От Украйна: Донорският скандал е катастрофа за имиджа на България

Антон Киссе заяви, че страната ни не бива да бъде нарочвана така
Обновена: 7 юни 2021 20:26 | 7 юни 2021 20:26, Веселина Йорданова
73

Схемата за продажба на органи, разкрита в България, вече има сериозни реакции в Украйна - страната, от която са част от донорите. А депутатът от Върховната Рада от български произход Антон Киссе, смята, че нанесените щети са огромни.
Още по темата
"Това е безусловно катастрофа за имиджа на България и за тази ситуация. Не може да има такова беззаконие. Ако близки помагат, това е законно, но това, което се чува от България, е голяма катастрофа", каза председателят на Асоциацията на българите в Украйна и депутат от Върховната рада Антон Киссе.

По думите му такива случаи има в целия свят. А страната не бива да бъде нарочвана за донор на органи.
"И Украйна не е изолиран случай. Ние имаме много проблеми, но вече ги преодоляваме. Искам да отбележа, че последните две години в страната нямаше реколта от нищо", допълни той пред Bulgaria ON AIR.

РИА Новости цитира експерти, според които в страната действат трaнcнaциoнaлни прecтъпни групи, кoитo включвaт виcoкoквaлифицирaни лeкaри.

Миналата есен в Истанбул бяха задържани над десет души, включително украинци, които се готвели да продадат органите си. А преди година и половина Турция разби нелегална схема за продажба на бъбреци от България. Според властите там местната клиника, част от схемата, имала филиал у нас.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


73
Още по темата: Украйнатрансплантация
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това нещо ми прилича на дилемата с проституцията. Много се навъдиха моралистите. Ама като нахълташ в бардака без предивестие те са там?! 90-те се чудехме защо наште бракя, за разлика от нас лесно получаваха визи за Германия. Като се върнаха в маалата се оказа, че масово на жените и децата им се е наложило да им правят спешни операции и са останали без някой и друг чарк. Айде сега БХК и Дойче Веле? По -обре една *** да си продаде органа за да оправдае съществуването си.
28
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Точно от к.енефа Украйна няма нужда от мнението им за България. Все едно да ни интересува мнението на к.очинара Сърбия за нас.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ние сме от НАТО и Европейския съюз......................Ще правим каквото си искаме. Вие сте тор и органи за Европейския съюз....................Бием много лошо враговете на НАТО и Европейския съюз.
26
4
 
5
 
! Отговори
Герб завинаги преди 2 години
Затова трябва да гласуваме за - герб , ако имаме пари ще си купим , бьбреци , далак , черен дроб каквото ни трябва
25
0
 
2
 
! Отговори
Свен преди 2 години
Прав е за едно. Корупцията е навсякъде и първото, което прави е да купи държавата. В интересни времена живеем, от търговско-мафиотско-мутренски аспект.
24
6
 
8
 
! Отговори
Ми добре преди 2 години
Кажете тенкю на олигархИята, мръсния капитал, Президент Радев и посредственото му служебно правителство. Това, че има какво да рутят сега все пак подчертава дебело, че все пак има и родолюбци, които строят.
23
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 32Първо етиката няма общо. Това е орган и всеки си решава. Вторао щяло да има отвличания.... до колкото знам по принцип си има отвличания за пари. Работата там е на службите да си вършат работата. Те и сега могат да те отвлекат с тази цел. Това не е оправдание да забраняваш на хора и клиники да разполагат с собствените си органи.
22
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Що да не можеш да си купиш бъбрек ли? Щото не е морално и етично. А лекар който се съгласява да участва в такива скандали погазва не само морала и етиката, но и Хипократовата клетва. Остава само интереса към мангизите...
21
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Неискам да слагате минуси ,като жените ...ами да се аргументирате..... защо някой неможе да си продаде бебрека? След като е негов и абсолютно негов. Кой забранява и защо?
20
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 28Защото от етична гледна точка не може да се извършва търговия с човешки органи,има си правила. Ако се извършва търговия толкова грубо както ти я виждаш ще има много грозни истории. Хора отвлечени за органи и длъжници принуждавани да подписват,че доброволно си продават органите и т.н.
19
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
БГ от 30 години няма никакъв имидж. Винаги е в някакви кофти схеми,и на страната на злото. Бок лука на държавата е отгоре и резултатът е видим.
18
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И защо да немога да си купя бъбрек? Да не е ваш на обществото в лицето на държавата? Агент А продава своя бъбрек, агент Б умира и го иска ? Къде е проблема? Защо това не е легализирана и официална процедура? Кой я спира и защо?
17
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Не виждам нищо срамно. Донор означава спасен живот. Това е. Другото са закони написани от някой си. Аз ако умирам и трябва да чакам тежки държавни процедури или да се спася ... мисля е ясно кое ,ще избера.Това е като от алкохол умират милиони хора по света , обаче ако с 1 цигата треволяк влизаш в затвора. Защо ? Много неща нямат логично обяснение. Освен едно пари пари пари под масата от мафията.
16
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
В Индия има села,където повечето мъже живеят с 1 бъбрек-продават ги за 300 долара,понеже беднотията е страшна.Някой губи-но някой печели,нали? Срам за България,вече няма уважение никъде.
15
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ами така, като ще си говорим... май мисля че Крим и Домбаск са руски. Вече така мисля... промених си мнението ..някак си
14
2
 
6
 
! Отговори
Alex преди 2 години
Тия пък точно, чиито бизнес са сурогатното истории.... украинците са много странни хора.
13
10
 
11
 
! Отговори
бай Иван преди 2 години
Комунистите свалиха Бойко,за да използват " мътната вода" за да ловят риба!Имиджа на България катастрофира още 1944 година та до днес,след като още няма лустрация на комунистите!
12
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тез пък простакеси, дето идват да бачкат в България, щото заплатите там са 100$ седнали да плюят. Алооо батаци къде по света нвма донорска мафия ?
11
5
 
7
 
! Отговори
Друг преди 2 години
До АнонименА защо за всичко са виновни от ГЕРБ? Нима преди не е имало престъпления? До сега нищо лошо за хора от ГЕРБ, които са имали политическа власт не е показано.
10
20
 
6
 
! Отговори
Имиджко преди 2 години
Имиджа на България тотално се срина когато се появи Фигуранта като държавен глава ! Цяла Европа го е отсвирила , само у нас го търпят ....! И защо ?