САЩ не зачита човешките права в собствената си страна

Те били най-очевидното олицетворение на двойния стандарт
12 юни 2020 19:20,
48
САЩ не зачита човешките права в собствената си страна
Снимка: БГНЕС

„Време е САЩ да бъдат подложени на разследване и арбитраж, така както те процедират срещу други страни", се казва в писмо на Американския съюз по човешките права към Съвета за човешките права на ООН. В писмото си Съюзът иска от ООН да разследва насилието над протестиращите от страна на американските полицаи, а Вашингтон да поеме отговорност за нарушаването на човешките права, пише радио Китай.

Още по темата

Въпреки че американските служители на реда нееднократно са извършвали нарушения на човешките права, някои местни политици и медии не анализират грешките, а продължават да разпалват расовите противоречия в обществото. Например американският лидер нарече демонстрантите „долни същества" и „загубеняци", а сенатор Том Котън открито подкрепи изпращането на армията да потуши протестите. Fox News дори пусна диаграма, която показва, че насилието срещу афроамериканци е от полза за покачването на борсите. Всичко това отново демонстрира пред света, че американските политици, които се рекламират като „защитници на правата на човека", точно те са създатели на трагедията с човешките права", се казва в писмото.

В коментар на британския вестник „The Indepedent" се посочва, че Вашингтон винаги говори за човешките права, обаче игнорира задълженията си и пренебрегва живота на гражданите си. МВнР на Русия заяви, че мащабните демонстрации в САЩ са най-очевидното олицетворение на двойния стандарт, прилаган от американското правителство.

Трябва да се отбележи, че първият дипломат на САЩ Майк Помпео, който винаги говори за „демокрация" и „права на човека", остана ням за вътрешните протести. Нещо повече, на пресконференция на 10 юни той отново атакува религиозната свобода в друга държава и похвали страната си като „много специална". Всъщност, наистина е специална и особено расистка!

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Чл. 29.1. Всеки човек има задължения към обществото, в което единствено е възможно свободното и цялостно развитие на неговата личност.2. Всеки човек, при упражняването на своите права и свободи, е подчинен само на такива ограничения, установени със закон, изключително с цел да се осигури необходимото признаване и зачитане правата и свободите на другите и за удовлетворяване на справедливите изисквания на морала, обществения ред и общото благоденствие в едно демократично общество.
36
0
 
0
 
! Отговори
БПФ преди 3 години
Бърза справка с Всеобщата декларация на правата на човека на ООН:Нима Чл. 17 не защитава правото на собственост? Тия хора с опожарените или разграбени магазини, права нямат ли? Всеобщата декларация гарантира и равенство пред закона, защо тогава се допуска чepните да имат привилегии? Същите ООН редовно осъществяват натиск и над европейските държави - да пускат безконтролно на своя територия мигрите, но мълчи, когато същите мигри вършат зверства срещу европейците, явно белият европеец няма права
35
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Бай Петко"гуд бай америко"Хелоу чайна.:D
34
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовНе, ЗНАМ, че ТИ не си бил. :))))))А за "ставка" не знам. Знам, че когато за пръв път се зачетох в коментарите под статиите ти беше навсякъде (с тоя ник, с други не знам колко още) и оттогава всеки ден си тук НОН СТОП. Буквално постваш по всяко време на денонощието. На работа съм, връщам се, ти си писал, лягам да спя, ставам и докато чета сутрешните новини, рушкия хибридник е писал. Непрекъснато. Явно свикваш с 16 часовия работен ден при китайчетата вече.:))))
33
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Poddyrjam USA da se bombardira i okupira ot OON
32
0
 
1
 
! Отговори
Бай Петко преди 3 години
Ха ха империлизма с всеки ден затъва- гуд бай америко
31
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 28Защото си ограничен комплексар ли си мислиш, че само ти си бил в китай?Давай по-здраво, че с тази ставка само с 10 часа тролене на ден няма да оцелееш.
30
0
 
0
 
! Отговори
Христо Христов преди 3 години
До 30Бъди горд, че когато и в България, благодарение на нашите пропагандатори на ценностите стане така, ще си подготвен.
29
0
 
1
 
! Отговори
Stevelius преди 3 години
ТЕ са така краварите,винаги гледат на другите в дворовете,а техният е от мръсен,по-мръсен!
28
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мързеливите бели британци в американските колонии на Великобритания си донесоха работна ръка от Африка за тръстиката и памука. Организираха трудови лагери за робски труд много преди Хитлер.
27
3
 
7
 
! Отговори
Зле преди 3 години
До ЛошоИ в UK и във Франция е същото. Реваншизмът на черните комплексари.
26
3
 
8
 
! Отговори
Лошо преди 3 години
Пиша от първа ръка. Моя позната работи в една от най големите хранителни вериги в САЩ . WALMART. Живеем във Флорида. Страхът на белите от тъмните вече е факт. Оная Америка от преди 30 години отдавна я няма. Тъмните са царе в маркета. Крещят, мъкнат покрай себе си две , три дебели и сополиви деца , суркат чехли , миришат и са навлечени само в това , в което са могли да се натъпчат.Опашки за тях на касите няма, и никой не смее да гъкне. Моята позната бе замерена от тъмна с печено пиле , и ... нищо
25
0
 
4
 
! Отговори
Щерю преди 3 години
- Е-е, ако дойдат на власт Демократите - в същият ден този въпрос вече няма да е на дневен ред, защото вече ще ги зачита! Глупости на ролкови кънки...
24
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Христо ХристовХохохо, другарю хибридник, за разлика от теб аз съм бил в Китай. Войнстващото ти невежество се конкурира само с наглостта ти да ми цитираш китайски парцали. Хващаш едно полетче до провинция Хубей и после се връщаш да докладваш за условията, които си видял там.Дотогава, нека напомним твоите разбирания:Китайският социален кредит може да е лош, но поне удря бoклуците... не случайно Желев и съвета на Европа искаха да се затвори концлагера Белене".
23
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Те човешките права са "създадени" да се спазват от чуждите страни ни от своята. Нали така Доналд III бъдещ императоре?
22
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
разбирачи на комитети и права ,дето все на чуждото плачете , я ми кажете в БГ спазват ли се правата на обикновения човек или т.н Парно си правят каквото искат- на колко пенсионери обраха парите ,на колко самотни майки спряха плащанията , на колко хора ,които от години са в чужбина начислиха сметки-това права ли са , ами ЧСИ-тата ,дето обслужват монополите , ами колекторските фирми ,ами контрольорите ,дето санкционират българите , а един етнос не закачат..а сега кажете тук ли е зле или в САЩ
21
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До АманАма аз не видях полицая или някой друг да ги е обидил на расистка основа,просто изкуствено настройват хората едни срещу други,защото сега наближават избори и се борят кой ще спечели изборите - републиканци или демократи,нищо повече,но не мога да разбера защо намесват и полицаите в своите битки,които просто си вършат работата.
20
10
 
5
 
! Отговори
! преди 3 години
Поредната битка от хибридната война на Путин срещу запада, САЩ е най голямата демокрация в света и там се спазват човешките права и независимостта на медиите. Стига с тези лъжи които тровят мозъка особено на младите и им се втълпява че комунизма е бил по добре. Протести не протести всеки гражданин на света иска да живее в САЩ а не в раша и чайна. Това е експониране на ситуацията и една банда леви анархисти в САЩ ги издигат в култ. Време е в САЩ "умните и красивите" да вземат властта както е тук.
19
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
A изпочупените магазини,медии,сради,разграбените стоки от магазините на хората и палежите,включително и запалването на автомобили и коли на полицията,кой ще ги заплати?Те не са ли също хора с права?А хората пострадали от криминалите нямат ли също права или само криминалите имат права?
18
1
 
14
 
! Отговори
Аман преди 3 години
В САЩ черните имат повече права от белите. Специални стипендии;Задължение всяка фирма, да наема черни;Прием специален в училища и университети -- квота.Специална помощ за фирмите за черни и много другиТова е