Локдаунът не успя да спре вълната от Омикрон в Нидерландия

Седемдневната заболеваемост е 639 на 100 хиляди жители
Обновена: 5 яну 2022 00:12 | 4 яну 2022 23:37, Красимир Ангелов
88
Локдаунът не успя да спре вълната от Омикрон в Нидерландия
Снимка: БГНЕС

Случаите на коронавирус в Нидерландия се увеличават заради бързото разпространение на варианта Омикрон, сочат данни от днес на нидерландския Национален здравен институт, предаде ДПА.

През последните седем дни е регистрирано увеличение с близо 35 процента на положителните тестове, съобщи институтът.

Още по темата
Вариантът Омикрон е доминиращ от края на миналия месец в страната, чието население наброява 17,5 милиона жители. Седемдневната заболеваемост нарасна до 639 на 100 хиляди жители.

Първоначално броят на новозаразените спадна рязко след въвеждането на последния локдаун преди повече от две седмици.

Мерките наложиха затварянето на всички магазини за стоки, които не са от първа необходимост, други търговски обекти, целия сектор на хотелиерството и ресторантьорството, спортните обекти и отмяна на културни събития.

Супермаркетите, аптеките и магазините, продаващи стоки от първа необходимост, бяха оставени отворени, макар и с намалено работно време.

Училищата предстои да отворят врати следващата седмица, макар че колежите и университетите остават затворени.

Сегашният локдаун предстои да изтече на 14 януари.

Въпреки че броят на настанените в болници пациенти с КОВИД-19 спада, експерти прогнозират ново увеличение от средата на месеца.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


88
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
75
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
когато е въведен превантивно върши работа, когато е постфактум нищи не помага. Ние тук си горим съчки и локдауни не ни греят.
74
6
 
1
 
! Отговори
до ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
на 12ти ще ви набутат на Развигор и Централния софийски затвор. От сега реновират килии и радиатори на коуто да ви закичат да повисите.
73
1
 
8
 
! Отговори
ВЪЗРАЖДАНЕ преди 2 години
На 12-ти ще спрем и омикрона и вълните му и тия дето ги измислят и разпространяват.
72
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Когал локдауните са спирали вълните през изминалите 2,5 години?
71
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"Локдаунът не успя да спре вълната от Омикрон в Нидерландия"------------Интересно защо ли? А, да, защото целта му е да мачка населението, ясно че не спира вируса.
70
0
 
22
 
! Отговори
Дедо преди 2 години
По-скоро чрез стъкмистика се опитват да потушат протестите . Тука се използва същата практика , за да се набодем .
69
3
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Купуването на ваксини, които да се използват до 2024г. е планирано, което значи, че цялата гавра с човечеството е планирана. И разни льохмани, дето правят статистики и циркове са за въжето!
68
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо просто не обяснят, че не се разправяме с корона а с биологично оръжие направено от САЩ и Китай и просто нямат идея какво да правят. Факт е, че ваксините не работят, мерките не работят и доста хора умират така или иначе. Така, че докато наистина износят нещо което да работи, да ни оставят на естествената селекция.
67
4
 
8
 
! Отговори
Цар Македон преди 2 години
Ке ме слушате мене, оти кой се вакса, ке стане мамунь!
66
13
 
5
 
! Отговори
Дзамунда Банана Бенд преди 2 години
Вирус върлюва както мамуни-антиваксъри. Кобо-Кобо каже вас: Не ваксайте, щото станете мамун като Н гого. Нгуана Уна! Йе!
65
2
 
26
 
! Отговори
Глух Пор преди 2 години
Когато една държава не позволява здравото и население да изгради истински натурален имунитет срещу такива вируси, чрез перманентни локдауни и мерки, винаги ще е така. Дори при всеки друг грип ще го влачат с години по същия начин. Пък дори и да ги защият "доброволно" на 100% с фалшиви двойни ваксини и с 3, 4, 5,..бъстер. А за бъдещи изненади и истинската цел на тия вакси е рано да гадаем. До тук за година, добри новини няма- и не предпазват, и имунитет не създават. Но да изчакаме поне още 4-5г .
64
5
 
9
 
! Отговори
Дзамунда Банана Бенд преди 2 години
Така е. Банда бидзработни мамуни върлюват из столица Бананго и дзарадзяват хора. Нгуана уна! Йе!
63
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До АнонименПовишената смъртност няма нищо общо с Ковид
62
2
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
За пореден път виждаме, че тези тиранични мерки НЕ РАБОТЯТ!
61
18
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 68 от славянин "Добре че косвено си признаваш, че повишената смъртност ''от ковид'' е в резултат от некачественото здравеопазване" Не си "признавам" нищо такова, защото написаното не значи нищо такова. Написаното означава, че всеки от тези фактори предизвиква определени резултати. За класическо разобличаване на тая вече откровено плоска опорка само трябва да се спомене, че съотношението на умиращите антиваксъри към ваксъри показва, че проблема не е в качеството на здравеопазването.
60
3
 
8
 
! Отговори
до 68 от славянин преди 2 години
Добре че косвено си признаваш, че повишената смъртност ''от ковид'' е в резултат от некачественото здравеопазване, но понеже с три висши не разбираш как падаш от глупост в ямата, която сам си изкопал!
59
1
 
4
 
! Отговори
до 66 от славянин преди 2 години
Като дадеш факти с аргументи, а не общи приказки тогава ще ти направя мултифакторен анализ, на общи приказки такъв анализ не се прави!
58
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 64 от славянин "Ти сам не осъзнаваш какво си написал,, но искаш други да го разбират!" Написал съм, че можеш да имаш повишена смърнтност от некачествено здравеопазване И СЪЩЕВРЕМЕННО да имаш повишена смъртност от Ковид, но ти не си грамотен да разбереш нещо, което не ти е написано дословно.
57
1
 
6
 
! Отговори
до 64 от славянин преди 2 години
''Умни и образовани с три висши образования'', когато се научиш да правиш разлика между общите приказки и конкретните факти с аргументи тогава пиши! Ти сам не осъзнаваш какво си написал,, но искаш други да го разбират!
56
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До до 61 от славянин "А ти прочете ли си поста 57, за да разбереш че в него освен общи приказки друго не си написал!?" Ясно, значи не можеш да правиш мултифакторен анализ. Всъщност, изказването ти показва, че дори нямаш понятие, че такова нещо съществува. С "природна интелигентност" дотам.