"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother

Футболистът отрече да е преспал с гея Кристиян Стойков
18 авг 2015 11:05, Александър Попов
152
"Палавият" Божинов заплаши със съд Big Brother
Снимка: Нова тв

Още незапочнало, шоуто Big Brother си направи реклама върху нежния гръб на Кристиян Стойков. Геят от село Жернов се похвали, че е преспал с известни личности, като замеси директно футболиста Валери Божинов.

Нежният момък дори се впусна в подробности колко Валери бил страстен и палав в леглото, как мъжкото му достойнство било впечатляващо и как "треперел" в ръцете му.

На всички тв зрители стана ясно, че историята е съшита с бели конци, но ето, че вече е факт и заканата за съд. Чрез мениджъра Георги Градев, Божинов излезе с официална позиция за гей скандала, в който го набъркаха.

Ето и самата позиция:

"Във връзка с изявление на лицето Кристиян Стойков в ефира на Нова телевизия, в предаването Big Brother, излъчено на 17.08.2015 г., по отношение на моя клиент Валери Божинов, упълномощен съм да заявя, че направените фактически твърдения за интимни отношения с въпросното лице са неверни и позорят Валери Божинов, което ангажира отговорността на споменатото лице.

Освен това с изготвянето и излъчването на въпросния материал Нова телевизия е разгласила неверни, позорящи и уронващи честта на Божинов обстоятелства. Съдебната практика категорично е възприела, че когато журналист разпространява определени твърдения за другиго, ако те имат позорящ характер, преди да ги публикува трябва да се убеди в тяхната истинност. Това задължение произтича от правилата, заложени в Конвенцията за защита на правата на човека и основните свободи (ратифицирана със закон и в сила за Република България от 7 септември 1992 г.), където в чл. 10 е отразено, че всеки има право свободно да изразява мнение и да разпространява информация (т. 1), а в т. 2 на сочения текст изрично е предвидена възможност законът да ограничи правото по т. 1 с оглед необходимостта в едно демократично общество да се защитят репутацията и правата на другите. Нормата не дава право да се разпространяват неверни факти, нито да се засяга достойнството на други лица. Безспорно пред правото на свободно изразяване и разпространяване на информация следва да се даде приоритет на правото на закрила срещу накърняване на доброто име на личността в обществото.

В съответствие с цитираните норми за Нова телевизия е било налице задължение да извърши задълбочена проверка преди да излъчи позорящия материал. Няма данни такова проучване да е направено от телевизията, съгласно установената журналистическа практика и фактически правила в бранша, които са в съответствие и с нормите на чл. 39 - 41 от Конституцията на Република България, установяващи изисквания и ограничения при упражняване на изброените в тях права. При отсъствието на проведено добросъвестно журналистическо проучване, излъченият материал ангажира отговорността на Нова телевизия.

При тези обстоятелства Валери Божинов настоява за незабавно публично извинение от страна на лицето Кристиян Стойков и на Нова телевизия, както и за незабавното опровергаване на неверните и позорящи фактически твърдения направени от лицето Стойков и излъчени от Нова телевизия в предаването Big Brother.

В противен случай Валери Божинов ще се обърне към българския съд, за да получи обезщетение за претърпените вреди, както и към Комисията за журналистическа етика.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
хей сладур, и аз искам да те обидя
71
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Представям си какъв здрав секс са правили двамата.
70
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Чакайте, нали според новите ценности, които ни налагат, да си гей не е позорно?
69
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
""Господари на ефира" също е лъжливо политагитационно предаване, което оплюва всички, с изключение на мутрата Борисов" глупости- имат рубрика "ФейсБойко", където го осмиват.
68
11
 
7
 
! Отговори
Нова ТВ е лъжлива преди 8 години
"Господари на ефира" също е лъжливо политагитационно предаване, което оплюва всички, с изключение на мутрата Борисов, с когото Магърдич Халваджиян си прави далаверите - халваджията за бозаджията. Ана Цолова също е лъжлива и гнусна и обслужва олигарсите Прокопиев и Плевнелиев и слугите им от Продажна мрежа - Асан Генов, Антоанета Цонева и подобни, получаващи милиони от фондацията Америка за България, за да обслужват американските интереси. Цялата Нова ТВ е лъжлива и гнусна, беше на Мутрата.
67
1
 
3
 
! Отговори
LUCKY преди 8 години
Не разбрах,коѝ кого е онождал
66
5
 
13
 
! Отговори
Solar Power преди 8 години
До АнонименДаже е модерно да си Гей ! Също така е модерно да си веган или лизбийка !
65
6
 
12
 
! Отговори
aman преди 8 години
Много ***..сти, пардон хомосексуалисти, в тази държава.Хубава работа, ама хомосексуалистска.
64
6
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
не разбрах от какво се е обидил божинов - от това, че са го нарекли гей, или от това, че са го изкарали футболист?
63
5
 
32
 
! Отговори
Българче преди 8 години
Добре дошли в Тиквенландия - страната на *** герберски тикви.Докато има зомбирани зяпачи на биг брадър и слушачи на порно-чалга, ще има и герберо-депесарски тарикати.*** народ - слаба държава!
62
10
 
10
 
! Отговори
me преди 8 години
Още повече, че клеветата е с цел опозоряване, как точно това че А е спал с Б е опозоряване? Ако го беше казала жена щеше ли да е опозоряване? Ми че той Божинов да не е някакъв светец, секс не прави ли? А след като го казва не жена, а мъж, ако се счете за опозоряване, то това си е директна дискриминация и си плаче България да бъде осъдена в Страсбург. И какво, накрая пак ще плащаме ние, щото Божинов бил с несигурна сексуална ориентация. Ми да (не) прави секс с който иска бе, какво ни занимава?
61
6
 
10
 
! Отговори
ме преди 8 години
Няма никаква европ. директива, която да забранява на хората да казват с кой са спали или да си го измислят. Имаше и в Къртицата такъв случай, само че там беше по-близко до клевета, защото беше обвинение в проституция. Тука е просто някаква глупост, някакъв гей твърди, че слал с някакъв известен човек, аналогично е ако кифла каже, че е спала с него. И какво? Как ще докаже единият, че е спал с другия, или пък другия, че не е спал с първия? Това е недоказуемо. И не може да бъде клевета.
60
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Нещо много се стресна Божинов, през годините колко златотърсачки са казвали, че са спали с него, а той не е взимал мерки, сега изведнъж се сети ;) не е толкова срамно да си гей .Иначе от нова тв отдавна си заслужават съд, дано той да даде добър пример.
59
2
 
31
 
! Отговори
Иван преди 8 години
Баси помията!Най-*** и мизерно предаване на света, не можаха нещо гениално да измисля че ми дават някакъв *** гей и неколцина ***, които Big Brother прави за смях.Няма такава простотия
58
2
 
5
 
! Отговори
Виктор преди 8 години
Ужааас, ще си направя "секуру", тоест ще го преместя в другия крачол, ама не знам кога. Пък нова телевизия да ходят да си е........п...........м......... Тъй де както казва един велик българин.
57
3
 
34
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 8 години
Имам приятели-гей, но нито един не е така противен и не се държи гадно, като това същество на снимката. Всички на външен вид са си нормални мъже - умни, уважителни, внимателни. Винаги съм могла да разчитам на тях. Но това тук на снимката... е нещо отвратително.
56
3
 
30
 
! Отговори
о преди 8 години
как ще се изкефя на надрусат на Нова една глобичка така, а те да я надрусат на продуцентите. Просто ще се изкефя на макс.
55
5
 
13
 
! Отговори
Баба Братойка преди 8 години
Валериии, бой и е...н не се връщат.
54
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ми това е отражението на Бг дейстителността, селски излгладнели ****расти под ръководството на кукловоди ръковдят други селяни и всички се мислят за велики. :) Народа гледа сеит и той доволен.
53
10
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Подадох заявление към кабелната да ми схрат нова тв докато трае биг брадър