Министърът на отбраната на Украйна не вижда засега руска заплаха

Ако ни нападнат, ще сме подготвени, обяви Алексий Резников
111
Министърът на отбраната на Украйна не вижда засега руска заплаха
Снимка: БГНЕС

Украинският министър на отбраната Алексий Резников заяви в интервю за италианския вестник La Repubblica, че не вижда текущи военни заплахи от Русия.

"Рано или късно това (нашествие) може да се случи, но в момента опасност няма. Първо говореха за януари, сега за февруари, някой вече говори за пролетта", каза министърът по повод прогнозите на редица западни разузнавателни агенции. "Няма да се сражаваме, но ако ни нападнат, ние ще очакваме това и ще сме се подготвили", добави той.

Резников увери също, че Киев не подготвя атака срещу Крим, Луганск и Донецк. "Няма да атакуваме, в Крим, Луганск, Донецк живеят украинци и те биха били в опасност", каза министърът, цитиран от БГНЕС.

На въпрос за възможна среща между президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски министърът отговори утвърдително. "Мисля, че да. Но е необходимо посредничество, но най-важното – гаранции за спазване на споразуменията", каза Резников.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


111
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
"На въпрос за възможна среща между президентите Владимир Путин и Владимир Зеленски министърът отговори утвърдително. "Мисля, че да"____________________ Глупотевини. Путин отказа среща на наглосакса Борко, та ще вземе да си губи времето в разговори с пиндостански слуги, които нямат думата и нищо не решават. Днес Путин ще приеме в Москва Макрончо, който много искал да сключи с Русия мирно споразумение относно Украйна и който се има за фактор, но вчера получил инструкции от началника си байДжо.
65
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Долу агресорите САЩ!
64
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тоя говори като руски генерал...
63
8
 
2
 
! Отговори
Оберщурмбанфюрер преди 2 години
Естествено, че заплаха няма. Има само изнудване на Ботоксното Джудже, защото ситуацията в Блатная хич не е розова. Доказано от практиката е, че от оружия борш не става, нито картошки. От там иде данданията.
62
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе министре ти днес бегето не го ли четеш. Колко пъти да ти го повтарят че война ще има. Накои вече я обявиха че е започнала ама поради неосведоменост на участниците в нея мероприятиято за сега се отменя. Четете си вестниците господин министре
61
0
 
7
 
! Отговори
Алекс преди 2 години
Министърът на отбраната говори едно,украинският посланник в България съвсем друго.Украйна наистина е пропаднала държава.
60
0
 
5
 
! Отговори
Това... преди 2 години
...лошо ченге Путин бе 😉 . Ако не беше той, военият бюджет на янките, а и смисълът на НАТО отдавна щеше да се отече в канала, а една тумба момченца, играещи си на война, ще трябва да се срещнат лице в лице с истинският живот, където трябва да си намериш с кървав труд място в обществото и да се намери полза от труда ти за обществото, за да оцелееш. Когато хората проумеят това, тогава Путин, янките, НАТО няма да са интересни на никого и ще се редят на опашки в бюрото по труда, никому непотребни.
59
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
укрите ако нападат донецк от укрите нема да остане спомен също които ги подържа в украина това требва да се случи за да свърши тази 8 годишна воина
58
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин решил да прави най-кървавия "Майдан" в Киев. Зарът е хвърлен, а слогънът вече го повтаря при всяка поява в медиите: "Те отказаха да ми дадат гаранции за сигурност". Така той иска да оправдае избиването на украинската нация и възстановяването на сесесере'то !
57
14
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Путин е решен да нахлуе в Украйна. На него му изтича времето. Той няма какво да губи . Признат е за убиец на най-високо ниво. Въоръжил се е до зъби. Подсигурили си е с китаеца гърба. Ердоган е "пасе"натовец. Европа тъне в охолство и прави само символични жестове както преди Хитлер да се развихри. САЩ също не е този страж както преди 30 години. А марионетките като България вече са в партер !
56
5
 
1
 
! Отговори
Наблюдател преди 2 години
Това с Чесната от преди 35г си е резил .може отново да се случити а ако някой си направи бомба и я закара на Червения площад?ама и да не забравяме 1 са Свет.Война как дойде комунизма в Русия .и сега може да стане ако им писне на Военните да лежат по окопите.и имайки беднотията на обикновения руснак и охолството на Олигарсите
55
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрите се молят с две ръце да ги нападнат,както са изгладняли поне ще има кой да ги храни отново завалиите!
54
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Украуна и Русия не виждат проблем но Америка от 8 к километра вижда.
53
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 89ако Рашъните са искали да си вземат Украйна то най вероятно всичко щеше да приключи за около три дни,///Срещу малка Чечения 3 дни ли се биха?
52
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Абе важното е говедарите да промиват нечии мозъци,а това че ако Рашъните са искали да си вземат Украйна то най вероятно всичко щеше да приключи за около три дни,ама важното е промивка да има санкции да се налагат!
51
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 87Приемаме съвет от всяки цивилизовани и напредничави нации, които доказано са си подредили държавите по-добре от нас. На Русия проблемът й е, че тя винаги се мисли за единствено права, а в действителност истината винаги и убягва.
50
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Анонимен 76. Колко сме самостоятелни не знам. Вчера по националната телевизия казаха, че посолството на САЩ у нас ще ни помага при провеждането на важни реформи, а правителството ни трябва да съгласува всяка своя стъпка с ЕК.
49
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До 79Такива самолетчета като на Руст, всекидневно нарушават границата на САЩ доставяйки нелегално наркотици на деградира ли те американци, които от година на година се увеличават.
48
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Найко 79. Забелязаха го Руст на радарите. Защо не го свалиха е друг въпрос. Но едва ли някой се надява на това. А в центъра на Ню Йорк на 11 септември не кацна ли някой?
47
1
 
3
 
! Отговори
SS преди 2 години
Войната е бизнес ! Мислете как да спечелите !