Проф. Гетов: Всеки седми пациент с коронавирус е дете

"Който смята, че от мерки няма смисъл, да погледне Австрия"
68
Проф. Гетов: Всеки седми пациент с коронавирус е дете
Снимка: БГНЕС

Всеки седми пациент с Covid-19 е дете. Това коментира проф. Илко Гетов, българският представител в Европейската агенция по лекарствата, пред БНР.

Заложените параметри в плана на правителството за справяне с коронакризата са по-лесно измерими. Най-вече на ежедневна база ще имаме информация за интензивните легла. Планът е по-конкретен. Но не е проблемът в леглата, а в медицинския персонал. Проблем е, че Омикрон застъпи Делта вълната, че медицинският персонал е повече засегнат, защото по-дълго време е изложен на вирусно натоварване, обясни той.

Специалистът се обърна към хората, които твърдят, че от мерките и от зеления сертификат няма смисъл, да погледнат Австрия - при 10 млн. души население, починалите с Covid-19 са 13 000 от началото на пандемията, докато в България - с под 6,5 млн. души население, смъртните случаи са над 31 000.

"Би трябвало да се замислим дали ваксинацията не работят в името на общественото благо и съхраняването на нацията. Това е патриотично, нали?", посочи проф. Гетов.

По думите му Европейската агенция по лекарствата призовава производителите на ваксини да започнат работа по създаване на версия 2 на ваксините, иРНК ваксините, които да са специфично създадени и за Делта, и за Омикрон. Може би в началото на април ще имаме следваща генерация ваксини, които ще покриват всички известни варианти на вируса засега, посочи той.

"Официалната информация, която Европейската агенция по лекарствата е разрешила, и е записана в продуктовата характеристика на ваксините е, че от шестия месец натам може да се прилага бустерна доза. В допълнение на тази информация компетентните органи - Съветът по ваксинопрофилактика излезе със становище, че бустерна доза може да се прилага след третия месец за иРНК ваксините и след втория месец за аденовирусната ваксина на Janssen. За ваксината на "Астра Зенека" не е разрешено прилагането на бустерна доза. Освен това има данни и препоръки за т.нар. "хетероложно ваксиниране"... Бустерните дози се приемат по-леко. По-бурна реакция след бустерна доза означава, че към момента на поставяне човекът е имал защита и това е подсещане за неговата имунна система", разясни специалистът.

На сайта на Европейската агенция по лекарствата има секция с обобщена информация от държави от Европейския съюз и от страни извън ЕС. В нея се съдържат данни за близо 1 млн. получени съобщения за нежелани реакции.

"На базата на тези съобщения продуктовата информация за ваксините се допълва и разширява всеки месец. Почти 30 пъти вече е допълвана информацията. Информацията я има и на български".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Погледнете статискиката на НСИ,за починали по седмици.Месеците с много заразени, починалите се удвояват от 2хил на 4хил.От тези 2000 повече,статискиата дава към 500-600 души от Корона(която със сигурност е завишена).Ами останлите 1500 умират от безумието всичко срещу Короната.И хората си умират от липса на лечение.Няма статистика,колко от тези 1500 са от ваксината.Може да се направи,ако от тези починали много са млади и ваксинирани,значи е от ваксината.
58
0
 
0
 
! Отговори
СВОЙ преди 2 години
Тука определено високата смъртност има две причини.Пъвата е явно грешно лечение и кислорода който ансилствено се подава довършва нещата.Второто е оределено пациенити починали от др. се вкарват в статисиката,като починали от Корона.И някой да не е разбрал.че децата гокарат много леко или даже не го отразяват?Това не е ли добре,да придобият естествен имунитет(а не недъгавият от ваксините)?
57
1
 
5
 
! Отговори
АЗ преди 2 години
Престанете да лъжете бе.'
56
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Моите деца не са стъпили в училище от преди нова година. Няма и да стъпят докато бацилите върлуват. Ще учат онлайн ако трябва до края на света.
55
1
 
5
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Утре, 12 ч. пред Народното събрание. Да изметем тази КОМУНИСТИЧЕСКА смет!
54
2
 
6
 
! Отговори
Istinata преди 2 години
Стига лъга бе, вакснинираните се заразяват и умират 10 повече от неваксинираните. ФАКТ. Стига сте лъгали.
53
2
 
6
 
! Отговори
(-_-) преди 2 години
Скоро си направих труда да видя колко аджеба загиват и във възрастта от 0 - 39 години имаше 350 починали за целия период на тая простотия. Така, чее...
52
2
 
8
 
! Отговори
Онлайн преди 2 години
Затворете училищата!
51
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Страшното са дългосрочните последици от заразяването с вируса, особено при децата. Това, което започна да се появява като информация звучи ужасяващо.
50
4
 
9
 
! Отговори
Копипасте преди 2 години
16.09.2021г. "Ако 100% от населението беше ваксинирано, днес починали от коронавирус нямаше да има, посочи в предаването Тази сутрин по бТВ проф. Илко Гетов представител на Европейската агенция по лекарствата." Ако това беше вярно, ваксинираните би следвало да са като Шотландския боец, но не са! Забелязва се обаче, че всички ваксинирани или не еднакво може да прихванат вируса и за съжаление някои умират ваксинирани или не!
49
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами ксто ги надучихте задължихте мръсни *** лекври мафиоти в ада да горите
48
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Добре, и какво като децата се заразяват с Ковид? Кое и къде е страшното? Или важното е да се психира населението на празен ход за здраве, да не се отпуска...
47
3
 
5
 
! Отговори
Зоро преди 2 години
Как? Деца се заразяват поголовни? Не може да бъде? Нали 'тестоте' в училищата дават 0.000001 % заразени? Сигурно е от кемтрейлс или 5джито! Денков е сигурен в това и е убедил и простото К.
46
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
или да се обърне просто към австрийската здравна система и ще разбере, че в нашата работят ветеринари___________________ Това не е само от Ковид годините. И преди 2020 си беше като сега. Не е фактор
45
2
 
11
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
Е.....Европейската агенция по лекарствата ......кво да каже ...." Пуснали са много хубави кренвирши..." !?
44
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Гетов, това дето требе да си инжектираме на 6 месеца не е ваксина. Може да нещо друго, ама ваксина не е. Истинската ваксина трае години, поне 3 че и повече и предпазва от разболяване. А тука умират ваксинирани._______________________________ СЗО, а после и ЕМА са против втори бустер. Само 1! Не повече!
43
1
 
6
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
И от кога "комунизма" се трие като неподходяща дума????
42
3
 
15
 
! Отговори
язе да кажа преди 2 години
Много нагла манипулация, другарю Гетов, също като по времето на ***! Това ти твърдение показва едно нещо - че и представа си нямаш от здравна система и качество на живот в БГ или че за теб в БГ и Австрия качествот на здравната система и живот е едно и също.....
41
2
 
22
 
! Отговори
Пропаганджа преди 2 години
В Австрия и преди ваксината умираха толкова бе лъжец долен,здравната ни система е тоалетна
40
2
 
5
 
! Отговори
Щерю преди 2 години
Затова пък всеки изманипулиран пациент наредил се за ваксиниране е страхлива будала...