Продадоха дълго пазена картина на Ван Гог за 13 млн. евро

"Улична сцена в Монмартър" беше изложена пред публика за първи път
26 мар 2021 08:08,
23
Продадоха дълго пазена картина на Ван Гог за 13 млн. евро
Снимка: БГНЕС

Една от малкото картини на Винсент Ван Гог, която доста дълго е била частна собственост, беше продадена за над 13 милиона евро на онлайн търг в четвъртък, съобщиха от "Сотбис", цитирани от БГНЕС.

"Улична сцена в Монмартър" беше изложена пред публика за първи път от създаването си през 1887 г., след като повече от век е била част от частна колекция. Тя беше купена за 13 090 000 евро, съобщиха от аукционната къща.

Първоначалната прогнозна цена на картината на Ван Гог беше между 5 и 8 милиона евро - рекордна за творба на художника във Франция.

Продажбата на "Улична сцена в Монмартър" беше кулминацията на търга, на който бяха предложени още 33 творби от майстори, между които произведения на Дега, Магрит, Модилиани, Роден и неговата муза Камий Клодел.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


23
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
1
 
! Отговори
факт преди 3 години
Ето така се изпират милиони евро..
18
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Някой български градове са наричани "втори Константинопол, трети Рим". Сердика е била ...
17
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Изкуството не е за пролетарии. Няма смисъл да пишете такива статии в червен сайт.
16
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Картината не е нещо кой-знае какво. Ако не беше рисувана от Иван Гогов, щеше да струва не повече от 200 евро.
15
0
 
2
 
! Отговори
Перниканец преди 3 години
"Не става да слушаш Галена, да мяташ салфетки"===========================Що бе колега? След 200 години и салфетка метната по Галено мое да струва неколко милиона евро. Зависи от фетишисто, дека я пазарува.
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Такава картина може да нарисува и дете."Изкуството не е за всеки. Трябва да си гледал хиляди и хиляди картини, на по-малки художници, да си вникнал малко в начина им на живот и развитието им, че да може да оцениш висшето ниво на големите творци.Не става да слушаш Галена, да мяташ салфетки и да се наливаш с треторазрядна водка, а като се събудиш да можеш оцениш Ван Гог. В тоя случай - да, картина нарисувана от детето ти ще ти прилича на Ван Гог. Ама само на теб и подобните ти...
13
2
 
3
 
! Отговори
Менто преди 3 години
Дори прилича на картина!!!
12
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 13"Че то крепостни стени и църкви е имало в София,15 века преди 15 век !"Кви крепостни стени е имало около София (не е София, Сердика е било), каскет? Ти знаеш ли какво значи "крепостна стена" около цял град по 20 метра висока?
11
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Че то крепостни стени и църкви е имало в София,15 века преди 15 век !
10
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Умен"Toва е хълма Монмартър. Големите булеварди със стотици сгради с размера на Ректората вече са построени. Така че Париж никога не е приличал на София."Вкъщи имам литография от 18 век (да, автентична), на Париж от 15 век: с крепостни стени Църкви и т.н., тъй че другарете пак са гледали прекалено много руска телевизия снощи и още са превъзбудени.
9
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То и софийските квартали са "анексирани" към София, до тогава са били независими селца и те...
8
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Софиянчо, момче пpocтo, когато София е била Сердика, в центъра на Париж са се разхождали диBи чeрни глигaHи... Аман от *** и диви комплексари, които трябва да покажат "интелект" под всяка статия...
7
3
 
5
 
! Отговори
Софиянчо преди 3 години
Пич, Монмартр е анексиран към Париж 1860г, дотогава е било независимо селце на върха Мартр в департамента Оаз.Ще ли ти се Париж да е било село ? И защо намесваш София и от какъв комплекс страдаш? Да се чудиш защо всички тези художници са рисували Париж а не факултето а?Да не си с Мекедонски произход?
6
0
 
5
 
! Отговори
хичо преди 3 години
Ван Гог...най-великите художник...Всеки трябва да прочете биографията му,за да разбере и изкуството му...Пълна отдаденост,лишения стигащи до крайна бедност и лудост..ВЕЛИК
5
4
 
4
 
! Отговори
Рекламист преди 3 години
Наистина простолюдието не разбира от изкуство, политика, ваксинация и какво ли още не. Затова е простлюдие и гласува за Герб, Слави, ВМРО и други водачи на простотията.
4
4
 
3
 
! Отговори
Умен преди 3 години
Toва е хълма Монмартър. Големите булеварди със стотици сгради с размера на Ректората вече са построени. Така че Париж никога не е приличал на София.
3
12
 
6
 
! Отговори
Чист снобизам! преди 3 години
Не се оценява талант, а се демонстрира маниащината на самозабравили се сноби. Такава картина може да нарисува и дете. Това е света на белите сноби, има хора които не могат хляб да си купят, други си чешат егото с крадени пари, като нашият Божков. Този който е дал толкова пари за подобна рисунка е същият крадец като нашите олигарси!
2
10
 
5
 
! Отговори
Христо Стоичков преди 3 години
Туй нещо и 5 стотинки не струва бе птка майно
1
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А какво ни интересува това нас npocтолюдието