Беловодският път на Доган

Вместо три, етажите са пет; липсват разрешения за барбекюто, парника и оградата на Сарая
18 юни 2008 18:55,
50
Беловодският път на Доган
Снимка: Булфото

Столичната община очаква прокуратурата да се произнесе по законността на сградите на улица "Беловодски път" в Бояна, за които се твърди, че са на лидера на ДПС Ахмед Доган.

За сградите са платени всички данъци и такси до този момент, но от различни фирми.

За данък "Сгради" за 2008-ма са платени 206 хил.лв., а за такса смет - 16 хил.лв.

Кметът Борисов обяви, че е сезирана Дирекцията за национален строителен контрол /ДНСК/ затова, че не са спазени строителните разрешения.

Той даде пример с изградените пет, вместо три етажа на "Беловодски път".

Липсват и разрешения за изграждането на барбекюто, оранжерията, двата контролни пункта и оградата.

През годините имотът е бил собственост на няколко различни фирми – „Динама" ООД, „Акома" и Фондация „Толерантност". Последният собственик се казва Йордан Хаджийски.

На въпрос дали е възможно обектите на "Беловодски път" да бъдат съборени, Борисов отговори: Ние сме си свършили работата. Сигнализирали сме Строителния контрол. Ако той не предприеме никакви действия, когато ГЕРБ оглави държавата, ще си свършим работата. Сградите са красиви, разкошни.

Според Борисов, изразената от президента Първанов защита за имота на ДПС в Банкя е "в разрез с твърдението, че се търси максимална прозрачност за всички в държавата. И ако това наистина е хотел, не виждам защо президентът трябва да го защитава", подчерта кметът.

В същото време от ДСБ поискаха ДАНС да провери сигналите, че Ахмед Доган пере пари

"В стремежа си да оправдае своя необичайно висок стандарт - живот в луксозен хотел, лидерът на ДПС заяви, че се занимава с бизнес и това е повод комисията да разшири предмета на контрол върху отговорните институции", обяви Елиана Масева. 

По думите й Доган е "брилянтен пример за това как може да се осъществява политическа корупция и как на високите нива може да се създава черна икономика".
       
Тъмносините уточниха, че не са "толкова наивни да смятат, че нещо от хотелите и сараите се води на негово име".

От ДСБ настояват комисията да изиска също и справка от Националната агенция за приходите какви доходи е декларирал Ахмед Доган и какви данъци е платил за тях като физическо лице и/или като търговец.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
49
1
 
1
 
! Отговори
Катил Георги преди 15 години
Цитат:"Когато Иван Костов беше премиер ,нито сараи ,нито къщи ,нито ежедневно киснене в медиите имаше за Доган.Това показва,че не той е виновен ,че е оставен да се шири из държавата,а тези които ни управляват сега,които го регистрираха като партия.... " Верно е,тогава пиатаха къде се изхождат гладните,даже от мюфтийството им носеха баки с манджа да не умрат от глад и това те много добре го знаят.Хахахахаха!
48
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Kuv ti e problema be smrudlio?Koi te kara da komentira6???Apropo ako ne hvurlia6 pred bloka,niama da se nalaga da se 4isti.
47
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Идете си изчистете пред оградите и блоковете бе дървени философи! Тънете в собствената си помия, а търсите мръсно петънце в дрехите на хората. И вместо да седнеш да пиеш довечера или да си пудриш камбата, *** направи едно добро за някой, който е в беда
46
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Като 41 - има ли още такива нещастници.Мислете за себе си - забравете Костов, БСП и пр.
45
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
nikoga ne si pi6i imeto 6tot 6ta zatvorat v nekoi psixodispanser:)
44
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Само "АТАКА".И тя ще бъде първа сила.Тогава ще има вече национализация,зашото няма да могат да си докажат произхода на парите .В целия свят ще има друга система.
43
0
 
1
 
! Отговори
Debora преди 15 години
veroiatno ima mnogo, no tova e reshenie na slabite.Ako strelbata reshavashe problemi, dosega izraelo-palestinskia vapros otdavna da beshe reshen...:)
42
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
И на кирилица и на latinica ти все ще си .А кои са неграмотни си личи,90 процента от турците в Бг. не могат да говорят български,камоли да пишат.
41
0
 
1
 
! Отговори
КНК преди 15 години
Когато Иван Костов беше премиер ,нито сараи ,нито къщи ,нито ежедневно киснене в медиите имаше за Доган.Това показва,че не той е виновен ,че е оставен да се шири из държавата,а тези които ни управляват сега,които го регистрираха като партия,които управляват с негов мандат и т.н.НЕ Е ЛУД ТОЗИ ДЕТО ЯДЕ ЗЕЛНИКА ,А ТОЗИ КОЙТО МУ ГО ДАВА.Запомнете го завинаги - БСП / БКП действа на народа като ЧУМАТА и Доган е част от тази ЧУМА. Докато си пишем по форумите и се "ядем" един-друг,ЧУМАТА ни се смее отстрани и продължава да ни унижава пред света и унищожава в държавата.Въобще не и пука за нас ,децата и внуците ни,за бъдещето на нацията.
40
0
 
1
 
! Отговори
baba Gica преди 15 години
kak mi se iska da viarvam ,no yvi -pak pepel v o4ite....
39
0
 
1
 
! Отговори
Християн преди 15 години
Няма ли кой да го застреля Ахмед Доган ?
38
0
 
1
 
! Отговори
Осман преди 15 години
Ще пишат,ако могат!!!Те голяма част от кафирите са неграмотни и затва барат лайняница!!!Затова и ние ги управляваме!!!
37
0
 
1
 
! Отговори
XXX преди 15 години
тоя гаден мазен анадолски резак да си прави сараи в анадола!
36
0
 
1
 
! Отговори
ху ху преди 15 години
Абе тоя май се е самозабравил той като кмет ли говори или като гербаджия така беше и едно време първия секретар на партията е и първи в държавата . Тоя комунага май му се иска да стане такав какъвто беше бай Тошо нали му беше пазач. То така се израства от пазач да стигнеш до нагйл и безрамен кандидат за премиер ама това че е некъдърен е друг въпрос
35
0
 
1
 
! Отговори
черноземски преди 15 години
ПИШЕТЕ НА КИРИЛИЦА!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
34
0
 
1
 
! Отговори
яьпс преди 15 години
Какво се плючи тоя нещасник Борисов, за сарайте на доган дойде от общински съветник на ДСБ а тоя нещасник дето е в сяка манджа миродия веднага грабва вълната за да си прави ПР. Защо като е толкова велик 6 години не е взел тези мерки, а дали сарайте на Борисов са законни или неговото барбекю. За първи път чувам че за барбекю трябва да буташ на общината пари и данъци, аз за моето барбекю също немам разрешително
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
"Липсват и разрешения за изграждането на барбекюто, оранжерията, двата контролни пункта и оградата." - хора, пак повтарям, самоинформирайте се преди да пишете. да бяхте попрелистили ЗУТ оттук-оттам. с други думи - коментарът ми е "ха-ха-ха".
32
0
 
1
 
! Отговори
Debora преди 15 години
Tezi koito otidoha v chujbina da rabotiat, prodadoha truda si i poluchiha pari.Zaplashtaneto e ravnostoino na visokokvalificirania trud. Tezi koito zabogatiaha v stranata, obraha ostanalata chast na naroda. Nai lesno e da se darji smetka na obshtestvanici i politici za natrupano bogatstvo.Ne samo v Balgaria,v golemite i razviti strani, polojenieto e sashtoto. Obeshtavat,kupuvat glasove, idvat na vlast i togava vaznikvat 2 problema.- kak da kradat i kak da izpalniat obeshtanoto na izberatelite si.Smeniat upravlenia, razdavat dlajnosti na nekompetentni nekadarnici,s ena duma, razchistvat patia pred sebe si.Vsichko tova struva i vreme i pari. V kraina smetka niakoi triabva da plati...na vaprosa "koi" otgovora e damo edin- NARODA. Zashto? Zashtoto vsichko zavarshva tam, ot kadeto e zapochnalo.
31
0
 
1
 
! Отговори
Патил-препатил преди 15 години
Б. Борисов прехвърля топката/горещия картоф/ в ръцете на инж.Симидчиев/ДНСК шефа/. Ще му направи една голяма услуга! Срещу една доста солена сума той така ще замаже положението със "сараите" на Доган, че накрая ще излезе , че всичко му е ОК!!! Защо мислите , че не го смянят от поста му вече трети мандат, защото не е корумпиран ли???
30
0
 
1
 
! Отговори
преди 15 години
Май всички забравяте, как само допреди месец Бойко хвалеше на всеослушание и съвсем съзнателно Доган като най-добрия политик у нас? Сега тръгнал да тръби, че ще му разтури барбекюто? Не усещате ли какво става? НИЩО! Просто разчита на късата памет на българите и си пее всеки път различни неща, а ние ахкаме и едва ли не сме готови да му извикаме Бравоооо! В политиката случайни неща няма - всичко е пресметнато до най-дребния детайл, макар че ББ няма способността да измисли такъв сценарий, но нали други мислят вместо него, а той само изпълнява като дресирано кученце! Доган е най-отвратителното същество в държавата - но и той не е толкова виновен, колкото останалите, които му позволяват да си вее капата! И той чудесно се възползва от тази възможност! Всеки би го направил, стига да има нюх на чакал