Спипаха го! Спас от Кочериново, FB-измамникът Александър е арестуван!

Арестуван е в София, но още не е разпитан, нито е обвинен за измамите
Обновена: 13 окт 2017 14:48 | 13 окт 2017 14:47, Камелия Цветанова
110
Спипаха го! Спас от Кочериново, FB-измамникът Александър е арестуван!
Снимка: Facebook

Измамникът Спас Василев, познат в интернет като Александър Николов, е бил заловен днес в София, съобщи "24 часа".

Още по темата
Той е арестуван тази сутрин и все още не е обвинен за измами, нито е разпитан.

Измисленият образ успя да измами десетки в социалните мрежи.

В приятелската му листа във Facebook присъстват дори политици и дипломати.

Над 40 души са излъгани от мъжа, който в социалните мрежи се представял за Александър Николов.

Той обещавал евтини самолетни билети, които жертвите му не получавали.

Част от тях предоставили лични данни и данни на кредитните си карти и се оказали с източени суми. Смята се, че е започнал с измамите още през 2006 г. като студент в Ница.

Според изчисленията на жертви Спас е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си.

В капана му са се хванали прокурори, учители, негови близки.

По-рано днес вътрешният министър Валентин Радев го нарече калпазанин и обвини хората, които са станали негови жертви, че са искали да "минат метър" с евтини билети.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


110
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Някой знае ли колко и на кого трябва да платя, някой сериозен човек да се заеме с моя интернет измамник, когото нищо не го лови-ни съд, ни прокуратура. Веки, който напише в търсачката: д-р Емил Борисов Трифонов или ДНК тест за бащинство, ще излязат материалите за този мошеник.
105
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Днес чета дядо дал 100000 лева на "ало", тях ко ги праим? Прокуратурата къде е, ГДБОБ?
104
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това политиците са големи мизерници. Не стига, че за такива пътувания официално от бюджета се плаща за първа класа, но много от тях си купуват билет втора класа и си прибират разликата и други тарикатлъци, ами и още ламтят.
103
0
 
6
 
! Отговори
Деси преди 6 години
Този ще го одрусат годинки, но шведът с ритника го пуснаха тихомълком. Не ми е ясно как уж интелигентни хора са се връзвали на този и са си мислели, че могат да намерят по-евтини билети, отколкото една авиокомпания би предложила директно на сайта си.
102
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Александър Мартинез е ЛИЦЕТО от което Спас Василев е крал снимки След като разбрал за измамата преди дни, Мартинез веднага затворил акаунта си.
101
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И стига сте публикували снимката на този човек. Това НЕ е въпросният Спас, а напълно неизвестен човек на който са ползвали снимките за фалшивият профил
100
0
 
15
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 6 години
Онзи ден имаше имаше Ваша статия, че е арестуван в Пловдив, днес в София ??? На кога да вярвам, утре кой ще е другия град ...?
99
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Да бе, тези журналисти и прокурори какви данъци върху доходите си са платили за тези екзотични екскурзии?
98
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Когато недвижими имоти се опитаха да ме измамят и подменят в предварителния ми договор с лице фантом,икономическа полиция ми каза водете си дело от гражданско правен характер,сега какво ни занимавате с този измамник,да си го съдят тарикатите дето искали авиобилет за презокеанско пътуване за 200 лева
97
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А защо не разследват хората "платили" по не регламентирани начини билети ???Те реално са осъзнавали, че става дума за измама от която са имали полза ! Значи викат дръжте престъпника, а те са искали да се възползват.
96
0
 
20
 
! Отговори
Тинев преди 6 години
След съобщенията за арестувани полицейски шефове, превърнали се в тартори на различни бандитски групи, човек резонно си задава въпроса: А кой ли е закрилял този измамник?
95
1
 
10
 
! Отговори
Xaxo преди 6 години
Щом има бодали прав е шефа на гдбоп да се гаври с ужилените че са *** и наивни да плащат измислени билети народа масово са изкукуригали всеки ден радио и телевизия гърмят за ало измамници и бабите и дедовците пак се връзват и си дават парите и после реват оди разследваи и ги търси да ги фанеш молят се на полицаите и не кои ще им тича по гъзат че хората са тапаци аз ако съм полицаи тия измамените с шутове ще ги гоня от равното кога хвърлят парите от балкона не звънят у полицията а като яли ***
94
0
 
16
 
! Отговори
Тото преди 6 години
Ако полицията имаше същата успеваемост и при ало измамниците щяха да са герои, но там явно статута е друг, получават бакшишче за да се правят на задремали.
93
0
 
4
 
! Отговори
на вуте да е зле преди 6 години
До Анонимен 91Това си е чист робски манталитет!Каквито сме ние,такива са ни и престъпниците!И политиците!
92
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
За КТБ не писахте толкова, колкото за този... Къде са 30 хил, къде са милиарди ?
91
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Яко са го закъсали щом стигнаха дотам, че със залавянето на Спас да се хвалят.
90
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Язе"Докато има овце, ще има и кой да ги стриже."И като заколят някого на улицата може да напишеш "докато има овце, ще има кой да ги коли". *** в края на краищата заклания на улицата сам си е виновен, да си беше стоял вкъщи.
89
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Проблемът е в българския сеирджийски манталитет. Повечето злорадстват за това как едни хора, дето търсят по-евтино са си намерили майстора вместо да искат възмездие за престъпника. И не само в този случай - и при последното отвличане имаше коментари, че тоя тип с подозрителен бизнес си го бил търсил. Имаме проблем в чипа, както казваше едно величество. Много хора сякаш са доволни, когато друг стане жертва на престъпление - добър повод да злорадстват, нищо повече.
88
0
 
13
 
! Отговори
младен преди 6 години
"Според изчисленията на жертви Спас е изкарал над 30 хил. лв. от далаверите си"Страшна далавера е направил тоя, от 2006-та досега 30к. Да беше на обикновенна заплата щеше повече да изкара пък ако беше позаучил и да заработи на престижна длъжност 30к за има няма 6 месеца можеше да ги направи.
87
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Интернет е пълен с хора и сайтове, които предлагат измами по какви ли не схеми - най-често по схемата "чудодеен продукт, който ще ви излекува от нещо". С какво този Спас е толкова изключителен, че му отделиха толкова внимание, при положение че такива като него в нета с лопата да ги ринеш.