Закриват Могилино, местят децата в защитени жилища

Социалната министърка обходи набързо темите и обеща по-високи заплати и пенсии
23 фев 2008 11:04,
13
Закриват Могилино, местят децата в защитени жилища
Местят децата от Могилино в защитени жилища край Русе. Снимка: Булфото

„Домът в Могилино ще бъде закрит“, каза социалният министър Емилия Масларова на семинар “Приоритети на социалната политика през 2008 г.”

Тя уточни, че вече е уточнен теренът в Русе, където ще бъдат построени защитени жилища и децата от Могилино ще бъдат преместени там.

„Социалните въпроси се решават, когато има заетост и доходи“, каза министърът.

Масарова каза, че правителството ще се опита да изпълни обещанието си  -
500 лева да бъде средната работна заплата официално, а минималната – 220 лева.

„Предстои средната пенсия да стане 196 лева, а минималната – 112 лева, което означава увеличение с 9.5%“, подчерта още тя.

Тя уточни, че в момента 2 млрд. лева са субсидии от държавата за пенсии.

„Има политическо решение да не се повишават годините за пенсия до края на този мандат, завърши Емилия Масларова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ако Г-жата си спести от пудри, къдри, букли и мазила би могла да помага на няколко деца едновременно. За никого не е тайна в каква мизерия живеят и децата, и възрастните в подобни домове и трябваше ли цяла Европа да разбере, за да се сетим за тях. Сега се правим на активни, направо да ти се скъса сърцето
11
0
 
0
 
! Отговори
Yonex преди 16 години
Масларова е N 1 в моята лична класация за най-гнусна и нагла лелка.
10
0
 
0
 
! Отговори
Jeni преди 16 години
Г-жо Масларова, стига с рязането на порите за социално слабите. Седнете с министър Вълчев и предложете мерки за възпитаниетона децата и социалното осигуляване на семействата с ниски доходи. % на образованите хора в България стремглаво пада. С тези мерки които провеждате няма да го спрете. Необразованите хора не могат да си осигурят прилични доходи за да хранят децата си, камо ли за образование. Логиката който не учи - да гладува намирисва на геноцид. Вземете мерки за прибиране на данъците на високо платените специалисти: нотариуси, адвокати, частно практикуващи лекари и зъболекари. Не вислете как да режете само от бедните. И защо и Вие се хванахте за Могилино? А децата в другите домове? А гладуващите деца на родителите, имащи куража и съвест сами да отглеждат децата си. Само със санкции няма да им помогнете.
9
0
 
0
 
! Отговори
watch?v=AKkuDNJwINc преди 16 години
watch?v=AKkuDNJwINc watch?v=AKkuDNJwINc
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Жал ми е за децата! А тази *** Масларова каквото и да каже, не хващам вяра! Смотано правителство или по-точно поредното смотано правителство! Безчовечни подобия на хора!
7
0
 
0
 
! Отговори
vili преди 16 години
i kakvo,kato ne sa zdravi da gi ubiem li????takiva kato teb zaslujavat da im doide tova na glavata! pone togava moje da se nau4i6 na 4ove6tina!!! nqmam dumi.... za 4oveka se sudi po delata, a ne po proizhoda!
6
0
 
0
 
! Отговори
te преди 16 години
sega se seti da gi zakrie ama neq da q butnat tam mamka i da eb.........
5
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Ем по-хубаво от тва няма кат ги гледах напрао ми идваше да заплача аз малко са насалзих де ...! Дано да са по добре там :):):)
4
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
НЕКА ДРУГАРКАТА МАСЛАРОВА ГИ ВЗЕМЕ И ДА ГИ ЗАВЕДЕ ПРИ НЕЙНИТЕ ИЗБИРАТЕЛИ В СТАРА ЗАГОРА!... И АЗ СЪМ ОТ РУСЕ!, ДОСТАТЪЧНО СИ ИМАМЕ ПО УЛИЦИТЕ , ЧЕ ДА НЕ ВОДИ ОЩЕ МАЗНАТА БАБИЧКА....
3
0
 
0
 
! Отговори
KKK преди 16 години
Дори спец ефектите в Кунг-фу филмите са по истински от фатките на другарката Масларова. Другаря ***гей Станишев лъже, а другарката Масларова мазно мазно маже.До следващия филм на BBC !
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Точно така Н.1 не е единствения дом ... Аз съм от русе и съм виждал тези деца.Почти сички са роми... дома бил ужасен ами да помислят за кастрация на тая долна нация *** коит правят деца без дори да знаят дали ще могат да ги изхранят... и после защо България била зле
1
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
еее не ... могилино та могилино .. не мога да разбера защо се тръби толкова за този дом ... да не е единствен в страна, в който не достигат пари ... а държавата изобщо не подпомага здравите деца на България , "бъдещето й" ... за къде сме тръднали и ние не знаем