Най-популярните модни линии маратонки Nike

Обновена: 11 яну 2023 17:10 | 11 яну 2023 17:10, Александър Попов
7
Най-популярните модни линии маратонки Nike
Снимка: Pixabay

От самото си създаване в средата на 60-те години на миналия век до днес, когато спортният сектор търпи постоянни промени поради нарастващия брой внедрявани иновации, Nike се е отличавала като една различна и успешна марка. Нейният основател Филип Найт започва с идеята да направи нещо невиждано в областта на маратонките и нека си го признаем – във второто десетилетие на 21 век тази мисия се повтаря ежегодно с появата на новата колекция от бранда.

Неоспорим факт е, че Nike са любимата спортна марка на милиони души по света. Неоспоримо е и твърдението, че около 50% от спортистите във всички видове дисциплини най-често избират именно нея за своята тренировка и важно състезание. Неоспоримо е и желанието на Nike да изпъкват с нови и нови идеи за това как маратонките, които слагаме на краката си, не просто ни служат да вървим и да спортуваме, а превръщат движението в истинско удоволствие.

Според съвременните търговци обаче Nike разполагат с няколко модни линии маратонки, които през годините държат едно – и то доста високо – ниво въпреки всяко следващо нововъведение на компанията. Това превръща тези серии в топ предпочитания и за обикновения активен човек, и за професионалния спортист. Вижте кои са тези популярни модни линии маратонки от Nike.

Nike Air Max 270

Тази колекция маратонки е посветена на иновативния 270-градусова видимост в революционния въздушен облак на подметките им. От друга страна, Nike Air Max 270 серията е позната и с факта, че представлява своеобразен хибрид от най-добрите качества на предишните две колекции на производителя. Става дума за Air Max 180 и Air Max 93. Интересното при Nike Air Max 270 е, че във визуално отношение моделите за жени, мъже и деца са много сходни. Подобен е и ефектът на уникалния комфорт, който се гарантира от всяка извървяна стъпка в тези обувки. Те са проектирани с идеята да послужат за ежедневието на активния човек, но често се е случвало да видим популярни спортисти с някой модел Nike Air Max 270 в залата или на терена.

Nike Air Max 2090

По-запознатите, а дори и вманиачени на тема Nike знаят добре, че това е колекцията маратонки, създаваща мост между бъдещето и миналото. В действителност, нейната крайна продукция в лицето на всеки един модел е истински творчески хаос, в който обаче има страхотна логика и последователност. Категорично, Nike Air Max 270 обувките са за тези, които търсят максималния комфорт, съчетан със семпла, но модерна визия. От друга страна, маратонките от линията буквално заимстват технологии от предишни иновативни серии и ги „крият“ във форми, текстури и дизайни, които сме срещали в далечните години на 90-те и 80-те на миналия век.  

Nike Air Force 1

В дизайнерско отношение маратонките Air Max 270 са любимият стар, но златен кец на Nike, а във функционално – първия прототип Air Max, създаден специално за тенис корта. Водещата концепция в производството е осигуряването на максимално туширане на натиска и напрежението в напрегнатите движения на тенисистите. Разбира се, това съвсем не означава, че Nike Air Max 270 обувките се носят само на корта. Всъщност, те са изключително популярни сред по-младите потребители, които буквално успяват да разгърнат своята креативност, съчетавайки удобните маратонки с всякакви дрехи. Както вероятно се досещат и дамите, тези кецове са сред най-доброто решение за спортно-елегантна визия с рокля или пола.  

Разбира се, Nike Air Max 270, Nike Air Max 2090 и Nike Air Max 270 са едва три от най-добрите десетки серии на спортния гигант. През годините той се е доказал, че може да прави не просто удобни и практични обувки, а модели, които да се помнят и носят десетилетия наред, без да излязат от мода или да бъдат лишени от качеството си иновативност.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


7
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Стъпала могат да се преодоляват и без толкова скъпи и модни маратонки.
2
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Личи си че който е песал статията хал хабер си няма кои са топ моделите на Найк. То чак смешно. Влезте във фейсбук група Sneakers Therapy Bulgaria
1
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Как може да стурват под 250 лева, а да ги правят деца за няколко лева заплата?