Ана и момчетата

Два концерта с класически коледни песни предстоят тези дни. Първият е на 19 декември и специален гост на него ще е един от най-красивите български гласове - Анна Томова – Синтова. Вижте още
19 дек 2007 12:33,
Ана и момчетата
Ана Томова-Синтова и Хорът на софийските момчета ще стоплят сърцата около Коледа с вечни коледни песни. Снимки: Кантус Фирмус

На 19-ти декември ни очаква красиво коледно преживяване с един от емблематичните гласове на България – сопраното Анна Томова – Синтова. На сцената на зала 1 на НДК, от 20:00 часа, публиката ще чуе любими коледни песни, в изпълнение на Класик ФМ М-Тел Оркестър и Хора на софийските момчета, с диригент: Адриана Благоева.

Гала концертът е в рамките на „Концертмайсторите” и ще открие 21-то издание на Новогодишния музикален фестивал. Диригент е маестро Лучано Ди Мартино.

За първи път ще бъдат изпълнени произведения, които са специално аранжирани от композитора Атанас Атанасов за певицата Анна Томова–Синтова и Хора на софийските момчета. Сред тях са прочути песни: “Аве Мария“ от Франц Шуберт и Бах-Гуно, безсмъртните “Панис Ангеликус“ от Цезар Франк, “Лека нощ” от Франц Грубер, “Приспивна песен” от Франц Шуберт, немската народна песен “Елхови лес” и още други коледни песенни бестселъри.

На 25 декември от 11 часа в зала България пък, верен на своята традиция, и тази година Хорът на Софийските момчета, ще изнесе за деветнадесети път своя Коледен концерт.

Празничната програма е една музикална приказка от познати и неизвестни коледни мелодии от близки и далечни страни. За първи път ще прозвучат коледни песни от Хърватска, Латвия, Полша, както и почти непознати песни от Белгия, Финландия, Италия, Чехия и други страни.

Публиката ще се наслади и на любими коледни напеви. Всички песни се изпълняват на оригиналните езици и със съпровод на инструментален ансамбъл. Както винаги и на този Коледен концерт се представя с любов и уважение българската коледарска музикална традиция.

Специални гости на Софийските момчета ще са известните поп-изпълнители от БТР Наско и Слави.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


Спонсорирано съдържание