа.

След като е посочил, че западните страни трябва да не забравят значението на Русия за Европа и да не бъдат "пометени" от моментните настроения, Кисинджър също е настоял Западът да принуди Украйна да приеме преговори със "status quo ante" или предишното състояние на отношенията.

"Преговорите трябва да започнат през следващите два месеца, преди това да създаде сътресения и напрежение, които няма да бъдат лесно преодолими. В идеалния случай разделителната линия трябва да бъде връщане към предишното статукво", е заявил бившият американски държавен секретар.

По думите му продължаване на военните действия няма да означава свобода за Украйна, а нова война срещу самата Русия.

Украинският президент Владимир Зеленски подчерта, че част от условията му за влизане в мирни преговори с Русия ще включват възстановяване на границите преди нахлуването.

Коментарите на Кисинджър идват, когато световните лидери казват, че руската война в Украйна е поставила под въпрос "целия международен ред".

Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен каза на световните лидери в Давос, че войната е не само "въпрос на оцеляването на Украйна" или "въпрос на европейската сигурност", но и "задача за цялата глобална общност".

Тя осъди "разрушителната ярост" на руския президент Владимир Путин, но каза, че Русия може един ден да си върне мястото в Европа, ако "намери пътя си обратно към демокрацията, върховенството на закона и зачитането на международния ред, основан на правила... Защото Русия е наш съсед".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


279
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
232
1
 
4
 
! Отговори
Светозар преди 1 година
Кисинджър днес има рожден ден. Става на 99.
231
10
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тия 100 годишни старчоци с деменция ли ще ги спрат руснаците и ще управляват света и живота ни?
230
4
 
3
 
! Отговори
мопасаН преди 1 година
Навремето същият този Кисинджър предаде Южен Виетнам на Съветите с което нанесе голяма имиджува щета на УСА.
229
6
 
11
 
! Отговори
xoxo преди 1 година
Х. Кисинджер-един интилигентен и разумен американски политик .
228
7
 
5
 
! Отговори
джо преди 1 година
Няма да правим Украйна на парчета, тя направо ще се присъедини цяла към Русия.
227
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кисинджър е поредния пример, че на стари години винаги можеш да станеш за смях и подигравки. Примери много, Меркел, Путтаран и тн. Афганистан колко даде от територия си на СеСеСеРето за да се разкарат от там? Ако може пра-пра дедото Кисинджър да си припомни.
226
2
 
17
 
! Отговори
old skuul преди 1 година
Кисинджър не случайно е в Давос и не случайно дава мнение за ситуацията.
225
2
 
4
 
! Отговори
Дайте преди 1 година
северните щати на Канада,а южните-на Мексико,за да не ги отчуждите от Америка.Еврейско L !
224
11
 
14
 
! Отговори
КГБ преди 1 година
Расссия в момента е активирала цялата си агентура по света, без изключение. Сега е момента да разберете кои са агентите на МОР ДОР по света. Само гледайте кой жално плаче за "лицето на Русия", за "достойнството на Русия", които трябва "да пазим", за да не ни хвърли МОР ДОР бомбите... Докато престъпниците избиват невинни жени и деца в чуждата държава... Ако това мине, скоро чакайте у нас "Разградска Османска Република" и Кърджалийска Мюсюлманска Република"... Неминуемо!!!
223
6
 
9
 
! Отговори
РУСКИ ДЕ БИЛ преди 1 година
Прав е, всяка съседна на Русия държава губи правото си да съществува, ако Русия поиска част или цялата й територия. Това е планът на *** за новата глобализация - големите държави завладяват съседите и накрая светът се поделя между 5-6 гигантски държави и така много по-лесно се управлява безмозъчното стадо, посрещащо с песни и танци диктатора...
222
8
 
6
 
! Отговори
ха ха ха преди 1 година
Украйна ще се бие до "пследния украинец "- това иска САЩ !
221
12
 
6
 
! Отговори
тя преди 1 година
Прав е ,той знае ,че Русия си иска нейните градове , които загуби по време на Елцин и Горбачов !
220
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайнрих Кисингер, най-лесно се търгува с чужда територия. Защо пък Америка да не отстъпи половината Аляска на Русия. И без това я е купила навремето доста евтино. Ама когато си на почти 100 г. е простено да говориш нелепици?!!!
219
11
 
13
 
! Отговори
ЬЬЬ преди 1 година
Ех,дядо,изкуфял дядо,а за да има мир,трябва ли всяка от по-слабите държави да отстъпва от териториите си на по-силните?Само питам и отговор от такива като теб не искам.
218
11
 
13
 
! Отговори
Иван Иванов преди 1 година
Има логика, особено на фона на мераците Украйна да започне да произвежда и ядрено оръжие - имат атомни реактори и технологии, това би било върха спрямо Русия и тогава щеше да стане лошо.Цялата работа идва от някаква омраза спрямо славяните и в частност Русия - сляпа и необяснима, като се цели превъзпитание на цялата ни раса в западни обичаи - да видим какво е правилното.
217
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
хаха е щом дъртия ултра рептил го е казал, веднага украина да сдава покраина
216
10
 
14
 
! Отговори
123 преди 1 година
Браво! Все още мислещ и прогнозиращ по-доброто за света.
215
6
 
11
 
! Отговори
sd преди 1 година
ако израел го даадем на арабите няма да има вече никакво напрежение в близкия изток. само 10 милиона избити евреи и вечен мир и ,любов
214
8
 
6
 
! Отговори
Handel преди 1 година
Въпросният кисибдър се счита че притежава 50 милиона долара. Като се има предвид, че той винаги е бил чиновник, т.е. на заплата, явно яко е спестявал от банички.
213
7
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Такива от ранга на Кисинджър уж призовават,а всъщност казват какво ще стате