Протестиращи срещу мерките блокираха Брюксел

Това вече не е демокрация, заяви един от активистите
9 яну 2022 22:32, Нели Христова
51
Протестиращи срещу мерките блокираха Брюксел
Снимка: БГНЕС

Още протести срещу мерките за борба с вируса в Западна Европа. Центърът на Брюксел беше блокиран от митинг срещу политиката на белгийското правителство. Четири организации, които искат да отпаднат изискванията за зелен сертификат и социална дистанция се събраха пред една от гарите в града.

Протестиращите са против мерките, въведени през декември. Те изискват маски за децата в началните училища и зелени сертификати за влизане в транспорта, заведенията и културните институции.

“Неправилно е, че правителството взима решения вместо нас. Това вече не е демокрация. Принуждават ни да правим неща, с които не сме съгласни. Не мога да го приема”, смята Сесил Мино, противник на здравните сертификати.

“Фактът, че има здравни сертификати е ограничение на моите права. Това разделя обществото на две категории. А сертификатът не е базиран на научни доказателства”, заяви Мари-Клер, която е лекар.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


51
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
41
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Геьовете се събудиха но вече е късно ,надупчиха ги всичките с ментетата ваксини )
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Това вече не е демокрация" - че кога е имало демокрация? И какво е демокрация? "Избираш" някакви мишоци, обещали да се грижат, а после ти се казва "Я ДГД, ЕС, ЕК, НАТО, БАТО... така казаха", ама ти тях не си ги избирал. Не си избирал СЗО, Микромекия и т.н. За каква демокрация върви реч? Голямата бяла птица, от другата статия искала ЕП да бил световен лидер... Смех... Как празнодумци и нищоправещи да са лидери?
39
0
 
12
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
И да се ваксинирате, свобода няма да има! Ваксината е само оправдание за да нулират средният и дребен бизнес! И представа си нямате колко народ и-з-м-и-р-а от други болести, но за това не се говори, защото се е превърнало в традиция. Нужно е е нещо ново за да се внушава страх на о-в-ц-е-т-е! А страх, в кобинация с необразованост си е велико оръжие! Привидно всичко се получава доброволно и демократично.
38
0
 
14
 
! Отговори
Алооо преди 2 години
Хитлер щеше да завиди на тоя фашизъм дето се разиграва в момента. Работата ще ви направи свободни, работата ще се замени с ваксинатата.
37
0
 
5
 
! Отговори
До 46 преди 2 години
Ама много те е страх. И не от вируса.
36
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само задължението да се ваксинираш е преди свободата!
35
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Мега експеримента на 21 век! Колко пъти ще ги боднем преди да се усетят! Изглежда че 3 ама да видим :)
34
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Всички изтрезняха. Даже и платените се усетиха накъде вървят нещата и се изпокриха в дупките. Няма ненаказано зло!
33
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хората се борят за СВОБОДАТА си, а не против инжекциите, щото почти всички там са витаминизирани:(
32
0
 
40
 
! Отговори
Войникът СФ преди 2 години
Правилно е да се възпротивим трезво мислещие,защото този сертификат е единственно с някаква цел за по лесно преброяване и контролиране движението на хората ,а и най малко с този уж зелен сертификат нарушаване на личното им пространство
31
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Някои хора започват да изтрезняват.....................като ги набодаха 3-4 пъти и разбраха, че са прецакани!!Най-лошото е, че и в България ще се наложи масовата ваксинация!
30
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То да беше само Брюксел... Събота и неделя 100000 в Париж и общо 400000 за Франция. Има големи протести в Германия в много градове, в Швейцария.
29
2
 
8
 
! Отговори
До 37 преди 2 години
Ти пък коя си? Какво работиш? Пропаганда?
28
39
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Неправилно е, че правителството взима решения вместо нас. Това вече не е демокрация" ......... А кои сте тези вие? И няколко десетки хиляди да сте, пак сте малцинство. Искате да кажете, че демокрация е когато всички се съобразяват с най-шумните и недоволните, дори и да са под 1% от населението? Това не е демокрация, а нещо друго.
27
0
 
21
 
! Отговори
До 33 преди 2 години
За такива като теб няма връщане назад. Показахте си подлите душички. Обществото ви отхвърли тотално.
26
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Съгласен съм с 31 на 100%, фашизма, тоталитаризма и тиранията се борят с ОРЪЖИЕ и КРЪВ! НЯМА ДРУГ НАЧИН, ЗАПОМНЕТЕ ГО!
25
2
 
63
 
! Отговори
Away преди 2 години
Набоцкаха се почти 85% от населението в Канада. Повечето го направиха от страх да не загубят работата си и за за живеят старият си живот, като ходене на кини, ресторанти, джимове, молове. Ама като дойде омикрона им таковаха майката на всички защото им забрниха всичко. Вечерен час и забрана за всичко. Говоря за Квебек провинцията. Подобно е и в другите провинции. И каква стана тя? Хората започнаха да се усещат, малко късно де, и да разбират че ги таковат много здраво.
24
59
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
антиваксаджиите са готови на всичко, само не и да признаят глупостите си. Те са като блуден син, за който връщане назад няма. Жалко....
23
1
 
35
 
! Отговори
James 🇺& преди 2 години
Хората трябва да се събудят, this is the way
22
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Фашизмът се сваля с революция и война.