Ниска избирателна активност… провал на гей вота в Румъния

Застъпниците на оспорваната кауза признаха поражението си
8 окт 2018 08:23,
11
Ниска избирателна активност… провал на гей вота в Румъния
Снимка: Reuters

Референдумът в Румъния за забрана на гей браковете в конституцията не успя да привлече 30 процента участие на избирателите, предаде Франс прес, като се позова на Централното избирателно бюро.

Още по темата

Едва 20,4 на сто от избирателите гласуваха в двудневния референдум, предава БТА.

Румънците бяха призовани да се произнесат дали в основния закон да бъде вписано, че само мъж и жена, а не както досега - съпрузи - могат да встъпят в съюз.

Застъпниците на оспорваната кауза на референдума признаха поражението си, посочва АФП.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Провалът не е за "ГEЙ вота" а за "АНТИ-ГEЙ" вота!Има малка, но доста значителна (по линия на ХИБРИДНАТА пропаганда) разлика, ама нейсе, запуши я!Тихомир, Иво и Марин ги разбират тия неща...
10
5
 
8
 
! Отговори
Мда преди 5 години
До ХмТочно затова става дума-референдумът в Румъния бил провал,а в Македония-успех.Впрочем и тоя в Унгария(за бежанците и мигрантите) бе обявен за провал,въпреки че активността се доближи до нужната стойност.Съвсем очевидно едни и същи неща се тълкуват по различен начин,според интереса.Може би смятат,че има демократични лъжи и недемократични?И че първите(техните) са в реда на нещата,т.е. допустими?
9
0
 
10
 
! Отговори
Коментар преди 5 години
Румънците направиха бойкот на референдума, защото не искаха да легитимират престъпната политическа управляваща класа начело с Ливиу Драгня и марионетката му Виорика Дънчила. Референдумът нямаше за цел да пази семейните ценности, а просто да обърне общественото внимание в друга посока и да направи евтин PR на управляващите.
8
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В едни безлични общества и апатични в които на никой и за нищо не му пука - е то ще запука след време много яко.
7
10
 
13
 
! Отговори
Хм до 6 преди 5 години
Спокойно джендърче, вашата каста рано или късно ще бъде изхвърлена от управлението в САЩ и ЕС!
6
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Изхарчиха едни милиони ей така за референдум. Такава разсипия на средства само за да могат корумпираните политици да отвлекат вниманието от престъпленията си към уж гей проблеми.
5
7
 
21
 
! Отговори
Хм преди 5 години
А колко от гласувалите са за забрана на еднополовите бракове? Никой не казва! Защо проваленият референдум в Македония беше считан за успешен, а този - не? Пак мълчание!
4
4
 
19
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Важното е да има интрига,овцете да се гневят не на това,че ядат сухо сено,а кочовете прясна трева, а на това,че бялата овца е рунтава... Нищо само гласувайте .Боко и Доко, Каракачанов и Симеонов, Нинова и Маришки ще Ви оправят...ама как...ще Ви оправят,това заслужаваме.
3
13
 
23
 
! Отговори
Аз преди 5 години
Още една джендърска държава. Честито!
2
6
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашата е записано, че бракът е доброволен съюз между мъж и жена. Като не са мислили навремето сега олеле.
1
11
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От тези 20% гласували дали има 10% за забраната на гей браковете?! Реално даже и в България на никой не му пука. Забраните само дават власт на изманчени популистки партии и създават условия за всички прайдове и циркове. Ако гейовете не биват притискани и ограничавани няма да има и прайдове и реакции. Мислех, че ББ като предствител на тази част от населението ще създаде условия за тях, но явно е мишка. Предпочита да се крие и да зависи от компромати, както много подобни.