В сряда ще стане ясно какви ще са противоепидемичните мерки в училищата

Маски ще се носят само в междучасията
6 сеп 2021 18:30, Нели Христова
38
В сряда ще стане ясно какви ще са  противоепидемичните мерки в училищата
Снимка: БГНЕС

В сряда ще са изцло ясни окончателните противоепидемичните мерки, които се налага да се спазват в училищата. Това обясни служебният министър на образованието проф. Николай Денков в предаването по NOVA NEWS.

„В него ще има малки промени спрямо това, което вече сме обявили. Мерките ще са свързани най-вече с носеното на маски, известно облекчаване за децата от 1 до 4-ти клас. Те ще трябва да носят маски, но само по време на междучасията, когато се срещат с деца от друга паралелка”, каза той и обясни, че без маски остават децата от детските градини, предучилищните групи, а с маски в час ще са големите ученици. "Родителите, които искат детето им да е с маска, няма да има проблем да я носи", каза още той.

„Ясно е, че присъственото обучение не може да бъде заменено с електронното. В едни нормални условия електронното образование може да допълва присъственото, но не може да бъде алтернатива. Ние обаче не сме в нормални условия и трябваше да потърсим максимални възможности за присъствено обучение”, посочи още Денков и каза, че затварянето на учлища няма да е решение за цялата страна, а на райони според заболеваемостта.

„Променихме философията на насоките, които са публикувани на сайта на МОН – максимално присъствено обучение, като затварянето ще бъде само при взимане на необходими медицински мерки. Няма да има наедро затваряне в страната.

По думите му е важно да се разбере, че ако има разпореждане за затваряне, то идва изцяло от здравните власти. „Ние следим дали има локален проблем в дадено училище – ако има 10% отсъстващи по причини, свързани COVID-19 или ако има едно разболяло се дете – трябва да се затвори паралелката, но това пак не засяга цялото училище и цялата област”, каза служебният министър на образованието и науката.

„Миналата сряда по време на Министерския съвет имахме подробно обсъждане какъв ще е подходът тази година. Обединихме се около това, че училищата ще се затварят последни и ще отварят първи – нещо, което е доста различно от миналата година”, добави той.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тази година, направиха ли нещо по въпроса, във всяко училище-частно или държавно да има ОЕСР??!!Това е изключително важно за много деца и родители, не пак като миналата година, директори да отказват на подадените заявления!!
36
0
 
0
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 2 години
Ако ученик предната учебна година е бил избрал обучение от растояние в електронна среда и е било успешно обучението.Трябва ли през новата учебна година да подава отново заявление и декларация за обучение от растояние в електронна среда,тъй като той е преминал успешно предната учебна година.
35
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Рундьо кряскаше,че нЕма вирОз. Сега тия щели да решават
34
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нали предизборно се ежехте че нЕмалО вирОз. Сега мерки?? Но пък няма да следите да спазването им.
33
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Медузите от министерството тепърва ще решават
32
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И какво ще учат в училище? Джендаризми. Махнаха и Левски от читанката. За какво да ходят
31
0
 
2
 
! Отговори
До13 преди 2 години
,,Това поколение ще остане полуграмотно,,. Пак ще е по - добре образовано от сегашното напълно неграмотно чалгарско поколение.
30
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Майнатави на вас и на вашите убийствени ваксини и мерки в холандия няма никакви ограничения никакви ваксини дори нямя и с маски да ходят никой маски не носи престенете вече стия ваши проклети мерки маски и ограничения няма да носим никакви маски долу маски
29
1
 
4
 
! Отговори
До Анонимен 6 преди 2 години
Заври си официалните данни, нЕма да казвам къде
28
0
 
4
 
! Отговори
Totenkopf преди 2 години
Болни мозъци
27
2
 
7
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
А на ваксинираните против Ковид им желая приятно блеене и пасане на люцерна.
26
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Тия заведения за Ко протестират,но им беше добре както им бяха пълни заведения един върху друг особенно по големите градове и черноморието ,пукаха се по шевовете ) сега не доволни ,Ами другари бе разбрахте ли че които става еврогейския съюз ,и тук че е същото защо няма да има пачки от ЕС ...)
25
3
 
2
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
Конспирацията не е измислица.Тя е план от преди 100-ци години,който се изпълнява след 100- ци години.И е ФАКТ!
24
3
 
6
 
! Отговори
Ямболски цървул преди 2 години
От всички правителства(слуги на световният елит) ,които налагат мерки...Нашите са най- либерални! И при мутрата беше така и сега е така.Поздраеления ...Даже,ако стане като Швеция и Белорус-ще ми станат герои в моите очи!
23
1
 
11
 
! Отговори
Кал-Ел преди 2 години
Значи пак "разделяй и владей? Родителите на децата от първи до четърти клас са неутрализирани, да не се бунтуват, но утре ще посегнете и на техните. Кой министър иска да се обзаложи с мен, че децата ми няма да слагат маска в училище или където и да било? По скоро няма да ходят на скапаната ви програмация за слуги на обществото, което наричате училище. Не съм го строил аз това общество, не ме кефи и не съм длъжен да се подчинявам. Какво е това общество, в което убиеца на Милен Цветков си е удома?
22
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До: номер 14 Ти правиш ли разлика между човек с кислородна маска и човек на респиратор? Когато си на респиратор, тоест "с тръба в гърлото" си в безсъзнание и не изпитваш "страшни мъки", а не усещаш нищо! Спрете с това плашене и игра на таласъми!!!
21
1
 
3
 
! Отговори
До 7 преди 2 години
Малко по-сложно е за тези твои 4%. Засега 4,5% умират и 95,5% оздравяват според публикуваните всеки ден данни, но нещата са по-сложни. Колко ще са починалите зависеше от две неща - броя на новозаразените и от възрастовата им структура. Сега има и трети фактор - ваксинираните, при които починалите са десетки пъти по-малко. Възрастовата структура показва, че засега най-възрастните се заразяват доста по-рядко от по-младите, може би защото повече се пазят от заразяване, но ако се заразят всички, то
20
7
 
13
 
! Отговори
Маскираният певец преди 2 години
Долу маските! Долу маските! Долу маските!
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Да бе децата с маски в училище ,а в заведенията без маски ,цирк ,то сега за тия заведения се замислили
18
11
 
23
 
! Отговори
Живко преди 2 години
оставете децата на мира! Долу маските и ваксофашизмът! Вървете на май ната си с вашата престорена загриженост! Децата не са заплашени по никакъв начин от грипа наречен Ковид! Спрете с пропагандата и с гаврата!

Спонсорирани публикации