Малта, Словакия, България: Берлин осъди убийството на Виктория

Германски депутат заяви, че цяла Европа трябва да е разтревожена
8 окт 2018 18:55,
125
Малта, Словакия, България: Берлин осъди убийството на Виктория
Снимка: Facebook

Германското правителство остро осъжда убийството на българската журналистка Виктория Маринова и го нарича "брутално и ужасно", предаде Асошиейтед прес.

Говорител на германското външно министерство каза, че е наложително "да има бързо разследване и ужасното събитие да бъде разкрито, колкото се може по-бързо".

Още по темата

Берлин се обявява за свобода на печата и призовава органите на реда в България към пълномащабно разследване, заяви днес пред журналисти говорителят на МВнР на ФРГ Кристофер Бергер, цитиран от ТАСС.

Членът на германския парламент от партията на Зелените Свен Гиголд каза, че цяла Европа трябва да е разтревожена от убийството.

"Първо Малта, после Словакия, сега България. Неприемливо е в Европа отново да убиват журналисти", каза той, имайки предвид убийствата на разследващите журналисти Дафне Керуана Гилиция и Ян Куциак.

Депутатът призова Европейския парламент бързо да изпрати делегация в България, която да помогне за разследването на убийството на журналистката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
104
0
 
3
 
! Отговори
Лора преди 5 години
Забравяте журналистката Ким Уол от Дания, която беше обезглавена на подводница от изобретателя Питър Мадсен.
103
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който има да разчиства сметки с нас или Източна Европа ще се възползва от тази ситуация. Няма значение, че вероятно е чисто криминална история и няма връзка с журналистиката. Тази вълча реакция не е за пръв път- така преди време нападнаха французите за мигрантските лагери в Кале, че нещо не им хареса на непеотата, а преди две години немците ги напънаха за мигрантите и те милите и граница отвориха и ръце вдигнаха... ама атаката беше жестока и обвинения се сипеха за расизъм и прочие.
102
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийства има във всяка една държава.Нека осъдим всички тях, щом ще си приказваме празни приказки. Какво значи "Берлин осъди"?Глупости на колела.Неграмотни и безсмислени изказвания и писания.Не се осъждат престъпления,а престъпници.А когато такива не са открити,то няма кой да бъде осъден. Нека да оставим професионалистите да си свършат работата по разкриването на извършителите им,т.к. само това има значение на практика. Жалкото е, че нашите професионалисти не са особено добри, но такива имаме.
101
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма ли осъдят, че един заврян зет не е в затвора
100
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първосигнални реакции ,ако не беше жалко щешеда е смешно . Вашингтонпост съобщава за убийствои изнасилване на журналисткаправила разследване закорупция . А тук никой незнае за такова разследване .
99
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Русия няма васали -- сащ иматвасали .
98
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодаря Германия....Смешнициииииии,така ли се открива неизвестен убиец....Смях.....Ами да започнем и ние да осъждаме техните убийства...Това е брутално убийство ,независимо дали е журналист....Това е най вече човек
97
2
 
5
 
! Отговори
dumptrump преди 5 години
До Ала_БалаНе знам аз ли нещо не успявам да доловя сарказма или ти сериозно... В най-корумпираната страна на ЕС, на последно място в свободата на медиите и съвсем случайно тя е разследваща журналистка и още по случайно пък разследвала злоупотреби с еврофондовете, но не то това няма никакво отношение. Въпрос на елементарна логика е, че при тези обстоятелства има сериозни основания да се съмняваме и цяла Европа трявва да следи случая, а и официално в Бг отричат, което го прави още по съмнително.
96
0
 
5
 
! Отговори
Вазектомия преди 5 години
Вие сте сигурно единствената медия в световен мащаб, която цензурира името на мафиот. Говоря естествено за Златомир Иванов - Баретата, по-известен като Златко Баретата или 3латко Баретата.Това трябва да се документира и изпрати в организацията на независимите журналисти! СПЕШНО! ВЕДНАГА!
95
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Бухал рисърчсмъртното наказание е тъпотия.никой със сериозни престъпни намерения няма да се спре от това. вземи за пример сащ и страни от третия свят. там престъпността е най-голяма.виж и норвегия, където имат затвори като хотели- там е най-ниската престъпност.аз бих предложил друго.който извършва такива брутални престъпления, да бачка тежка работа минимум 40 год, за да е полезен с нещо на обществото.ако знаеш, че ще бачкаш тежка работа доживот като вол, ще се замислиш преди да убиеш.
94
4
 
2
 
! Отговори
Ала_Бала преди 5 години
Намесата на европейски *** е много съмнителна. Вярвайте на здравия си разум, ако ви останал. Това е долно изнасилване на хубава жена, която е била на неподходящо място. За тези раследвания, най-много шефа и да и направи забележка.
93
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тя критикувала европейските далавери, пък комисарчетата се разтревожили. баси демагогията
92
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До BGN 93Ще е много много трудно да се намери бушон тъй като убийството се следи отвън!
91
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Би ли изброил веднага поне 1 случай от тези 1/4 поръчкови убийства които са станали по обяд на обществена алея с изнасилване и с пребити жертви, .А ти от къде си сигурен, че убийството е станало точно там така както го описваш, а не е убита другаде и довлечена там в последствие? Свидетел ли си бил?
90
1
 
18
 
! Отговори
Бухал рисърч преди 5 години
Трябва да се направи референдум за връщане на смъртната присъда! Ако сега имаше такъв референдум, как бихте гласували. - за смъртно наказание +- против смъртно наказание -
89
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако се окаже че е убита от някое психо или рецидивист картината става много грозна,ще се окаже че новинарите у нас са "по-хора"от другите .Затова нека малко поредната истерия да поприглъхне докато нещо не започне да се изяснява ,най вече заради самите новинари.Без друго са недолюбвани ако се окаже криминален случай ще отнесат здрави псувни.
88
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трети ден слушам за тая жена и преди всичко Бог да я прости.Жалко за младия живот,но имам чувството че това е дело на някой психопат или поредния брутален бандит който вместо в затвора е на свобода.Почти не вярвам да е заради "разследванията"които правела защото какви разследвания е правила??Ако е за ония от Биволъ,те са дали интервюта на 100 телевизии.А може да е нещо съвсем четвърто,трагедията е за нея самата,за детенцето и за родителите и.
87
2
 
16
 
! Отговори
BGN преди 5 години
Набъркала се момата в схеми за кражби и ся ще и намерят един просяк набързо да поеме вината и да се покрие работата
86
1
 
19
 
! Отговори
ЕВРОПОЛ преди 5 години
Накрая да не се окаже че ГЕРБ и Патриотите крадът ЕВРО Пари........хаха.........за това се говори , това е Темата
85
2
 
8
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Мир на праха и! Съжалявам, че ще го кажа , но всеки ден стават побои и убииства на възрастни хора! Някой да е взел толкова присърце нещата? Не е!