Освободен е мъжът, задържан с граната в новогодишната нощ в София

Според него намерените пистолети са реплики
2 яну 2022 12:46, Елка Василева
113
Освободен е мъжът, задържан с граната в новогодишната нощ в София
Снимка: Facebook

Обвиненият в хулиганство 53-годишен бивш военен от Асеновград, който беше арестуван в новогодишната нощ на площад "Александър Батенберг" в София, е освободен, съобщи Bulgaria on air.

Той беше задържан и обвинен, тъй като е носел бойна граната, а преди това крещял и отправял послания, определяни като антиваксърски, и призиви срещу носенето на маски към намиращите се в района хора. Приканвал ги е и да нарушават противоепидемичните мерки.

Още по темата

В колата му се открити още черна тактическа жилетка и два пистолета, както и ръчен електрошок, 4 ножа с остриета, повече от 6 сантиметра и една брадва.

Според бившия военен и жената, пътувала с него, пистолетите са реплики. Назначени са експертизи, които ще установяват какви са оръжията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


113
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
1
 
1
 
! Отговори
GOGO преди 2 години
,,ОТ КОГА Е ТОЗЗ ,,Много нов модел лимонка от КИНДЕРШОП, .еГАТИ ПОЛИЦИЯТА
76
0
 
1
 
! Отговори
О били преди 2 години
Къде си служил. Малко са ти набивали манерката.
75
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
От избирателите на Възраждане. Изтрещелници. Атака номер 2
74
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Аз пък се чудя как нямаше кой да го ошамари на опашката където се е държал провоктивно с хората.
73
4
 
1
 
! Отговори
Били преди 2 години
Ако мога да споделя опита ми от военната служба, няма оребрена граната която да е реплика или учебна. Учебните гранати са гладки, нямат оребренията които правят отсколките. Не че имам против да притежавам и аз законно оръжие като в Щатите, да си имаме за неизбежна самоотбрана. Това маи обещаха и някои партии и аз съм също ЗА
72
3
 
3
 
! Отговори
Питанката преди 2 години
Значи няма проблем да се разхождаме с гранати? Ами хайде да посетим митингите на Копейкин!
71
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Таз година граната, догодина бъзика! :)))))))
70
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За НГ купих същите гранати от магазин за пиратки. Полицаите станаха за смях.
69
11
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Само за този жест с ръката на снимката трябва да не му оставят здрав кокал по тялото. Тоя за ислямист ли се мисли? Това е символът на isis. И тоя сега е на свобода? Намират скапана бойна граната и го обвиняват в хулиганство? Все едно си уринирал на улицата? И тия полицаи искат по-голяма заплата? Скапана бойна граната има 50-100м радиус осколки... Хулиганство.. Все едно с пиратки са го хванали.
68
10
 
14
 
! Отговори
АК-47 преди 2 години
Хич да не го бяха освобождавали. Този мало/умник на 12 януари ще отиде още веднъж на площада и сигурно ще сътвори чудеса. Нали гуруто му, онзи шашав екземпляр призовава на бунт на тази дата. Тези хора са заплаха за националната сигурност, а се навряха и в Парламента. Какво хулиганство, те се канят да нахлуват в зданието. Знам, че ще ме изтрият, но това е истината.
67
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
С тази лимонка която е учебна ли ще трепе народа. Младите могат да ги излъжат но нас дето сме служили в казармата и сме стреляли с Калашник и хвърляли учебни гранати мислят ли че ще могат да ни излъжат. Ало не си мислете че всички дето сме служили в казармата сме измреле бе. Много за бала ми ги имате младите бе. Ама нас по възрастните защо ни имате за баламурни.ци.
66
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
82.. Въздраждане, които са на директна хранилка на руските евреи и имат за гуру жидоВладимир Шаламов (Путин) и плеядата евреи от него (Шойгу-Ривлин, например)... били нееврейска партия. Те ли ви плащат за да пишете тези нагли лъжи?
65
11
 
9
 
! Отговори
Оръжейник преди 2 години
Крайно време е за непрекъснатите незаконни прояви на насилие на Възраждане да се вземат сериозни мерки. Алтернативно грабваме тоягите и ги въдворяваме на мястото им!
64
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Еми така е. Бил в армията на кадрова служба, има фетиш към кремълски плешви еврейски джужета и към назначения за български президент (резидент). Нормално е такъв текезесар да е това обект на такива новини. Още един *** и срам за обществото, което и без това е изчезнало. Няма по-голяма радост за окото на еврейна от това да види деградирали гои без мозък и без елементарна нормалност.
63
8
 
5
 
! Отговори
Хаха преди 2 години
Много еврейски *** плюят по не-еврейските партии в България.Това ясно се вижда в коментарите.Че Възраждане са простаци - простаци са, това е ясно, но поне не са евреи
62
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Щом са го пуснали значи не е тррорист. Ако беше, щеше да е в ареста като момчето от Стара Загора изпратило заплашителни е-мейли на Ива Митева. Той още е в ареста.
61
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Президента да му връчи орден за храброст сега!!
60
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Поредния милиционерски балон. Вече се разбра, че гранатите не били истински, пистолетите вероятно и те са такива.. Т. е първо казаха, че са хванали някакъв голям терорист, после съдът го пуска даже и без парична гаранция, а прокуратурата на протестира, очевидно всички вече са разбрали, че това което казаха не е вярно, но гледат да мине още време и не го признават
59
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тероризирането на множество хора, събрали се да празнуват Нова година не е " невинен инцидент" на " пенсионер- ***"! Гранатата е заплаха за живота и никой не може да я " разпознае" в тъмнината на нощната дали е бойна или реплика! Още повече терориста ( от русофилската Възраждане) е имал и пистолет, + няколко вида хладно оръжие.
58
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ако беше доказан терорист, дали щяха да го освободят... Задавам си доста въпроси... Ако някой разполага с отговорите - да пише :)))