14 иракчани нелегално минаха Дунав, хванаха ги

Задържани са за 72 часа, МВР издирва трафикантите
10 окт 2016 21:11, Анисия Иванова
10
14 иракчани нелегално минаха Дунав, хванаха ги
Архив: Булфото

Български и румънски граничари задържаха 14 души, нелегално преминали границата ни с Румъния край Сомовит, съобщиха от МВР.

В петък около 22:00 часа при редовен обход на района граничен патрул забелязал групата да се качва в два плавателни моторни съда, с които се отправили срещу течението на Дунав.

При предприетите съвместните действия служителите на ГПУ - Сомовит и румънските гранични власти задържали на брега на реката на румънска територия 14 иракчани. Срещу тях е образувано досъдебно производство.

Те са привлечени като обвиняеми и с постановление на наблюдаващия районен прокурор при Районна прокуратура - Никопол им е наложена мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа.

Продължават процесуално-следствените действия за установяване на лицата, подпомогнали чуждите граждани.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
19
 
! Отговори
Бежанец от Бурунди преди 7 години
Аз ли да ви го казвам ? След " задържане под стража " като нарушители , би трябвало да следва екстрадиция по родните места. Или така да ги натупат в ареста , че никога повече да не се сетят за България . Но не би ! Ще им дадат топла храна и завивки и бъдете сигурни , че ще им хареса тук.
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До 3Съгласно споразумение между България и Румъния всяка страна може да върне обратно на другата за срок до 24ч. всяко лице, което не иска да влезе на нейна територия. Румънците са ги върнали, а ние сме длъжни да ги приемем обратно.
5
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И защо са ги хванали. Че те са излизали от България.
4
0
 
17
 
! Отговори
Пу преди 7 години
И защо ги хващат? Българските политици ако имаха поне малко акъл в тия кратуни щяха веднага да поставят ултиматум на западна Европа - или пропускаме целия бежански поток да преминава свободно през България, или ако ще ги държим тук, ЕС поема цялата издръжка и всички разходи по охрана на нашата граница. Просто и ясно! А не като сега да отделяме пари за бежанците от нашия бюджет.
3
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като са минали Дунав и са били на румънска територия защо са ги върнали
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За 72 часа.Ами другите часове?Поне не им губете времето.
1
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Е що така? После пенсии, това-онова?!