Обстрелват Донецк, атаки и в Луганската републиката

Според руски медии има жертви
20 фев 2022 09:15, Александър Попов
281
Обстрелват Донецк, атаки и в Луганската републиката
Снимка: БГНЕС

Интензивен обстрел от украинската армия се е чувал в град Донецк. Канонадата звучи в централната, северната и западната част на столицата на Донецката народна република (ДНР), съобщиха руски медии. Жителите на кварталите Ворошиловски и Киевски твърдят, че е имало над две дузини експлозии с тежки боеприпаси, като обстрелът продължава. Предполага се, че украинските сили за сигурност обстрелват града с тежка артилерия.

Сутринта в неделя три населени места в Донецката народна република (ДНР) бяха обстрелвани от украинските сили за сигурност в рамките на един час, съобщиха в неделя представителството на ДНР в Съвместния център за контрол и координация на режима на прекратяване на огъня. Украинските войски обстрелват Докучаевск, Спартак и Донецк, изстреляни са общо 30 мини с калибър 120 мм.

Въоръжените сили на Украйна (ВСУ) се опитаха да атакуват позициите на народната милиция на Луганската народна република (ЛНР) в неделя сутринта, заяви говорителят на Народната милиция на ЛНР Иван Филипоненко.

„Около 5 часа сутринта военнослужещи от 79-а въздушно-десантна бригада се опитаха да атакуват позициите на народната милиция в района на населеното място Пионерское с преминаването на река Северски Донец. В резултат на сблъсъка врагът понесе загуби и се оттегли", каза той. Разрушени са пет жилищни сгради, има и жертви сред цивилното население. „Уточняват се допълнителни данни", информира Филипоненко.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


281
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
192
0
 
2
 
! Отговори
ТИ ДА ВИДИШ преди 2 години
"Ние сме във война", коментира Джими Картър. САЩ е във война през всички 242 години от своята история, с изключение на 16 години, обяснява Картър.Картър определя САЩ като "най-войнствената нация в историята на света", поради склонността да се опитва да принуди другите да "възприемат американските ни принципи". "Изхарчихме, мисля, че 3 трилиона долара", допълва Картър за американските военни разходи. "... Това е повече, отколкото можете да си представите. И все на ЧУЖДА ТЕРИТИРИЯ !
191
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нека се разбира, че правителството на България е поставено,като колониална администрация от САЩ и неговите действия и бездействие не отразяват чувствата на българският народ към Русия. Има малка, но креслива групичка от скъпо платени НПО-та, които прокарват така наречените западни и "демократични " и неолиберални ценности
190
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колеги,задайте си въпроса,кой печели в една бъдеща война между славянски народи! След разрухата която ще последва,Америка е винаги готова да помогне.Сега само с продажба на оръжия,а после да присвои благата на държаватта.Големият печеливш е Чичо Сам!
189
7
 
0
 
! Отговори
еФтина рушка преди 2 години
пропаганда.
188
0
 
5
 
! Отговори
Путин преди 2 години
Как така свърши олимпиадата и се започна.....????
187
4
 
8
 
! Отговори
Чичо преди 2 години
Стига бе, Зеленски! На тебе такива надежди възлагахме най-малкото защото си криворожанин, не само добър комик. Вместо да хванеш губернаторите за яйцата , да вземеш да стреляш срещу хората. Язък
186
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Укрофашистите са военнопрестъпници против човечеството
185
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи цялата дандания беше да уплашат Русия и тя да не се намесва, когато украинските швеестери тръгнат да избиват мирни граждани (геноцид). И накрая ще го ядат дебелия.
184
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Безпристрастният си много пристрастен.Какво търсят ли? Може би теб.
183
15
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Ти ли ще спреш Украйна да си защити суверенитета? Я да те видим как?! Може да идеш доброволец ,без връщане.
182
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Дезинформатотори! Украинската армия ли ги обстрелва. Цивилните,на които даде възможност да се евакуират? Сепаратистките ръководители се готвят за отпор и ще получат каквото търсят.
181
16
 
5
 
! Отговори
българин преди 2 години
Свобода за Украйна !!
180
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Главния ридектор на сайта , ама аре стига си лъгал Държавата. Русия сега освобождава Украйна от Европейско Робство както нас през 1878 г.
179
34
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Защо съобщавате само лъжите на руските медии? Руснаците обстрелват Донецк и набеждават Украйна и днесбг като мегафон озвучава лъжите им. Жалка работа. Русофилството винаги си избира Русия крива права русия да е.
178
31
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Където стъпи военния ботуш на Шойгу и остарявашите КГБ-ци, нищо не никне. Шойгу отиде в Донбас, и където неговите военни отидат, замира живота и хората бягат оттам. Изпомпваха ресурсите на Донецк и сега търсят нови ресурси. Хората в Донецк може да живеят щастливо само в обединена Украйна. Предстоят им десетилетия мизерия докато не станат отново независими от Кремъл.
177
27
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Колко лид трябва да си,за да вярваш на доктатор като Путин. Украйна е в правото си да си върне нейните територии. Какви са тези измислени републики Донецк и Луганск. Руснаците ги измислиха и създадоха. Както създадоха Македония. Утре ако Турция отцепи Кърджали понеже населението там е предимно турско дали няма да се почувстваме ограбени както в момента се чувстват украйнците.
176
4
 
33
 
! Отговори
Ангел преди 2 години
От тази война най-голяма изгода има САЩ.Ето затова подметката Зеленски най-вероятно ще атакува Домбас и Луганск за да предизвика Руско нахлуване .САЩ ще наложи икономически санкции на Русия които ще се отразят много зле и на Европа особенно ако Путин продължи да спазва правилото си за реципрочност. По този начин Байдън с 1 куршум ще убие 2 заяка. Преките конкуренти на Щатите в лицето на ЕС ще обеднеят а колкото Европа е по слаба толкова САЩ ще имат по голямо влияние в ЕС !
175
21
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
...военнослужещи от 79-а въздушно-десантна бригада ... ________________ не успели да надвият на сепаратисти-колхозници и граждани...без въоръжение, та се върнали обратно. Явно сепаратистите-цивилни имат още по-тежко въоръжение - от въоръжените сили на Украйна! Путин? А какво стана с "бежанците" от онзи ден, дето савецките власти им съобщили, че ги евакуират в Ростов?
174
3
 
24
 
! Отговори
Мдаа преди 2 години
. Време е да се спре Украйна и тя да не може да използва оръжията за масово поразяване. Те са същите, които бяха в Ирак.
173
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Естествено че укрите стрелят. Толкоз бракувано оръжие им продадоха, трябва да се изгърми.Въпроса е, кога ще тръгнат наземно, щото на артилерийски дуели може да си играят, но Русия няма да се намеси.А по масирани действия урките няма да си позволят.Но и това което до сега разиграват си е национална катастрофа. Украина губи и нови територии и население.