Найджъл Кенеди вече е в България

Музикантът пристигна с кола късно снощи
Обновена: 20 сеп 2019 13:00 | 20 сеп 2019 12:36, Петя Славова
5
Найджъл Кенеди вече е в България
Снимка: Blue Hills Events

Найджъл Кенеди вече е в България, съобщиха от екипа на концерта, който ще състои утре вечер на Античния театър в Пловдив.

Музикантът премина през София късно снощи с кола, заедно с мениждъра си, в добро настроение и с широка усмивка. И не прoпусна да поздрави феновете си със снимка, която публикува в социалните мрежи.

Днес се очаква да пристигнат и музикантите му Бойл Дъг - китара, Питър Адамс - чело, Пьотр Кулаковски - ударни, и Ролф Бусалб - китара.

В концерта "Една вечер с Найджъл Кенеди" ще звучат произведения от най-новия му албум с композиции на Гершуин, селекция от пиеси от любимия му Йохан Себастиан Бах, aвторската музика от "Магьосникът от Лублин" и едни от най-ярките и добре познати на публиката произведения от всичките му албуми досега.

Кенеди ще свири за трети път в Града под тепетата. Последното му гостуване на сцената на Античния театър бе преди три години, когато заедно с композитора Георги Андреев (и гъдулката му) направиха своеобразно надсвирване.

За мнозина в България незабравим ще остане концертът на 27 декември 1999 г., когато Найджъл Кенеди вилня за първи път у нас - в НДК. Още при появата си той предизвика публиката - разкопчана бяла риза, подаваща се под сакото, небрежна усмивка и лъскави зелени обувки. Почти трийсет пъти препълнената Зала 1 аплодира интерпретациите на Бах и Вивалди.

След четвъртото си изпълнение ученикът на Менухин заяви, че е забравил нотните си листове в хотела и изчезна зад сцената. След броени минути се появи и обясни, че пътят до хотела е 20 минути, а това би направило концертът прекалено дълъг и продължи да свири.

Найджъл Кенеди все още държи рекорд в книгата на Гинес за най-продавана класическа творба на всички времена. Това е запис от 1989 г. на "Годишните времена" на Вивалди - с над два милиона продадени копия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


5
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поканете Christone Ingram - Kingfish, да ви изпълни душата с майсторките си умения да владее до съвършенство Лес Пол както и Фендър!!! Можете да го видите в Ютюб - невероятен!
4
0
 
0
 
! Отговори
Димитър преди 4 години
Хей номер 3, вър' слушай Слави Трифонов! Той подхожда на ЕнтелектОалното ти ниво.
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рядко бездарен цигулар.
2
0
 
0
 
! Отговори
оо преди 4 години
Наздраве!
1
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Този не беше ли от формула 1 навремето?