Паметник на фалшивата история или чест и достойнство

Николай Колев-Босия @bosia.blog.bg 22 авг 2013 21:04
Тези текстове изразяват личното мнение на блогърите и Dnes.bg не носи отговорност за тях.
59
6293

 НАБЛИЖАВА 9-ТИ СЕПТЕМВРИ. КАК ЩЕ ГО ПОСРЕЩНЕМ?


Лично аз имам идея. След розовата Червена армия и глупостта на прокуратурата да търси кой е обезцветил червеното в розово за мен алтернатива няма. Белият цвят, символ на мира ще посети този тоталитарен чужд паметник, за да го превърне в символ на мира. 
Предупреждавам Парламента, Президента, Министър-председателят, кмета на София и Главния прокурор, че на 9-ти септември през деня ще боядисам в розово паметниците на Съветската армия и паметника на американските летци пред посолството на САЩ.
Мотивите ми са следните:
Съветската армия окупира България като вражеска територия, каквато България спрямо СССР никога не е била. Нещо повече. Съветската армия прибира като плячка безценни архиви на МВР, МВнР и други без да има основание за това, лишавайки Родината ни от собствената ни история. Заедно с това войници, старшини и офицери започват разюздани гуляи, изнасилвания, пиянски престрелки и мародерство. Към СССР тръгват млакови ешелони с откраднати и силово иззети вещи, оборудване и инвентар. Но най-страшното е, че легитимната власт на България е свалена и унищожена физически. Това става чрез насилственото издигане на власт на БКП. Следва натрапеният зверски терор по съветски модел и избиване на цвета на българската интелигенция и средна класа. Създават се концентрационни лагери, затворите се пълнят с хора от опозицията и проевропейски ориентираната интелигенция. Следва т. нар. “Народен съд” по съветски модел и пълно подчинение на ресурсите на страната ни в полза на Кремъл. Фалшифицира се историята на България и се унищожават правата на човека и свободата на словото. България насилствено става политически придатък икономическа и културна патерица на комунистическата тоталитарна система. Отнема се насилствено движимата и недвижима собственост на българските граждани, като се оставя само минимума, за да могат да оцелеят българските граждани. Българското общество е икономически, политически и морално смачкано и разделено. 
Мога да приведа още хиляди основания за истината за присъствието на Съветската армия в България. По-важното е друго. Позицията на сегашното руско държавно ръководство е изключително нагло и безочливо. От позицията на силата и защитавайки безумната комунистическа доктрина държавните средства за масова информация и външното министерство на Русия наричат българските патриоти “вандали” и “престъпници”. Точно вандалите и престъпниците от Кремъл се гаврят с българската 
история и честта и достойнсвото на българските граждани. В шизофреничен пристъп те твърдят, че в България се гаврят със съветските войници, “паднали за свободата на България”. Държа да им напомня, че срещу съветските войници няма оказана военна съпротива. Умрелите войници, сержанти и офицери на Българска земя са изключително от раните си, получени на чужда земя, от препиване, от пиянски престрелки помежду им и разстреляни от комендантските части съветски войници за мародерство и други престъпления. Тази грозна демагогия и историческа лъжа, че са ни освободили от “фашизма” не е от вчера. Тя беше натрапена от Кремъл и разпространявана по най-престъпен начин от БКП-откритата пета колона на престъпната КПСС.
Аз съм българин,съпруг, баща и дядо. Аз съм български писател. Не мога да си позволя да преглътна цялата тази гадост и да остана в спомените на децата, внуците, близките, познатите и останалите български граждани като човек без чест и достойнство. Не мога да предам народа си и да се превърна в едно покорно добиче, което доят, стрижат и колят. Не искам да направят това другите български граждани. Те трябва сами да се определят и да решат как да постъпят. 
Паметникът на Съветската армия не е културно или благодарствено явление. Той е построен от комунистическото българско правителство по разпореждане на висшето ръководство на БКП-слуга на КПСС. Той няма никаква художествена или историческа стойност. Още повече, ЕС и нашето Народно събрание взе решение и определи тоталитарната власт у нас като престъпен режим. Този паметник е исторически фалшификат!
Дали аз, ако със сила взема архивите на руското МВнР или със сила променя политическата власт в Русия ще получа за благодарност паметник в Измайловския парк в Москва? Или ако взема шевната машина на една изстрадала руска жена и си я донеса в България ще бъда “освободител”? Или ако създам концентрационен лагер в България, в който да затворя и руски граждани ще получа орден “Ленин”? 
А те го направиха!
Неблагодарността на руското и съветско ръководство е толкова голяма, че руската доктрина за унищожаване на България открито се демонстрира още от царско време. За справка можете да прочетете маса книги, където България е обречена на разпарчосване и разделяне между Русия, Сърбия и Гърция. Вземете книгата на дипломата Татищев “История русской дипломатии”, издадена през 1910 г. в Санкт Петербург и ще го прочетете едно към едно. В руските и съветски учебници няма и дума за това, че Бългрия е дала на Русия три изключително важни и жизнено необходими неща, за да може една държава да съществува-държавност, религия и писменост.Нямам никакви претенции към обикновените руски хора. Те са също жертви като нас на руската вътрешна и външна политика. Те нямат спомени за свобода и нормален живот. Само 56 години след отмяната на крепостничеството избухва финансираният отвън реваншистки режим на РКП /б/ и руските граждани са превърнати отново в хора без човешки права и граждански свободи. Те са жертви на собствените си управници.
Подобно нещо представлява и паметникът на загиналите американски летци. По същият имперски начин ръководството на САЩ заповядва на американските бомбардировачи да бомбардират един цивилен обект-столицата на България г. София. Мотивът, че прелитайки над България, за да бомбардират съседна Румъния те не били нападали страната ни. Това са приказки на идиоти за идиоти. Самото нарушаване на въздушното пространство на една страна без да има подписан за това двустранен договор означава военни действия срещу нея. На всичко отгоре са атакувани не военни цели, а цивилни граждани, деца, жени, старци и мъже. Не мога да приема атаките на “Ал Каида” през 2001 г. в Ню Йорк за освободителен акт, но ако американското правителство е последователно, би трябвало да направи паметник на загиналите арабски терористи и да го постави на улицата пред някоя джамия.
Няма да се разпростирам повече.
Днес занесох на Главния прокурор заявление, че искам да бъда подведен като подбудител за боядисването на паметника на Съватската армия. Сега ще изпратя това открито писмо до всички български институции, за да им дам време да помислят и преценят присъствието на паметници на чужди войски-агресори на българска територия. Ако изявят желание, може да ме поканят и да ме убедят, че не съм прав, или че са започнали действия за демонтиране на паметниците. Знам, че няма да го направят, защото личните и държавническите им качества са ампутирани. Те нямат чувство за чест и достойнство, патриотизм и отговорност пред нацията и бъдещето. 
При всички случаи, водени от инерция и липсата на интелектуален капацитет отново ще се опитат да ми попречат и да ме дадат на съд, за да угодят на чуждите си господари. 
Това не ме плаши, нито възпира. Дори да не успея да сторя това поради силовото ми недопускане до двата паметника, аз имам резервни начини да убедя българските граждани, че тези паметници са позорящи България и сегашните политици. Не разчитам и на депутатите и президента-хората с имунитет да извършат това, както го направиха чехословашките депутати с паметника на Съветската армия в Прага. Най-малко от тях очаквам това.
Самата история ще премахне тези т. нар. “паметници”, ако те не сторят това. Ако САЩ и Русия искат да си ги запазят, нека бъдат така добри да си ги приберат в собствените страни.
Аз съм на 62 години. Нямам много време да умувам и отлагам. Децата и внуците ми растат. Не искам да ме помнят като конформист, страхливец или бездушен и безпринципен инертен човек.
На 9-ти септември в 10 ч. ще отида с пръскачка с розова боя до паметника на Съветската армия и ще го боядисам в розово, като се помоля мястото, където е паметника, да бъде освободено от това проклятие и осветено. След това ще отида и до американското посолство.
Бог да пази България за многая лета!
Амин!
 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


59
Този текст изразява личното мнение на автора и Dnes.bg не носи отговорност за него.

Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
18
 
10
 
! Отговори
mitko преди 10 години
Босия,а паметника на цар Александър пред народното събрание?Защо и него не махнеш?Какво общо има той с България?Яходи се подктрижи и обръсни,след това се изкъпи...
28
4
 
8
 
! Отговори
до зиги фройд преди 10 години
Точно така, Зиги, паметника трябва да остане за да може аз, като "шопски копелд*к", както ме нарече, да драскам, пикая и пия на него, провинциална душичке такава. Също така, както Зиги, искам да се реставрира недоразумението до НДК, на всички Столичани известно като "шестокрилия петихуй", за да мога и там да драскам, пикая и пия. Нали така, "шопските копелда*и" само това можем и знаем.
27
4
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Що се хабиш бе човек.Българското племе е най тъпо късопаметно и робско.То и за това е на този хал.
26
21
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Съветската армия окупира България като вражеска територия, каквато България спрямо СССР никога не е била. АЛОООООООООООООООООБОСИЯ България е ОБЯВИЛА ВОЙНА НА СССР България е имала окупационни части в Гърция и бивша Югославия България е била логистична база на вермахта Не пиши глупости без да си прочел поне малко исторически документи И след всичко това БЪЛГАРИЯ изплащаше реапарации на Гърция и Югославия поне до края на 70 те години защо сме били осъдени да ги плащаме
25
20
 
8
 
! Отговори
123 преди 10 години
Нека да се ремонтират старите наши паметници, а не да даваме пари за събаряне и демонтаж на паметниците на съветската армия. Ега ти криворазбрания патриотизъм. Остатък от тоталитарния режим са и панелките. И тях може да махнем. Сигурно някой ще предложи да депортираме бабите и дядовците ни, защото и те са остатък от "срамното минало".
24
17
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
"Аз съм...." Решил да пренапише историята по свой тертип! Ти си един НЕГОДЯЙ!
23
21
 
13
 
! Отговори
123 преди 10 години
Съветската армия не е била за добро тук, това е ясно - окупирали са ни. Патили сме доста от това. И съм американофоб също, но няма да тръгна да боядисвам паметника на летците, нито този на съветската армия, защото това е вандализъм. Германци и австрийци защо не си боядисват паметниците в Берлин и Виена? Това искам да ми отговори Николай Колев! Това си е чиста проба простотия и той ще възпита децата и внуците си в простотия и вандализъм, а не на родолюбие.
22
23
 
16
 
! Отговори
Омерзен преди 10 години
"Боси" разсъждения на поне 2 промила алкохол в мозъка. ИСТОРИЯТА отдавна се е произнесла по това кой е окупатор и кой - освободител на човечеството от фашистката чума. И не са разни доморасли пияни "историци" тези, които да прекрояват тази История. А ако иде с пръскачката,/препоръчвам му на 9.Х./, най много да му пооскубят и без друго пършивата брада!
21
26
 
15
 
! Отговори
Дадо преди 10 години
Много си *** бе босия. Не прави нищо защото то ще бъде много голямо и смрадливо. не искам да се срамувам заради такива като теб, които не познават историята, а само слугуват на конюнктурата.
20
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Когато става въпрос за нещо което е от значение за отношения ни със страни като Русия и САЩ емоциите не са най добрия съветник. Разни боси "патриоти" дават ли си сметка колко ще струва на обикновенния българин тяхната душевна удовлетвореност и спокойствие. В материално изражение.
19
7
 
20
 
! Отговори
Косе Босе преди 10 години
Бог да пази България за многая лета! - казва Босия. Да е жив и здрав, ама мисля, че Господ отдавна е забравил за нас. Иначе всичко това нямаше да ни се случва. Вижда се желанието на автора за една достойна гражданска позиция, но се усеща и безсилието, че сам човек нещо ще успее да промени. Ако това е призив, склонен съм да мисля, че много хора са готови да излязат на улицата - за своите деца и внуци, за татковината. Защото от всичко написано личи, затриват ни, мамка йм псевдополитици и патриоти.
18
29
 
11
 
! Отговори
Никълс преди 10 години
...ако го слушаме ...(и четем..)тоя Босия..скоро и ние ще тръгнем боси...човек трябва да има ..и човещина..и признателност..и да не прави от комара слон ....само за да се прави на интересен..пийване и злословие ..ако всички така допринасяме за благото на България...горко на тази България..!!!!
17
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво на Кольо Босия! Достойна позиция и по отношение на руските и съветски окупатори, и по отношение на американския империализъм.
16
26
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Глупости на търкалета! Какво му е на паметника? Правилно някой по-долу е згатнал за американските бази в Графа и Безмер!
15
22
 
18
 
! Отговори
val 789 преди 10 години
По смисъла на тази статия се дава идея на настоящите германци,бивши жители и народ от ГДР/Германска демократична република/ да хванат всички по една пръскачка с розова боя и де що има паметник на руския поробител-боядисване на ВСИЧКО ПОДРЕД!!Какво да кажат германците,които бяха разделени със СТЕНА цели 45 години,45години ХРАНИХА ОКУПАТОРА СИ в съветските казарми на собствена земя,пък за жертви от войната да не говорим,но паметникът в ТРЕПТОВЕР ПАРК никой не го БОЯДИСА В РОЗОВО драги ***!!!!
14
17
 
12
 
! Отговори
Водния мс преди 10 години
Бай Кольо помната как са напи на Жребчево с оня твоя подобие на охранител човек в почивната база на полицията на Н.ЗАгора ........ Радваш ме но и ти си въздух под налягане .. Жив и Здрав бъди ....и продължавай да плюеш по властта !
13
16
 
19
 
! Отговори
Браво,ашколсун... преди 10 години
Ех,ако г-н Колев отиде и боядиса в розово самолетите в американската военни бази в Безмер и Граф Игнатиево,аз лично ще му помагам да разрушИм всички паметници.
12
14
 
48
 
! Отговори
ЗКПЧ преди 10 години
Точно казано .Браво на Босия.Дядо е ходил до Драва на фронта и ми е разказвал какви мародери са били руснаците.България заменя германския фашизъм с руски подобен.Диктатура на пролетариата ама руски.Да не говорим че тази машина още мачка чрез агентите на ДС(КГБ) българския патриотизъм.Затова и младите бягат в чужбина.Темата е дълга.Трагедията-голяма.
11
29
 
11
 
! Отговори
анонимен преди 10 години
Бос се роди, бос проходи и бос ще си умре !
10
15
 
7
 
! Отговори
skitnik32 преди 10 години
s risk da me obqwite za rusofil ili komunist /kakawto ne sam/ 6te si pozwolq da wi napomnq 4e :1. kolkoto i da ne wi se 6te da e taka imenno ruskata armiq spasi sweta ot kafqwata 4uma2 imenno ruskata armiq oswobodi balgariq ot turskoto "prisastwie"ostanaloto e 4e6ene na ezicite