Заловиха младо семейство крадци от Пещера

Двамата били стари познайници на полицията
15 яну 2020 15:03, Петя Славова
15
Заловиха младо семейство крадци от Пещера
Снимка: pexels.com

Младо семейство, извършило поредица кражби в хипермаркет в Пещера, е задържано от служители на група "Криминална полиция", съобщиха от полицията.

Униформените работили по жалба, депозирана преди дни при тях от управителя на търговския обект за няколко кражби извършени от мъж и жена в навечерието на Коледните празници. В рамките на няколко дни двамата се сдобили с мини тонколона, акумулаторни винтоверт и уред за рязане.

В хода на предприетото разследване, криминалистите установили, че автори на посегателството са стари познайници на полицията 39-годишен мъж и 30-годишната му съпруга, и двамата от Пещера.

У тях били открити откраднатите вещи и инструменти. Припомняме, че преди седмица те бяха задържани от пещерските криминалисти, като автори на кражби на мобилни телефони от офиси на мобилен оператор. Продължават действията по документиране на престъпната им дейност.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
1
 
0
 
! Отговори
Бони и Клайд преди 4 години
ги хванаха!
13
1
 
0
 
! Отговори
Случаен преди 4 години
До1 Не си прав,прибави логистика,наеми,заплати,данъци,печалба и др....
12
3
 
2
 
! Отговори
Гого преди 4 години
За съжаление не са роми , а българи християни, преди малко говорих с полицай от Пещера.
11
2
 
1
 
! Отговори
Асан и Айшето преди 4 години
Свобода за наните братя!
10
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пещера турците и част от ромите са свестни. Но има и проблемни роми.Вярно е това, че докарването на роми в Пещера преди време е било с цел. В този град от край време пролетариатът е бил пренебрежимо нисък процент от населението. Градът се е състоял предимно от дребни и едри собственици, а също и от висшисти, които са се изхранвали благодарение на професиите си. Още преди 1944 е констатирано, че в Пещера е учудващо висок процентът на родените там лица, които впоследствие са станали професори.
9
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
държавата няма ли. се намеси по -сериозно! !?
8
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ловят кокошкари, не че не трябва де, но ония горе кога?
7
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
След промените в Пещера заприиждаха още роми откъде ли не, но не търсеха работа. Създадоха друг проблем. Нощем пробиваха дупки в стените на къщи-паметници на културата, ако в момента в тях няма никой и съсипаха много ценности. Не само крадяха каквото може да се продаде, но и отмъкнаха сума ти части от покъщнина, украсени със старинни дърворезби, за да си палят огън. Научиха се кои предмети имат антикварна стойност и изпокрадоха много.Създават много проблеми, както навсякъде.
6
0
 
17
 
! Отговори
В края на 20-и век преди 4 години
населението на Пещера беше около 25 000 души, днес са около 18 000.Според официалната статистика, ромите са около 4% (по-малко от 1 000 човека), но се знае, че мнозина от тях се самоопределят като турци. Турците са около 15% от населението, пак според статистиката, но част от тях всъщност са роми.През социализма просто ги докарваха в Пещера уж за работна ръка, но целта беше да променят социалната структура. Пещера преди 9 септември беше град на търговци, занаятчии, лекари, адвокати, учени.
5
0
 
13
 
! Отговори
... считаха за свое преди 4 години
право да говорят мръсотии на подрастващи момичета, срещнати на улицата. Групи от млади ромки обиждаха и тормозеха с подигравки всяка по-хубава и по-добре облечена българка, ако я срещнат сама. Случваше се дори и на главната улица.Подрастващи ромчета, вместо да са на училище, се забавляваха като замеряха с камъни и с гнили плодове паметниците в града. Никой не успя да ги отучи.Неописуема беше наглостта на ромите общински съветници, вечно настояваха за още и още бонуси за своя етнос.Така беше.
4
0
 
14
 
! Отговори
Още тогава,през60-те преди 4 години
се считаше, че е опасно да ходят на излет извън града сами деца, сами жени, а също и че е опасно, ако са придружени само от един мъж.Имаше случай, когато роми на магарета бяха срещнали самичко момче, бяха го блъснали на земята и бяха минали през него с магаретата си, просто ей така, "за кеф", както се бяха хвалили после.През 80-те години отделни ромки вече се държаха нагло дори със съпругите и с възрастните членове от семействата на местните големци. Мъже роми в зряла възраст считаха........
3
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В края на 19-и век Иречек пише, че в Пещера живеят 4 или 6 ромски семейства.През 60-те години на 20-и век в същия град вече имаше две ромски махали, едните бяха християни, а другите мюсюлмани. Част от тези хора бяха почтени и работеха. Другите създаваха същите проблеми, каквито създават и днес. И тогава "омъжваха"12-годишни момичета, крадяха, пребиваха, безчинстваха, ако на усамотено място срещнат сам човек. Още тогава се считаше, че заради ромите е опасно да ходят на излет извън града .......
2
1
 
5
 
! Отговори
сигурно преди 4 години
Щом са крадци от Пещера ,значи са живеели в пещера -Снежанка !!
1
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ами хората работеха но им плащаха за бог да прости. Като видяха че с работа нестава започнаха да крадат. Когато крадеш от Айдуци това нее кражба. Погледнете колко струва една стока на едро и колко струва след като и ръгнат 100% надценка. Един хляб от производителя струва от 30 до 50 стотинки в зависимост от грамажа. А за колко го продават айдуците в магазините 700 грама хляб 1 лев и 30 стотинки. Колко надценка е това.