Българинът развърза кесията, ръст на оборота на магазините с 24%

Вече три поредни месеца продажбите на дребно скачат
61
Българинът развърза кесията, ръст на оборота на магазините с 24%

Оборотът в търговията на дребно в България през месец май е с близо 24% по-голям спрямо същия месец на 2020 г., обявиха от Евростат. Вече три поредни месеца има голям ръст в продажбите на дребно, което се дължи на по-малките обороти заради пандемията през миналата година.

Още по темата


По този показател сме доста по-добре от повечето страни от ЕС - средно за общността ръстът в търговията на дребно на годишна база е с 9,2%. Но това се дължи на факта, че в много страни от ЕС спадът на продажбите през 2020 г. беше по-малък отколкото у нас, допълва „Труд“.

Спрямо предходния месец, търговията на дребно у нас през май нараства с 1,4%. Средно за страните от ЕС увеличението на продажбите е с 4,6%. Най-голям ръст на месечна база е отчетен във Франция (+9,9%), Нидерландия (+9,3%) и Естония (+8,1%).


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


61
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
1
 
0
 
! Отговори
Купувам ли купувам… преди 2 години
Аз си купих консерви, няколко пакета ориз, боб, макарони. То инфлация идва! Минах 24% този месец.
52
1
 
0
 
! Отговори
фб преди 2 години
изчакайте да дойде есента
51
2
 
2
 
! Отговори
до 55 преди 2 години
Значи българина няма никаква финансова и икономическа култура, как си мислиш че превръщането на парите в стоки е нещо което няма да ти изяде парите, коя стока има възвръщаемост поне на 50 процента след като си я купил, когато на пазара всеки месец излизат по-хубави телевизори или каквато и да е друга стока.
50
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Преди няколко месеца ми се наложи да купя автомобил и се колебаех да взема някоя за 3-5 хил , но като се замислих , че утре я те има я не , и инфлацията стопява спестяванията . взех една 2 годишна от дилъра с гаранция и малко километри , че да се повозя на свястна бангия.
49
1
 
5
 
! Отговори
Идеалист преди 2 години
Вчера не си купих нищо от Метро, защото се ужасих от някой цени! Не купуват, принудени са плашат повече. Няма как да няма инфлация, когато в на пазара се изхвърлиха трилиони $ и ? и ни пробутват с търговията на горивата.
48
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Българите не "развързват кесията", а уплашено гледат да обърнат наличните си пари в стоки, защото инфлацията изяжда спестяванията им.
47
3
 
1
 
! Отговори
Мишо преди 2 години
Като няма други удоволствия се задоволяваме с харченето в мола. Нали това искате от нас да харчим и да харчим! На почивка е ясно, че няма да се ходи!
46
2
 
14
 
! Отговори
Нищо чудно преди 2 години
Цените са жестоко нагоре , много хора които са на сезона работа, вече взеха първите си заплати , нормално е да се отпуснат, строежите и домашните ремонти се възобновиха в летния сезон , нормално е и майсторите да имат повече работа !!!! Не виждам каква новина е това ....че да има статия чак ....!!!
45
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
ми с толкова са скочили цените - какво чудно има? Олиото е почти двойно по-скъпо (примерно)
44
3
 
8
 
! Отговори
от Роба преди 2 години
Ето егоистично човеченце, пак не мислиш нормално. Сам казваш "бедните ми роднини, родители". А защо не им направи коуч курс, да ги нахъсаш, да ги настървиш. Да ги дигнеш от леглата тия мързеливци, да работят да изкарват пари. Да си се гледат сами ??? Наистина ли мислиш, че всички са здрави, прави и умни като теб?? Егоцентрик!
43
2
 
2
 
! Отговори
на средна възраст преди 2 години
Останах сирак още 15 годишен.Роднините ме ощетиха с почти всичко.Съдба!
42
4
 
2
 
! Отговори
до 45 преди 2 години
Само да вметна, че се грижа за бедните си родители + леля ми, която семейство няма. Именно това ме е направило силен и борбен. Ама как да се обясни на един роб, като той седи и си реве как се грижел за някой си болен и затова бачкал за жълти стотинки.
41
1
 
3
 
! Отговори
Той Доган разпределя преди 2 години
колкото даде.Няма за теб?!Купи еднопосочен билет!!
40
1
 
13
 
! Отговори
Ще пълните, много преди 2 години
пълните гробищните паркове.Защото озверяхте за материални неща, човек за човека стана вълк.Безбожници!
39
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Втора новина за деня ни обяснява колко сме богати ние, българите! Що ли така...Явно сме твърде богати за западните господари, даже и храна успяваме да си купим...
38
4
 
14
 
! Отговори
От 40 преди 2 години
Отново доказваш, че си глезено недоносче. Наистина кон с капаци без съчувствие и някаква странична мисъл от твоя егоистичен живот. Има болести, които те сриват. Какъв роб, какви 5 лв. Един ден си тука, друг ден те удря болест, цунами, кола. Спираш да виждаш, чуваш, инвалид! Ама човек като само си мисли за дебелия егостично развиващ се ГЪ.З
37
3
 
12
 
! Отговори
Саксофонов преди 2 години
Няаа съ притеснявате! Чалгаря, сестра Галева и Бойкикиев ше ги опраят. От понеделник вече ще пълните количките в магазина.
36
2
 
7
 
! Отговори
Кога?! преди 2 години
Как ще пеят птичките в простора, весели ще плуват във житата, ще се радват на труда си хората, и ще се обичат като братя.
35
3
 
4
 
! Отговори
червен ДС феодализъм преди 2 години
Толкова си може племето.Но пък е пълно с дебелоглави балканци.
34
7
 
6
 
! Отговори
до 40 преди 2 години
Типично мислене за страхлив роб, сринат от действителността. Животът не е цветя и рози, а борба.

Спонсорирани публикации