Столетницата избра Бриго за София

Бриго Аспарухов е кандидатът на БСП за кмет на София; печели два гласа повече от претендата си Георги Кадиев; "разчитам на джентълменски генералски дебат", каза социзбраникът
1 сеп 2007 09:38,
25
Столетницата избра Бриго за София
Аспарухов не скри добрите си отношения с НДСВ, но призна, че все още не е говорил с нито една друга политическа сила за подкрепа в София. Снимка: БГНЕС

Бриго Аспарухов спечели два гласа повече на балотажа срещу Георги Кадиев при тайно гласуване на Градския съвет на БСП.

Той получи подкрепа от 26 души, за Георги Кадиев гласовете бяха 24.

Общо 51 са участвали във вота, като един от гласовете е недействителен.

По този начин Софийската организация на червените, издигна Бриго Аспарухов за кметската надпревара в столицата.

„Разчитам, че ще се получи наистина джентълменски генералски дебат за София”, каза Бриго Аспарухов след избирането си.

Той отбеляза, че гражданите на столицата все още не са видяли нищо от обещаното от сегашното ръководство на София.

Аспарухов не скри добрите си отношения с НДСВ, но призна, че все още не е говорил с нито една друга политическа сила за подкрепа в София.

Председателят на градската организация на БСП Румен Овчаров уточни, че Бриго Аспарухов не е бил номиниран от нито една партийна организация в столицата, но неговата кандидатура е издигната от Изпълнителното бюро на Градския съвет на днешното заседание.

„В Софийското БСП няма конфликти. Вълните са хубаво нещо. В Черно море, но не и когато са на “Цариградско шосе”, каза Румен Овчаров.

В началото на заседането вчера бе съобщено, че ще се избира между кандидатурите на Бриго Аспарухов и Георги Кадиев.

Стана ясно, че Стоян Сталев се е отказал от битката за кметския пост в столицата, външният министър Ивайло Калфин също е отхвърлил офертата.

Овчаров и той си направи отвод с мотива, че неговата кандидатура не би получила необходимата подкрепа, за да победи Бойко Борисов.

 "Аз съм до такава степен омазан благодарение на голяма част от тези герои, които сега отново се опитват да ме предизвикват, че по никакъв начин това не може да бъде изчистено за предстоящите местни избори", коментира Овчаров.

Преди първото гласуване за кандидат беше издигната и номинацията на бившия шеф на ЦСБОП Тихомир Стойчев, който обаче отпадна при втория тур.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


25
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
0
 
0
 
! Отговори
Авраам преди 16 години
Като чете човек какво пишат за Бриго, започва да вярва в световната еврйска конспирация.
23
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Столетницата избра столетник.Хайде БСП останете си с здраве.
22
0
 
0
 
! Отговори
Seventh Son преди 16 години
Tazi mazna i lukava usmivka ne veshtae nishto dobro za obiknovenite jiteli na Sofia!
21
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Po dobre e tozi ot kolkoto onazi mutra Borisov koito samo za sebe si lapa i knagajda ne6tata vse za nego si . I da nezabravia 4e kato se snima Boiko Valiaka e zapazen za Titi . Sigurno supermena B= B 6te kaje sega koi moje i koi ne moje da se kandidatira
20
0
 
0
 
! Отговори
4i4i преди 16 години
БСП приключи с тези избори за кмет.Нямат читави кадри и това си е. ЗАЩО все трябва да се рови в гардеробите с нафталин, за да се извади кандидат.със стари .... нов бардак не се прави са казали хора(доста по-умни от другарите в БСП)айде със здраве и не вкарвайте толкова излишни емоции
19
0
 
0
 
! Отговори
gogo преди 16 години
tova e edin ot balgarite koito e dal ne6to na rodinata a ne e vzel pojelavam mu uspeh i dano skoro istoriata pokaje kakvo sa napravili toi i mnogo kato nego za balgaria 4e sa vkarali tehnologii cseli zavodi 4e nesa se prodali na drugi darjavi i 4e sa bili edni idealisti pojelavam mu uspeh
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
БСП+ДС=ГЕРБОт: Анонимен1984 режим на ток при налични и действащи атомни централи1986 първомайска маршировка под радиоактивен дъжд1989-1999- купонма системаПосле студ и глад по време на Жан Виденовото управление сприватизации чрез бонови книжки, фалити на банки и предприятияфинансови пирамиди и невиждана инфлация.Разцвет на борческите организации СИК,ИПОМ, ВИС и т.н.2001-2005 управление на НДСВ и БСП стегнация2005-2007 БСП,НДСВ И ДПС- етническо напрежение +нисък жизнен стандарт/справка: страни като Румъния, Сърбия и Македония ни изпреварват и в момента имат многократно по- висок жизнен стандарт от България/
17
0
 
0
 
! Отговори
стара кримка преди 16 години
Ало 7- ми, "Нещастниците с пагони" единствени са защитили честта на България. Десетки хиляди си оставиха костите по бойните полета за да може сега *** като тебе да им се гаврят с паметта . Цивилните педараси управлявали стрната са предизвикали всички национални катастрофи.Те затова ликвидрахте армията за да не остане нищо свястно в БГ.
16
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
силни сме в приказките, слаби сме в работата казва БУБИ. Това ни е проблема в лейкатаааа
15
0
 
0
 
! Отговори
Звеноводка преди 16 години
Я да не ми обиждате акранчето! Ние с него сме от едно поколение, мене мама ме е кръстила в чест на "Петилетката за три години". Ние сме си свикнали със социализъма и не щем да ни мотат главите с други измислени едиологии. Напред, народе! Работи и не питай, иде светлото бъдеще! За две години- 190 стр отчет, за четири - 190 милиона в сметката на СС. Урааааа!!!!!! Да строим, да вървим, да работим ний безспир! Всяка тухла - за нашто Бсепе, всеки нож- за нашия вожд!
14
0
 
1
 
! Отговори
bat boiko преди 16 години
No.11,evala za istinskite prikazki.Glasuvaite za bat Borisoc toi shte ni "opravi".SIC,VIS i t.n. Vsichki da vlizat v cirka,narechen parlament.Aide Boiko ti si!!!
13
0
 
1
 
! Отговори
p.chikov@abv.bg преди 16 години
продължение......Да запазим и популяризираме историческите паметници на културата и да отделим достатъчно средства за тяхната поддръжкаДа разработим Общинска програма за работа с ***. Важното е да се започне истинска работа по проблема за ромската интеграцияНе искате ли всички заедно да участваме в този народен подем ? Гласувайте за кандидати не ангажирани , честни и родолюбци за да променим времето и историята! Това е нашият златен шанс
12
0
 
1
 
! Отговори
edin ot ostanlite преди 16 години
RAZTREL !!!Bez kryv nevijdam opravqne !!!
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Номер 10 ти пък си един голям разбирач и анализатор,та няма накъде:) Вместо да кажеш,че са от един дол дренки двамата кандидати,ни баламосваш с отработени от самия теб сценарии! Времената се промениха и това,което казваш,не работи отдавна. Сега има стратегия,за която ТЕ си мислят,че не схващаме,но не са познали! БОЙКО Е КМЕТА! Отвратителен надувко, изоставен от бившата си жена,сигурно,защото е бил много КУУЛ!:)
10
0
 
1
 
! Отговори
stefan преди 16 години
off 4e ste tapi ama golemi analizatori ste niama shto.sega sha vi kaja umnici shto e Brigo a ne drug!poloviunata izbirateli na BSP v Sofia sa gotovi da podkrepiat BB, za da spre tva BSP izdiga naro4no tvarda 4ervena kandidatura!Zamislete se i vishte dali e taka:)
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Но Бриго е неизбираем .БСП го знае много ясно, т.к има тайно спорузумение с ГЕРБ да се подкрепя Б.Б.по места от регионалните структури на столетницата. Целта е сега да се отклони огъня от бат Борко
8
0
 
1
 
! Отговори
Станислав Геров преди 16 години
Едва ли някои от БСП си вярва, че с тази смешна кандидатура може да свалят Борисов от кметския стол. Това е една изцяло символична кандидатура на една безпринципна и застаряла партия.
7
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Ми тези от Народен Фронт за БЪЛГАРИЯ ни го казаха! Трябва да се обединим и да издигнем наши кандидати.Няма ли наистина някой между нас който да има самочувствие за да се изправи срещу тези нещастници с пагони .
6
0
 
1
 
! Отговори
anonimka преди 16 години
АМАН ОТ ЧЕНГЕТА ... КАК Е ВЪЗМОЖНО ВЪОБЩЕ ДА ИМА ЧОВЕК С ИМЕ "БРИГАДИР"...*** ШЕГАТА
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Всички тези кандидати на БСП са съзнателно планирани! Радвайте се,че ви предстоят избори! БСП+ГЕРБ=?