Свети Валентин? Егати простотията!

Двайсет причини, поради които съвсем оправдано можете да намразите този празник
12 фев 2008 11:13,
127
Свети Валентин? Егати простотията!
Илюстрация: AMY

Идва 14 февруари.

Ако сте от щастливците, които с трепет в сърцето чакат този ден, за да обсипят любимия с тюл, брокат, плюш и купища гащи на сърчица – честито!

Обаче има и хора, които нещо не се чувстват на място, когато този ден дойде.

Да си го кажем направо – МРАЗЯТ ГО. Но не знаят защо.

Е, ние ще ти помогнем.

Ето ти двайсет причини, поради които можеш да намразиш Свети Валентин съвсем оправдано - събрани прилежно от The Times. 

20 причини, поради които е окей да мразите Св. Валентин

За момиченца

Не можете да се оплаквате. Защото ако сте сама, ще звучите като изсушена, престаряла мома. А ако пък имате някаква връзка, всички ще мислят, че сте си хванали егати тъпото парче за гадже.

Няма нищо по-разочароващо от това мъжът, когото досега сте възприемали като потенциален бъдещ съпруг, да изрази романтичните си въжделения посредством картичка с нарисувана овца и надпис „агънцето ми“.

Със стремежа си да си изкарате най-романтично от всички останали на тази планета, Свети Валентин се превръща в нещо като мини-сватба... но през февруари – най-влажният, студен и гаден месец от годината. Никой не би трябвало да очаква да има сватби през февруари. И то всяка година.

Романтиката и любовта около Свети Валентин може да се сравни с поговорката „от ден до пладне“. Демек – на следващия ден надали нещата ще са същите.

Наоколо е пълно с хора, които изглеждат зашеметяващо красиви и щастливи, което те навява на мисълта, че са безумно влюбени и правят див, завладяващ секс по сто пъти на ден. А ти – не. Това те кара да се чувстваш ужасно нещастна.

Момичето, което най-много те дразни, вероятно ще получи голям подарък – чифт секси ботуши. Ще се хвърли на врата на гаджето си, а когато той отиде в другата стая, ще изкоментира, че всъщност ботушите биха прилягали повече на някоя проститутка.
 
Няма такова нещо като добре изкаран Свети Валентин. Дори и да получиш мистериозна картичка/подарък/букет цветя, със сигурност ще е от някой кретен. 

Започваш да се състезаваш с колежките си. Ооо, оная от маркетинга получи най-голям и скъп букет цветя, обаче ти пък имаш резервация за най-якия ресторант в града! Я да видим сега кой кого! Ама ха!
 
Празникът на влюбените те кара да се подлагаш на зверски диети. Шансовете той да ти купи шармантно бельо са високи. Шансовете коледното плюскане да си личи по корема ти са още по-високи.

Розовите роклички, обсипани с камъни Сваровски, отиват само на тригодишни пикли и на манекенките на италианските модни дизайнери.

За момченца 

Свети Валентин те кара да намразиш всички останали мъже. Айде на бас, че всички сносни ресторанти ще бъдат резервирани от разни тъпаци, което значи, че останалите ще трябва да платят двойно повече, за да ядат гадости в някое ужасно заведение.

Трябва да правиш разни тъпи неща, като палене на свещи и прочие простотии. 

Ако не правиш разни тъпи неща, като палене на свещи и прочие простотии, жената ще те намрази.

Минаваш на червено за отрицателно време. Значи, за всичките тези букети, вечери и таксита, ще дадеш луди пари. Нямаше ли да е по-добре просто да й връчиш кинтите и да й кажещ да си купи каквото иска?

Ако имаш съвсем прясна, новичка връзка, и не заведеш изгората никъде на Свети Валентин, рискуваш да бъдеш нападнат с въпроси като „къде се намираме“ и „всъщност, имаме ли някакви сериозни взаимоотношения“. Лошото е, че и да я заведеш, пак ще последват същите въпроси. Егати тъпотията.
 
Не само че трябва да уцелиш размера, цвета и стила на сутиена, който й купуваш, но трябва и да си безразличен към циците на продавачките в магазина.

Свети Валентин я кара да е нащрек още месец преди това и вероятността да се измъкнеш от празнуване е минимална. Дори и да изхвърлиш календара, няма да се измъкнеш.

Абе, едно голямо, задължително и изтощително пазаруване в годината не е ли достатъчно??? Айде, разбираш коледната истерия, дори си окей с това да изпиеш и един Бейлис в 11 часа без някой да те мисли за гей, обаче всичко това наново на 14 февруари?? Що за глупост!

А аз защо не получавам подаръци? И въобще, какво ще прокопсам аз от 14 февруари?

Няма нищо по-разочароващо от това жената, която досега си възприемал като потенциална бъдеща съпруга, не само да не се засмее на картичката с овцата, ами и да те разпердушини с един як скандал.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


127
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
0
 
0
 
! Отговори
Антонов преди 16 години
Как може такава простотия да се пропагандира?Ще ми казват по телевизията, че днес е Денят на влюбенитеи някакви дребни лигльовци ще се целуват по улиците с лицемерно празнуване.А други ще ми пробутват червени простотии!
45
0
 
0
 
! Отговори
четяща преди 16 години
В православния календар имаме св. мъченица Валентина. Тогава (на 10ти февруари) празнуваме имен ден:)
44
0
 
0
 
! Отговори
анонимен преди 16 години
Искам да задам само един въпрос на автора на статията? Наскоро те зарязаха? ДА? И на мен така ми се струва. По-добре отиди да се разтовариш някъде, отколкто да мразиш на кило.Не казвам, че Свети Валентин е най-прекрасния празник на света. Всеки може сам да избира да го празнува или не.
43
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Само малко уточнение, че Валентин е станал Светец, много преди хриситяните да се разделят на католици и православни. Това означава, че не е католически празник, просто ние не сме го почитали толкова явно този светец. А и в края на краищата какво по-хубаво от още един празник. Който иска да празнува каквото си иска. Не е задължително, нали
42
0
 
0
 
! Отговори
Антонов преди 16 години
Свети Валентин е католическа *** за разлигавени душици. Ние сме си българи и си имаме Трифон Зарезан.И знаете ли кой е виновен за всичко - медиите.Те пропагандират Св. Валентин ,Биг брадър, Сървайвър ,чуждици и всякакви антибългарски неща.С тази скорост след 15 години ще сме нпълно заличени от западната помия.
41
0
 
0
 
! Отговори
netakabe преди 16 години
И не защото съм самотна стара мома:-)). А по чисто сезонни причини. И как да не. При цените на електроенергията в България, при обичайните за средата на февруари ниски температури, предпочитам червеното вино, вместо дантелено червено беьо с размерите на носна кърпичка. Нали разбирате-топли повече. Дано в четвъртък да получа нещо друго за подарък.
40
0
 
0
 
! Отговори
TЕС преди 16 години
Крадена или не, статията ми допада, защото е нещо по-различно от постоянните, незибежни подканяния да се празнува Св. Валентин. Аз имам половинка, с която сме щастливи без да празнуваме този ден. Нямам против празниците, но точно този много ме дразни. По-точно дразням ме простоватите момченца и момиченца, дето нищо незнаят за този празник, но бързат да го празнуват! И в християнската традиция има празник на семейството , но щото не е свързан със суматоха и балончета-сърца, та на никого не му е интересен...Но в крайна сметка, всеки е свободен да празнува к'вото си иска... само да не го навира в лицето на всеки.
39
0
 
0
 
! Отговори
явор преди 16 години
Ужасен празник!Не мога да го трая - католическо-американска профанска измислица, с която не искам да имам нищо общо! Супер лицемерен празник и просто перфектно представя глобализацията и комерсиализацията на всякакви ценности.
38
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
evala na toq deto e pisal statiqta !!!
37
0
 
0
 
! Отговори
Анализатор преди 16 години
Всички празници (до един) са измислени или поддържани с комерсиална цел - за да може да върви търговията - тва магазинчета за сувенирчета, парфюми, бельо и тем подобни ***. Тия хора иначе гладни ще умрат. Идеята на Свети Валентин е хубава, ама е опорочена. Както междувпрочем и Коледа. То оставаш с впечатление, че тия празници се правят единствено с материална цел.
36
0
 
0
 
! Отговори
Дедо преди 16 години
Всеки значим празник си има своя "патрон", тъй да се каже. Коледа - Дядо Коледа, 1 март - Баба Марта, Великден - Великденския Заек, Гергьовден - Св. Георги, Ивановден - Иван Костов... и т.н. А Св. Валентин си няма. Само някакво грозно нещо, което безусловно прилича на червена ряпа, а всъщност би трябвало да е сърце...(тия хора, производителите на плюшени тъпотии, виждали ли са сърце?!)... тъжна работа, срамна...Нека Св. Валентин има своя приказен герой - Дедо Валентин, или по-добре Дедо Вальо... Дедо Вальо ще е нещо като дилър - ще раздава подаръци на дамите, но понеже си няма джуджета дето да му работят за без пари, ще взима кинти от момченцата. За посредничеството ще взима комисионна...И понеже е модерен, няма да влиза през комина, а през парното... Дедо Вальо "Топлото" , познавате ли го, а... Освен това няма да се движи със шейна ( простотията), а с градския транспорт. За да няма спорове между влюбените дали Дедо Вальо не е трябвало да бъде от женски пол, за да подхожда повече на романтиката на празника, то той ще бъде транссексуален травестит...Ето така се раждат легендите...
35
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Защо нападате така и статията, и празника?! Статията си е майтапчийска, макар че има и истина. А празниците ги празнува тоя, който му е приятно. Това си е просто хубав повод за напиване или за малко лигавене. *** е, ако ти е криво от всичко или пък тръгнеш да пазаруваш куп сърца и глупости и псуваш всичко. Да живеят празниците и да ги има повечко!!!
34
0
 
0
 
! Отговори
Maffi@ преди 16 години
Ха извлечете ползи от празника мъже! Аз й купих сваровски специялно опакован и нарочно и го показах но не й давам да го отвори до самия празник! Мнооооого се кефя да й гледам молещото лице и да ме кара да й го дам да си го отвори но НЯМА!
33
0
 
0
 
! Отговори
Todor преди 16 години
Най тъпият празник....преди го празнувах зорлян като имах приятелка сега нямам ... и не искам да го празнувам дори когато пак имам.Ден на влюбените...ден на загубените...неможе един ден през годината да ми се натяква че бил ден на незнам си какво........когато аз съм с човек който обичам и съм влюбен в него....всеки един ден е ден на влюбените за мен.*** работа е този празник.....МРАЗЯ ГО!!! и най-много всички тези сърца където са по витрините по магазините....няма ли да минава вече туй скапано нещо.
32
0
 
0
 
! Отговори
пипи преди 16 години
кой е написал материала? цинизмът към пародиращите влюбени е прекрасен. а ако на св. валентин мине валяк през студенстки град, ще стане порносписание. със сигурност.
31
0
 
0
 
! Отговори
theNiksan преди 16 години
14.02 е подла конспирация измислена от алчни цветари!
30
0
 
0
 
! Отговори
Кочо преди 16 години
Един мъж има 365/6 дни в годината, за да може да си покаже любовта. Ако не може да го свърши през тях, съмнявам се, че един ще му е достатъчен. Св. Валентин си е чисто и просто комерсиален празник, както Вси Светии и както червено-белия Дядо Коледа на Кока-кола (оригинялният е бил зелено-бял). А освен това и католически. А тия сърчица и плюш са изключително кичозни и безвкусни. Да ме извиняват всички, но не виждам причина да не заведа жена си на супер ресторант на 7 май, без да е нужно да се боря с куп мъжлета, усетили непреодолим прилив на романтизъм между две псувни... Трифон Зарезан поне е традиционно български.
29
0
 
0
 
! Отговори
theNiksan преди 16 години
Добре че на 14 няма мач на Ман Юнайтед, 'щото иначе гаджето щеше да има романтична вечеря с бира и чипс! (а аз - романтичен месец без Sex!:-)
28
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Какво сте луднали по тоя Св.Валентин? Ден като всички,когато любимия ми човек е до мен,всеки ден е Св.Валентин.Ама ако се караме непрекъснато и решим в този ден да си сложим гащите на сърчица и да се гледаме мило не го разбирам!?!?
27
0
 
0
 
! Отговори
BabaPEna преди 16 години
Ммдаа така е този празник е измислен само за глупост..така си е че по добре двама души да си си доказват постоянно чувствата от колкото в 1 ден да го праят на едвали не нещо мн голямо..