The Center отново шампиони

Хип-хоп отборът на Goosh отново отнесе всички глави и награди с майсторство и взе всички първи места на Националния Хип-Хоп Шампионат.
15 юни 2007 17:15,
The Center отново шампиони
Групата, която не губи. Клекналият е Goosh. Снимка: The Center

След като ни отнесе веднъж с шоуто си "Централно", Goosh и формацията от училището му SDS The Center не се смилиха и над журито на Третия Национален Хип-Хоп Шампионат, организиран от Българската Спортна Танцова Федерация.

На състезанието, което е най-голямото танцово Хип-Хоп събитие в страната тази година, участниците бяха над 400, като предварително бяха проведени три квалификационни турнира които дават правото на над 20 клуба от цялата страна да участват на Националното първенство.

От крайното класиране се определят отборите, които ще представят страната ни на European Hip-Hop Championship в Грац – Австрия през юни и на World Hip-Hop Championship в Бремен - Германия през октомври.

Категориите, в които се провежда, са следните: solo (мъже и жени), duo, small group (група до 7 човека) и formation (група от 8 до 24 човека). Възрастовите групи са разделени по следния начин: до 11 години, 12-15 години, над 16 години.

SDS The Center участва с трите си най-представителни отбора The Center, Dem Idols и The Corner във всички състезателни категории. Всички първи места от петте категории при възрастова група над 16 години останаха отново в SDS The Center, с изключение на solo (жени), където взеха второ място. В категориите solo (мъже), duo и formation шампион във финалната битка стана варненската група, а на small group - софийската Dem Idols.

България все по-сериозно заявява развитието на своята Хип-Хоп сцена и ще проявява все по-големи претенции за присъствието и на световната такава. И засега най-сигурните посланици пред чужденците са The Center.

Нееднозначно за това говори и участието им на хип-хоп съзтезанието BigBang Streetdancers в град Брюж – Белгия – едно от най-привлекателните Хип-Хоп състезания в Европа заради атрактивните си правила, начин на построяване, организация и хора от международната Хип-Хоп сцена, включени в нея.

Там The Center не взеха награди, защото Goosh беше в журито - първият български съдия на международни хип-хоп съзтезание.

Според него „The Center не спечелиха, защото аз бях съдия, те наистина бяха най-сериозният отбор на това състезание. Това беше мнението на всички съдии, а и на публиката. Този път не направихме просто състезателен танц, създадохме един концептуален движенчески образ, който притежаваше, освен своята неповторимост и актуалност като стил, и един заряд, на който са му достатъчни 2 минути, за да те промени.”

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание