ОАЕ обмисля да купи летище, пристанище и земи в България

Емирствата имат интерес и към туризма у нас
3 ное 2019 10:09, Анисия Иванова
74
ОАЕ обмисля да купи летище, пристанище и земи в България
Архив: Булфото

Абу Даби обмисля да купи летище, пристанище и земи в България. Емирствата имат интерес и към българския туризъм.

“България има намерение да се обърне към високия клас туризъм и смятаме, че с потенциала, който имате, това е напълно възможно. С вашата страна можем да развиваме също логистика, транспорт и земеделие.”, заяви държавният министър в кабинета на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Ахмед Али ал Сайег пред "24 часа".

Той бе в София дни преди официалната визита у нас на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян, който се очаква да пристигне в сряда.

Ахмед Али ал Сайег се срещна с вицепремиера и министър на външните работи Екатерина Захариева и с министрите на финансите, икономиката, транспорта и културата. След това разгледа “София Тех парк”, където му бе представена работата на няколко от високотехнологичните компании, базирани там.

След срещите на министър Ал Сайег в София стана ясно, че ОАЕ имат интерес към плановете на правителството за развитие на пътната инфраструктура, пристанища и летища, както и за купуването на земеделска земя у нас.

Предстоящата в сряда среща на престолонаследника на Абу Даби шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян и премиера Бойко Борисов ще бъде третата им поред в рамките само на година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


74
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
0
 
! Отговори
баба мара преди 4 години
това означава ислям джамии имами завършили там а нема нужда да си стоят тами да не се занимават с балканите
53
0
 
4
 
! Отговори
На всеки километър преди 4 години
Време е за Народен Съд и да си вземем България обратно.
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голям глад на арабите към българска земеделска земя. Явно ни се готви нещо.
51
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като българите не ползват земята, така ще е. Имаме земя, имаме хора, имаме даже и желание, ама нещо куца...
50
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До бг цензираСтана, че Китай не е партньор на САЩ, обаче Китай в момента е зает да изкупува и поробва с дългове всеки, който не е...ОАЕ - първа дръжка :)
49
3
 
32
 
! Отговори
И.Б. преди 4 години
Ужасяваща новина, ако е вярна. Противоконституционен акт. Да не се допуска!
48
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Продажниците ще продадат България на тоталитарна държава. Готови са.
47
4
 
9
 
! Отговори
Мордохаи Шалом преди 4 години
Дубай не е отделна държава , а е едно от 8-те ЕМИРСТВА във ОАЕ = Обединени АрабианЕмиратес .Столицата им е друг град-емирство от 8-те на брой :: Абу Даби .Арабите са Кръвни братовчеди на нас Евреите . И ние ги обичаме всичките .
46
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
време е за простест да свалим гербаджиската бандитска върхушка.
45
9
 
6
 
! Отговори
13 преди 4 години
Много хубава новина. Идват инвеститори. Ето кой ще ни купи апартаментите и ще ни отърве. Сигурно ще настанят араби, но какво ни интересува. Ние ще сме далече зад граница. Новината е много позитивна за всички които продават и бягат от Територията. Дори е сред най-добрите новини в годината. Нека държавата съдейства на арабите и облекчи правата на собственост и бюрократичните спънки, че да изпълним по-бързо плана и тук да няма българи вече. Твърдо за сме.
44
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Мислите ли че някой ще ви обърне внимание колкото и да си блъскате клавиатюрите. Докато не излезнете и не изчистите боклу, ка в парламата ще ви продадат и вас барабар с въшките ви. Демокрацията за да я има трябва хора които да протестират и да чистят боклу, ка това е демокрация иначе се превръща в Тоталитаризъм.
43
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Вече и земята ли започнаха да ни разпродават бе? Скоро ще продават и хората в робство за по пет лева.
42
1
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е това е *** продаде земята Българска. Всички от ГЕРБ са продажници
41
3
 
38
 
! Отговори
11111 преди 4 години
Защо Б.Б. не си купи земя в Дубай или ОАЕ - ЗАЩОТО НЕ СЕ ПРОДАВА..ПРОДАЖБАТА НА ЗЕМЯ Е НАЦИОНАЛНО ПРЕДАТЕЛСТВО.СРАМ СРАМ...
40
14
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не разбирам, тези които пишете коментари, толкова ли сте глупави, или ви плащат да сте ***?Нима не помните, кой често ходи на държавни посещения в близкия изток и кой друг живее там??? ОАЕ, ще станат новата Австрия за България :)
39
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Земя може да се притежава само ако се обработва. А това става с работливи ЧАСТНИ земеделци. Земя с ракети, калашници, пали е до известно време. Българската земя е видяла много. От Османската империя, който не са я обработвали, после насилствена Колективизация /1944-1989колхозине ТКЗС/.Северозапада се пробужда. Руско, ориенталско влияние не търпи.
38
2
 
22
 
! Отговори
АнонимеН преди 4 години
БОРИСОВ ВЕЧЕ ПРОДАДЕ ТРЪБАТА НА АРАБИТЕ ЗА ДА ПЕЧЕЛЯТ ТЕ ОТ НЕЯ А НА НЕГО МУ ПРЕВЕДОХА 10% ОТ СТОЙНОСТТА НА ПРОЕКТА ЗА ДА ОДОБРИ СДЕЛКАТА!!!СТИГА ДА МУ СЕ ПЛАТИ ВСИЧКАТА ЗЕМЯ ЩЕ Я ПРОДАДЕ НА АРАБИТЕ !!!
37
4
 
6
 
! Отговори
бг цензура преди 4 години
Ко стана с китайските милиардери дето изкаха да купят северозападнала българия от разни софийски рубладжикопейкаджиичета дебеломазни , за едно псевдо бизнесменче питам киро гелосания ортак на бойко *** ..... *** ти кремлиските *** ти *** ...
36
2
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
след като нямаме нужното за да привлечем качественни инвеститори от запад ще се поддадем на не толкова качественни от изток
35
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Българската земя не се продава