Мушараф: Бхуто сама си е виновна

Бхуто носи главната вина за успешния атентат срещу самата нея, заяви президентът на Пакистан генерал Первез Мушарав
7 яну 2008 18:20,
4
Мушараф: Бхуто сама си е виновна
В момента на терористичната атака Бхуто е стояла изправена в брониран автомобил. Снимка: El Pais

Бившият пакистански премиер Беназир Бхуто носи главната вина за успешния атентат срещу самата нея, заяви президентът на страната генерал Первез Мушарав в интервю за предаването „60 минути“ на американската телевизия CBS.

Бхуто беше убита на 27 декември миналата година по време на демонстрация на нейни привърженици в град Равалпинди, южно от пакистанската столица Исламабад.

По последни данни, в момента на терористичната атака Беназир Бхуто е стояла изправена в брониран автомобил, но главата й се е подавала незащитена над покрива на колата.

Засега не е установена със сигурност причината за смъртта на опозиционната лидерка, защото все още не е направена аутопсия на нейните тленни останки.

Привържениците на Бхуто твърдят, че тя е била застреляна миг преди експлозията, в която загинаха поне още 15 души.

Мнозина от тях смятат, че има видеодоказателсва, които потвърждават една подобна хипотеза.

Известно е, че бомбата експлодира в близост до Бхуто, но на един от видеоматериалите, показващи атентата, се вижда и мъж, въоръжен със стрелково оръжие.

Президентът Мушараф отхвърли обвиненията, че оглавяваното от него правителство е станало причина за кървавата баня, тъй като не е осигурило достатъчно охрана на Бхуто.

Той обаче не отрече възможността бившата министър-председателка на Пакистан да е била действително застреляна, но заяви, че ще разчита много на детективите от Скотланд Ярд, които пристигнаха миналия петък, за да се разсее „цялото това объркване“, което все още цари по случая.

От друга страна, съпругът на Бхуто Азиф Али Зардари настоява за независимо разследване на убийството от страна на ООН.

Попитан относно усилията на неговото правителство за залавянето на Осама бин Ладен, за когото се вярва, че се намира в труднодостъпната гранична зона между Афганистан и Пакистан, президентът Мушараф заяви, че „няма абсолютно никакви доказателства, че той се намира в този регион, но ние действаме срещу Ал Кайда и талибаните, така че може би така работим и за неговото залавяне, защото тези два процеса са очевидно свързани един с друг“.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
0
 
! Отговори
Кирчо преди 16 години
По-правилно е да го наричате ***.Това са едни ***,***-мюсюлмани.Затуй и държавата ми е такава.
2
1
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ПЕРВЕРЗ - ХЕМ УБИЕЦ, ХЕМ НАГЪЛ !!!
1
1
 
0
 
! Отговори
Kiroooooo преди 16 години
:)