Нещо горещо

Малко преди началото на новия сезон в театрите, ще можем да видим какво ще се случва в тях в бъдеще. Панаирът на Младите показва сполучливи представления на млади автори от 24 до 30 септември
24 сеп 2007 13:58,
Нещо горещо
Момент от "Йерма". На снимката са Мила Банчева и Милен Янчев. Снимка: Младежки театър

Малко преди началото на новия сезон в театрите, ще можем да видим какво ще се случва в тях през следващите години. Погледът в бъдещето е осигурен от милите хора от Младежкия театър, които вече цяла година дават шанс на представления, направени от начинаещи театрали да се играят поне за малко на някоя от сцените им. Програмата се казва “Младите в Младежкия” и тази година за първи път ще бъде отпразнувана с първото издание на есенния салон Панаир на Младите.

Той започва на 24 септември и включва 9 представления. От миналогодишните със сигурност си заслужават „Нищо по-хубаво“ на Младен Алексиев - моноспектакъла, за който си говорихме с Касиел Ноа Ашер и „Йерма“ по Лорка на Биляна Петрова с участието на предишния клас на проф. Здравко Митков в НАТФИЗ.

Миналата година извън програмата гледахме и „Обноски за маса“ - спектакъл на дипломанти от НАТФИЗ от класа на проф. Атанас Атанасов. Сега ще можем да видим представлението и в рамките на есенния сезон.

С нетъпение очакваме “Смъртта и момичето“ - тазгодишната премиера в рамките на “Младите в Младежкия”. Тя е на любимия ни Веселин Димов – отговорен за чудесния „Момо“ във Варна, „Победата на Мишин“ по Даниил Хармс в Сатирата и „Обругаване на публиката“ по Петер Хандке в Сфумато. Последно от него гледахме „Дуел“ по Чехов в театър Възраждане, а сега той отново се завръща с пиеса на популярната Елфриде Йелинек („Пианистката“).

Бихме си припомнили и чувствения моноспектакъл на Ирина Дочева “За жената отсреща”, изигран на миналогодишния Малък сезон в Сфумато. Създаден по текст на поетесата Ана Васева, той засяга самотата, невъзможността за общуване и всепоглъщащия свят на въжделенията.

Интересен е и „Когато се раждаха боговете“ на класа по пантомима на доц. Александра Хонг под режисурата и хореографията на Даниел Ахмаков

Сред останалите заглавия е и PLAY/BACK на ДТ Ловеч с участието на скандалната Диана Любенова.

Всъщност, нищо не е за изпускане – отдавна засвидетелствахме любовта си към ентусиазма и опита в изкуството. Затова тези дни сме около Младежкия. И горещо препоръчваме на всеки, който се чуди накъде върви българският театър, също да се навърта наоколо...

Ето и програмата:

24 септ.17:00-камерна сцена: Жажда

24 септ.20:30-камерна сцена: За жената отсреща

25 септ.19:00-камерна сцена.Обноски за маса

26 септ.19:00-камерна сцена: Таксита

27септ.19:00-камерна сцена: Нищо по-хубаво

28 септ.19:00-камерна сцена: Йерма

29 септ.19:00-камерна сцена: Смъртта и момичето

30 септ.17:00-камерна сцена: PLAY/BACK

30 септ. 19:00 голяма сцена: Когато се раждаха боговете

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание