В Скопие очакват Русия да притисне България да подпише с РСМ за македонска нация

РСМ иска да ходи към ЕС, но да се наложи, заяви Владимир Перев
4 апр 2022 09:36, Елка Василева
85

Руски дипломати бяха изгонени от България и съответно от Република Северна Македония през последните дни, като в Скопие беше посочено, че  те са работели срещу постигане на споразумение между двете страни - какви са реакциите в западните ни съседка?

"В Македония никой не се потресе много за изгонените руски дипломати. Руското разузнаване свободно се движи из Македония, даже има свои връзки в медиите, които популяризират по определен начин битката на Русия. Говорят за успехите на Русия", заяви в журналистът Владимир Перев в ефира на "България сутрин".

Неговото мнение е, че симпатиите, които ги има България към Русия и симпатиите, които ги имат македонците към Русия, са с различна причина и различна цел.

"Просто някой очаква Русия да притисне България да подпише някакви договори с Македония, в които се признава македонската нация", допълни журналистът.

По думите му всички искат да видят Северна Македония като част от Европейския съюз, но силите на Македония не искат да ходят към Европа.

"Македония иска да ходи към Европейския съюз, но да се наложи. Македонците са нещо много важно и България трябва да го приеме", посочи Перев пред Bulgaria ON AIR.

"И в България, и в Македония не се разбира ролята на историческата комисия. Тя работи да се подобри положението с учебниците и да няма говор за омраза", заключи журналистът.  

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


85
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредната глупост 😂
54
6
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
История, език, фолк, църква и т.н. всичко е бг. Само нацията им е маке.
53
4
 
19
 
! Отговори
Е преди 2 години
Кой пък им е отрекъл измислената нация на тия ? Проблемът не е в нейното признаване от нас, а в признаването от тяхна страна на истината за нейното създаване , както и спирането на антибългарската пропаганда и кражбата на българска история !
52
0
 
12
 
! Отговори
как точно преди 2 години
ще стане тоз номер? Ще искат да лаюаме газ с копейки или ще върнат квото са откраднали от БГ от 44та насам?
51
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Македонска нация няма още от смърта на Александър Велики т.е 323 година преди новата ера.Тази шепа народец около Скопие са само скопяни и нищо друго а и скоро там ще има само албанци.
50
2
 
18
 
! Отговори
История преди 2 години
видният сръбски учен Ст. Веркович, който е бил дългогодишен учител в Македония, изпратен там от сръбското правителство със специална мисия, пише в предговора на своя сборник Народне песмемакедонски Бугара (у Београду, 1860):Но а сам ове песме назвао бугарскима, а не словенскима, због тога, ер данас кад би когод македонског Славенина запитао: што си ти? с места би му отговорно: я сам болгарин, а сво език зову болгарским. . . (стр. XIII). В сборника на братя Миладинови Български народни песни (в Загреб, 1861) на редица места в народните песнинаселението в Македония също се са
49
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Скопие руските шпиони се разхождат свободно! Какво повече? Пишат пackвили и псевдонаучни документални филми, че кирилицата са я измислили македонците!!! Руските шпиони целят да всеят раздор на Балканите.Те искат да сме скарани и разделени, за да могат по-лесно да ни завладеят!!!
48
1
 
17
 
! Отговори
СФ преди 2 години
(Да го духат )рода на моята баба е от Македония и винаги се гордееше с българсия си род... А ,другата ми баба родът и е от Одринска Тракия...
47
1
 
6
 
! Отговори
българина преди 2 години
ние очакваме българите в Македония да излязат по списък поне толкова колкото са с двойно гражданство! натисла може да си го за врете при македонската наденица
46
1
 
7
 
! Отговори
Уффф преди 2 години
Защото не ми се обяснява, а и е много инфото ето ти линк към таучта статия за генома на българите. Има и други статии разбира се. Разбит е мита че имаме общо с алтайски и тюркски произход и т.н....,............https://bulgarianhistory.org/proizhoda-na-bulgarite/
45
1
 
8
 
! Отговори
До 66 преди 2 години
Точно! Абсолютно съгласен с теб! Всеки нормално мислещ българин е на това мнение!
44
0
 
8
 
! Отговори
До 63 преди 2 години
Вземи се в ръце и се изкажи отново!Нещо си искал да кажеш но явно главата май не те слуша,или бълнуваш???Нищо лично,но ????
43
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Сърбите оказват най-голямо влияние на Македония, а техните конци се дърпат от Русия. Русия няма интерес да има мир на Балканите. А може би забравихте миналата година изявлението на Путин: Днес в Русия е свещен ден Денят на славянската писменост, а писмеността дойде при нас тъкму от македонска земя, казва Путин. Официалното обръщение пък започва с поздравления към братския македонски народ за Деня на светите братя Кирил и Методий.
42
3
 
10
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Сталин не е измислил македонските песни....а е промивал съзнанието на БЪЛГАРИ години наред...така че днес да не се припознават като такива и да отричат ИСТОРИЧЕСКИ ФАКТИ и произхоса си!!!!
41
0
 
4
 
! Отговори
До 60 преди 2 години
Образованите,ходили на училище хората с обща култура четат ,чели са и се интересуват! Тези от Столипиново и Факултето и такива които задават този въпрос явно не се интересуват,но.......невежеството е винаги самоуверено и имат мнение?!?!
40
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Байдън поръчал на К.Петков или на някой там,но щом се изказал за него ласкаво значи щом ходатайствал и представил пред кръг медийни централи що чули значи той ще изпълнява поставените задачи или ще се опита да ги преподнесе във вид удобен за разбиране от изучаваното в Харвард по мекедоските борби,че допреди тях такива борби били неизвестни под туй име и место на поява по име на патрона им за град-държава,а Филип водил битки с/у три антични града и с/у туй место що било тогаз за да се роди и сина
39
0
 
12
 
! Отговори
до 61 преди 2 години
Каква връзка има?Не си в час!Явно си пъпчив хлапак ! Не пиши глупости! ..Ей има огромен проблем с голяма част от днешните млади и въпющата им непросветеност! Просто виждаме случаи на фрапираща неинформираност и мало умщина!
38
1
 
15
 
! Отговори
До 54 и подобни преди 2 години
Казал го е още Гьобелс,майстор на пропагандата,,Премахни на един народ историята и следедно поколение той се превръща в тълпа,а след още едно поколение ,тях можеш да ги управляваш като стадо"....Това ли искате вие готовите на компромис???Бъдеще без минало??
37
1
 
11
 
! Отговори
До 54 преди 2 години
Това с лозунги и патриотични приказки не става юнако,а с вътрешно убеждение !Убеди ме че истинската история е тяхната и ние нямаме нищо общо с Македония !
36
1
 
8
 
! Отговори
До 49 преди 2 години
Ти от кои си бре,че говориш така обобщаващо? Ти комплексиран ли си или си единственното изключение и наблюдаваш?!? Има само две ценности които можем да предадем на своите деца !Едната от тях е да им дадем корени,другата да им дадем крила !..Ти от кои си ,имаш ли деца и това което си написал ли им говориш??? Или още не се бръснеш???