Понеделникът след вота - неучебен, но присъствен ден

Ще се провеждат спортни дейности и занимания по интереси
17
Понеделникът след вота - неучебен, но присъствен ден
Снимка: Pixabay

Денят след първия тур на местните избори- 28 октомври, ще бъде неучебен, но присъствен за учители и ученици в цялата страна, съобщиха за БНР от Министерството на образованието и науката.

Училищата могат да организират занимания в този ден, като се запазва провеждането на спортни дейности и на дейности по интереси.

За понеделника след втория тур на изборите - 4 ноември, все още не  взето решение, поясниха от просветното министерство.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още по темата: избориучилищаученици
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Уникални т.ъ.па..ци са в МОН!
14
1
 
4
 
! Отговори
Мен преди 4 години
Държавата като взема такива решения, да вземе да пусне по два дни допълнителен платен годишен отпуск за родители на деца от първи до четвърти клас. И без това се почива за щяло и не щяло. Присъствието на децата ще е за по два часа в "присъствения ден" само за да се отчете, че го има. А родителя трябва да си вземе цял ден за да го гледа през останалото време. Поне да бяха ги оставили да се наспят децата. Тези за които ще гласуваме не заслужават такива жертви.
13
0
 
4
 
! Отговори
В МОН не мислят преди 4 години
За това непремислено разпореждане чиновниците от МОН трябва да подадат оставка. Това, което разясняват по медиите са фантасмагории и практически е неосъществимо. До кога ще се изпълняват такива *** заповеди и то дошли в последния момент, когато хората са си направили други планове. Оставка!
12
0
 
3
 
! Отговори
Ученик преди 4 години
Аз съм ученик и съм възмутен от поредната глупост на МОН! Повечето сме си организирали почивки за ден-два и този ден променя всичко... Но за съжаление ще е така, докато някой не каже НЕ!
11
0
 
11
 
! Отговори
Няма значение преди 4 години
Поредната тъпня!Някои родители са си освободили дни!!
10
0
 
6
 
! Отговори
Киро преди 4 години
Еманация на антилогиката и тъпотията. Учителите ще играят мач с присъстващите дица,а в полувремето ще отскочат до квартала си да гласуват,или под строй вече са оферирани къде и как да подадат гласа си след заповед на шефа... А родителите,те също ще се разходят няколко пъти в този ден,евентуално да не гласуват и да не пречат на предварително организирания вот на трудещите се в държавата избиратели.
9
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Винаги ли е било чудно как само в България понеделникът енеучебен.И в други страни има избори , но не и с почивка в понеделник за ученици.
8
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Поръчвам си дъжд за понеделник
7
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Просветното министерство кога ще наеме на работа поне малко просветени хора? Че от липса на просветеност, точно там е най-голямата тъмилка!Аман от глупости вече! Като няма да учат да не ходят и толкоз! Какво ще ми правят из двора - цялото училище на камара? Може ли "умните" администратори, съчинили тая глупост, и те да дойдат и да се опнат с още 1000 души в един училищен двор от 8.00 до 14.30 часа, когато свършва 7-мия учебен час?А?
6
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Горките деца ! Нали трябва мама и тате да гласуват . А с почивен ден в понеделник има голяма вероятност, при това "лятно " време , да отпрашат семейно още в петък на почивка .
5
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Аз на училище дете, което няма да учи, няма да пратя. Ако имат нещо организирано, като спортен празник, екскурзия - бива, но да ми кибичи просто ей-така, щото не могат да си влязат по стаите - да си гледат работата! Без друго не я гледат, поне да почнат!
4
1
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
оставете децата един ден да се наспят
3
22
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
а кой ще ги гледа децата, ако почиват?! ако няма баби и дядовци? едва ли шефовете ще са доволни много служители/родители да си вземат отпуск
2
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Оставете децата да си почиват!!!Както те си искат!!!Поредната пр..остотия!!!
1
1
 
47
 
! Отговори
Кой мозък преди 4 години
Кой мозък измисли това? Досега винаги понеделникът след изборите е бил неучебен И неприсъствен. Сега всяко училище ще се пъне да измисли нещо. В училището на съседчето миналия петък имаше спортен празник. Хоп, сега в понеделник - още един. Пълни безумия!