Metallica инвестираха в платформа, основана от българи

Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих и компания с дял в TrillerNet
15 дек 2021 12:32, Петя Славова
8
Metallica инвестираха в платформа, основана от българи
Снимка: Bloomberg L.P.

Световноизвестната метъл банда Metallica направи инвестиция в компанията TrillerNet, в чието портфолио е основаната от българи стрийминг платформа Fite. Новината бе публикувана на сайта prnewswire.com.

Условията по сделката са конфиденциални и на този етап няма яснота какъв дял в TrillerNet придобиват Джеймс Хетфийлд, Ларс Улрих и компания, предава Bloombergtv.bg.

Махи де Силва, главен изпълнителен директор (CEO) на TrillerNet, коментира:

    "Metallica и Triller споделят обща страст към разрушаване на статуквото. Ние сме екзалтирани групата да ни бъде партньор, инвеститор и акционер.“

Новината за инвестицията идва броени дни след събитието Triller Triad Combat. На 27 ноември стадион Globe Life Field в Арлингтън, щата Тексас, стана арена на музикални изпълнения на Metallica и битки от новия спорт Triad Combat - хибрид между бокс и MMA. Един от бойците на триъгълния ринг беше Кубрат Пулев, който нокаутира американеца Франк Мир в първия рунд.

"Музиката на Metallica е естествено допълнение към бойните спортове и ние намерихме в Thriller перфектния партньор", коментира Клиф Бърнстейн, един от мениджърите на американската банда.

"Събитието ни отвори очите за безброй възможности и ние виждаме огромния потенциал пред Triller. Тази инвестиция показва колко сме уверени в това споделено бъдеще."

Компанията TrillerNet притежава платформата за кратки видеоклипове Triller, в която съдържанието се генерира от музиканти, звезди, спортисти и др. влиятелни хора и която достига до 350 млн. потребители. Мобилното приложение насърчава своите инфлуенсъри да публикуват съдържанието си и в други социални медии, като използва изкуствен интелект, за да го направи популярно.

В портфолиото на TrillerNet влизат още стрийминг платформата за музикални изпълнения на живо Verzuz, платформата за ангажиране Amplify.ai, основаната от българи стрийминг платформа за бойни спортове FITE и компанията за събития Thuzio.

Повече за Fite вижте в Bloombergtv.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: MetallicaTrillerNet
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
1
 
1
 
! Отговори
Halo on fire преди 2 години
А Megadeth започват да емитират криптовалута с преференциален достъп до съдържание за инвеститорите.
7
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Басиста е българин
6
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 5 - Споко. Ако нещо и=лошо се чуе за тях, тоя ще е първия, деот ще ни го напмни, защото "не го интересувало". "Само казвал".
5
0
 
3
 
! Отговори
До 4 преди 2 години
Ами твоя си работа бе, ако искаш си заври главата в пясъка, и почвай да пръдиш в знак на безразличие или неудоволствие, никой не ти го забранява !
4
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И? Да се гордеем ли сега какво, че не можах да разбера какво значение има, че са българи?
3
4
 
0
 
! Отговори
Живко от Варна ! преди 2 години
Хора които казват за някой нещо от сорта - той е вреден, той не е добре, болен е, има диагнози, той няма да ви уважава, ще ви вика и др !Истината е че аз няма да ви викам, мога да уважавам и съм здрав като бик !Тези хора нарочно са ви казвали такива неща за мен, за да не се оправя в живота ! Аз съм ценител , но тези хора не са ценители ! Направете си реална сметка за какво става въпрос ! Тези хора искат аз да не живея добре и никога да не се оправя в живота !
2
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тези групи си имат голямо протфолио от инвестиции. Но може и да потръгне на бг платформата ако събере още инвеститори.
1
10
 
6
 
! Отговори
Парите не миришат преди 2 години
Терористи от Перник си плащат на полицията в ПЕРНИК и Бобов дол за да си мълчат за изтезания и гаври срещу неудобни на Борисов и Гешев!