Пипнаха двама ало измамници в София

Измъкнали 7000 лв. от възрастен под предлог, че участва в акция
4 апр 2017 15:15, Анисия Иванова
5
Пипнаха двама ало измамници в София
Снимка: Dnes.bg

Столични полицаи задържаха двама мъже, съпричастни към телефонна измама. Сигналъ бил подаден в Шесто РПУ на 27 март.

52-годишна жена, която се грижела за възрастен мъж в жилище в ж.к. "Овча купел" потърсила съдействие от полицията, след като се усъмнила, че са жертва на телефонни измамници.

Жената обяснила пред разследващите, че на домашния телефон в дома на мъжа се обадил непознат, който под предлог, че е служител на МВР и търси съдействие за залавяне на телефонни измамници, успял да я убеди да хвърли през балкона наличните й 1100 лв.

Малко по-късно жената придружила възрастния човек до банков клон, откъдето той изтеглил 6000 лв. и ги оставил до кошче за боклук, убеден, че подпомага полицията.

В резултат на предприетите незабавни заградителни действия униформените задържали двама мъже, в момента, когато отишли да приберат оставените пари. Установена била самоличността им - 21-годишен от София и 55-годишен от Левски. Задържани са за 24 часа.

След доклад на събраните материали в Софийска районна прокуратура на двамата са повдигнати обвинения за престъпление от НК. На първия е наложена мярка за неотклонение "парична гаранция" в размер на 500 лв., а на втория - мярка за неотклонение "задържане под стража" за 72 часа, която впоследствие е изменена в постоянна.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
4
 
! Отговори
няма шега,няма измам преди 7 години
Човекът наистина е участвал в акция на МВР.
3
1
 
21
 
! Отговори
Димитър Борисов преди 7 години
Както винаги телефонните измамници няма да бъдат осъдени да влязат в затвора, за да могат отново да измамват наивни и беззащитни хора. Много лесно могат да прекратят с телефонните измами. Заловен за измами да бъде осъден над 20 години затвор. Като вкарат десетина човека за измама в затвора да им пръснат задниците пандизчиите, всеки ще си помисли дали да става измамник. 04.4.2017г.
2
2
 
5
 
! Отговори
До 1 и 2 преди 7 години
Вас като Хасан ви измами, защо не си признахте? Май и вие сте природно т.......
1
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
На 52 години нямаш оправдание, че си направила подобна глупости. Хората са си скотове цял живот, нямат грам здрав разум и си заслужават съдбата. Тъжно е много