Едва 6.6% от населението в Африка е ваксинирано

Moderna е предложила своята ваксина там за 7 долара
11 ное 2021 22:21, Петя Славова
44
Едва 6.6% от населението в Африка е ваксинирано
Снимка: Bloomberg.com

Африканските страни продължават да изпитват трудности при достъпа до ваксини срещу коронавирус, като само 6,6% от населението на континента е ваксинирано срещу COVID-19. Това заяви в четвъртък ръководителят на африканското представителство на Световната здравна организация (СЗО) Матшидисо Моети на брифинг за ситуацията с пандемията, предава ТАСС.

"Девет месеца след началото на кампанията за ваксинация срещу Ковид-19 в Африка, ние все още сме много далеч от защитата дори на най-уязвимите групи от населението", отбеляза тя.

"Към днешна дата само 6,6% от африканското население е ваксинирано срещу коронавирус, в сравнение с 40% в световен мащаб", подчерта Моети. И отбеляза, че коронавирусът продължава да представлява сериозна заплаха за африканците, информира "Фокус".

От своя страна директорът на Африканския център за контрол и превенция на заболяванията (Africa CDC) Джон Нкенгасонг смята, че пандемията в Африка все още не е преодоляна. "Няма съмнение, че наближава четвъртата вълна на Ковид-19, която ще засегне Африка", каза той. Нкенгасонг каза още, че Moderna е предложила своята ваксина на Африканския съюз на цена от 7 долара за доза. В Съединените щати компанията продаваше своето лекарство за COVID-19 на цена от 15 долара за доза в началото на 2021 г.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в Африка няма ковид?Защото няма ваксини.
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи би трябвало вече да са измрели?
34
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ама какво ни стряската с Африка, след като в ЦЯЛА АФРИКА новите случаи на ден са 3 пъти по-малко, отколкото в България или пък Белгия?!
33
0
 
1
 
! Отговори
scott преди 2 години
браво,браво,браво!
32
0
 
1
 
! Отговори
ГОЧО преди 2 години
7 долара за една игла при месечна заплата 2 долара!!??
31
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
в Африка ковида трудно ще вирее, там си имат много по страшни зарази и като цяло населението в Африка е с много по силна имунна система от нас
30
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Хахаха, ето кои са по-умни и от нас.
29
0
 
7
 
! Отговори
Вируслав преди 2 години
Поне ще могат там да се размножават за разлика от ЕС. А относно дали помагат против ковиг: Bill Gates admits mRNA Vaccines arent working
28
2
 
12
 
! Отговори
Друг преди 2 години
Средната продължителност на живота в Африка е по-ниска от колкото са рисковите групи, те не доживяват за да умрат от Ко вид. За останалите е хрема, просто досадна хрема. Както и ние, но нас ни хваща маалко преди да умрем, затова изглежда на хартия че Ко вид ни убива, но реално е само последната капка която прелива и сламката която чупи. Но тези хора са пътници до година две така или иначе.
27
1
 
22
 
! Отговори
22 преди 2 години
Поръчковата статия "пробутва" тезата, че "ваксината" била "лекарство"...
26
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
22, такива са официалните данни. Африка е ненаселен континент, като цяло, Европа и Азия са населени. Какво ЩЕ стане е друг въпрос, но в моменга няма нужда да се унищожават африканци. Те са си малко. Докато европейското наление е гъсто, застаряващо и сигурно е пречка - въздух си позволява да диша.
25
12
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нищо не е. Да дойдат в Булгарише, няма и 5 процента вакс. В ежедневните сводки пише за 7 процента неваксинирани, които са се заразили, но това много надценено. Слагайте сега минуси, въшкapи.
24
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Африка окупира Държавите ни и народите ни. Понеже не са воини на бойно поле,ни превземат с еврейски законопроекти за толерантност и измислени от щатските евреи вируси. Факт! За Байдън у Путин,на Меркел и Макрон Гилотина!
23
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Истински щастливци... Всъщност, в повечето от страните от Третия свят, живота си тече съвсем нормално, и даже не са и чували за "пандемията"... За разлика от ваксана Европа
22
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо в Африка нямат проблем с Ковид? Защото си пият профилактичния Ивирмектин.
21
3
 
18
 
! Отговори
смях преди 2 години
''Moderna е предложила своята ваксина на Африканския съюз на цена от 7 долара за доза. В Съединените щати компанията продаваше своето лекарство за COVID-19 на цена от 15 долара за доза в началото на 2021.'' Скоро и безплатно никой няма да ги иска.
20
5
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
То и в България реално е толкова. Останалото са фалшиво ваксинирини заради сертификати, само на хартия.
19
3
 
24
 
! Отговори
До 18 преди 2 години
"Африка е най-слабо населения континент, като оставим Антарктида. Най-гъсто населени са Европа и Азия." _______ Най-сллабо населен, ама с най-голям прираст на населението и с най-нисък стандарт на живот. А в Азия има огромна разлика между отделните държави, няма как да ги сравняваш нито по население, нито по стандарт, защото в Азия има Сингапур, но има и Афганистан. За Европа да не говорим - демографският срив ще свърши работата на ваксините, няма нужда да ни морят с препарати.
18
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Там не са и чували за китайското грипче.
17
4
 
22
 
! Отговори
Ами убедете ги преди 2 години
да се вакснират! дайте им по чувал блашно или нещо такова, както на нас ни давате смарт часовници. Ако искате да намалите населението, там е ключът от бараката. И в нашите гета. А не да гоните бройка за ваксиниране на бели хора, които и без това са на изчезване!