Mercedes дръпна здраво на BMW

Германците отчетоха най-силния месец в историята си
10 окт 2016 15:30, Красимир Ангелов
8
Mercedes дръпна здраво на BMW
Снимка: Reuters

Mercedes-Benz отчете най-силните месечни продажби в цялата си история през септември и увеличи дистанцията пред главния си конкурент BMW в битката за първото място в луксозния сегмент.

Общо за деветия месец на годината компанията е пласирала 211 286 автомобила - 12% ръст спрямо същия период на 2015. С това Меrcedes за пръв прехвърля границата от 200 000 продажби месечно.
 
BMW ще обяви резултатите си за септември тази седмица, но анализаторите очакват ръстът там да е по-умерен - от порядъка на 6%.
 
Двете компании от десетилетия се боричкат за първенството при луксозните марки, като в последните години челната позиция неизменно бе за баварците. През 2016 обаче Mercedes дръпна напред благодарение на силния импулс от новото поколение на Е-класата и обновената SUV-гама. Вторият силен коз на компанията от Щутгарт е завидният й ръст на китайския пазар. За първите 8 месеца на годината Mercedes пласира 1.32 милиона автомобила срещу 1.28 милиона за BMW.
 
Баварците обаче си остават лидери по общи корпоративни продажби благодарение на силния принос на дъщерната им марка MINI. "За нас най-важен си остава балансът между обеми и доходност", коментира търговският директор на BMW Йън Робъртсън по време на Парижкия автосалон. 
 
На 13 октомври компанията ще покаже за пръв път обновената си Пета серия - модел, който може да обърне тенденцията и да й върне лидерската позиция.

Още новини от света на автомобилите четете в Gol.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още по темата: BMWMercedesпродажби
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Русофилите във форума не ги интересуват подобни новини. Тея същите, дето във всяка тема намесват ушанките с любов.За тях напишете как стои надпреварата между жигула и москвич.
5
0
 
6
 
! Отговори
хахаха преди 7 години
То не е ли да се настаниш в мержана и да надуеш Азис, не си турбо-ром.
4
11
 
0
 
! Отговори
BMW Rules преди 7 години
Дори до края на 2016г да не я обърне, 2017г със сигурност ще е годината на BMW. Освен новата 5-та серия се очакват и 5GT, новата X3, фейслифт на X5 и на 4-та серия...
3
3
 
1
 
! Отговори
Коко преди 7 години
бих си разбил главата, ако съм на мястото на журналиста написал статУята
2
0
 
5
 
! Отговори
Мутренска демокрация преди 7 години
Мн е интересно да наблюдаваш общинари, които докато са на власт карат s класи, а когато паднат минават на тойоти, или други, които не са били част от мн популярна политическа партия сега, преди това да карат коли на 20 години, а след като са на власт да си купуват е-класи на 5 години за по няколко хиляди и да се оказва, че са си купили апартаменти тук или там :D
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки честен бизнесмен в България откраднал малко повече от 300 000 веднага си купува някоя от луксозните немски автомобили, после доказва слабоумието си на пътя избивайки комплекси с агресивно шофиране. Най-пестеливи когато мислят ми се струва, че са водачите на БМВ.

Спонсорирани публикации