Предлагат удължаване на учебната година

Това може да стане с две седмици
4 сеп 2022 20:10, Росен Стойчев
101
Предлагат удължаване на учебната година
Снимка: БГНЕС

Удължаване на учебната година у нас с две седмици, през юни, е необходимо да стане до две години, за да бъде българското образование наистина качествено.

Още по темата
Сега учебните дни, като се смятат ваканциите и официалните празници, са само 270, а предметите са увеличени-това коментира председателят на Синдиката на българските учители Янка Такева, съобщи БНР.

Близо 4 500 са българските учители, които се назначават от директорите на учебни заведения на срочни трудови договори, това е грешка и затова ще настояваме министърът на образованието проф.Сашо Пенов да коригира тази несправедливост, кмоментира още председателят на СБУ Янка Такева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


101
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
81
1
 
17
 
! Отговори
Родител преди 1 година
Предлагам госпожата да влезе да работи в една учебна стая от 01.06 до 15.09 и да провери тези деца как ще издържат на 40C. Отделен е въпросът, че част от учителите не са адекватни, и няма и да станат, та ако ще и 365 дни са в училището.
80
0
 
25
 
! Отговори
Uchitel преди 1 година
Министерството и г-жа Такева стават все по-неадкватни!С две седмици повече учене ще станат вундеркинди децата ли?Вижте първо смахнатите учебници,помагала и учебни планове!!!Неадекватни сте ,некомпетентни заплатаджии!Учителят не е възнаграден,не е признат ,претоварен с глупости -как да работи ?
79
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Не трябва да има удължение на учебната година защото с тия вируси
78
0
 
30
 
! Отговори
Родител преди 1 година
Защо ви е да удължавате годината? За да ги държите по-дълго затворени в училище с все по затормозяващия и безумен учебен материал и да им натрапвате все по-неадекватни учебници и програми, които ги докарват единствено до отказ и блокаж. А да, и да им наливате в главите безумни тези /цитирам учебник от началния курс/ как ромите били кафеви защото Господ ги опекъл най-добре и за това ги обичал най-много от всички... Още малко ще ви търпим простотиите!
77
3
 
23
 
! Отговори
Родител преди 1 година
Когато имаше качествено образование, ваканциите бяха по-големи и задължително след 15 септември и 24 май се ходеше на бригади в селското стопанство. Имахме качествено образование и адекватни кадри, подготвени за работа след завършване на училище? Престанете с това удължаване! Мислете нещо по-ефективно. Да се намерят начини за ограничаване на времето на децата с телефони и игри, да се създадат начини за ангажирането им с физическа активност и трудови навици и да се съобрази програмата с възрастта
76
0
 
22
 
! Отговори
Учена глава преди 1 година
Удължаването на Учебната година без адекватни промени в учебната програма и назначаването на компетентни учители, е удължаване на агонията с произвеждането на неуки деца. Абсолютна глупост е това предложение.
75
0
 
11
 
! Отговори
Учена глава преди 1 година
Сега....чуйте малко. :) Ако искате добро образование, първо в самото общество трябва да има промяна. А за да има промяна, се започва от възпитанието, реда и постигането на дисциплина. Без дисциплина, преподаването на разглезени ученици с претенции е много неприятно и безполезно. Самите родители трябва да изискваме повече от себе си и от децата си. Другото е самата образователна система, която е пълен провал в годините на демокрацията.Програмите са неадекватни, има и доста некомпетентни учители.
74
2
 
20
 
! Отговори
ккк преди 1 година
Децата не разбират учебния материал, защото той не е съобразен с възрастта им. Аз като погледна на дъската какво учат 5 клас по матеематика ми се плаче. Колегите се чудят как да им обяснят материала. Децата от средищните училища са в 6:50 в зимата на спирката, за да ги вземе училищния автобс, след това си тръгват отново с автобус в 14 часа. Как това дете да седне да учи, като е станало в 6 часа? Автобусите нямат прозорци и климатици - как се пътува юни месец в тия жеги?
73
0
 
4
 
! Отговори
Хахахахахахахахахаха преди 1 година
До Lan, имаш много лоша представа за децат си, а и разбрахме, че ти е важно да са някъде другаде, но не и у вас. Жалка картинка! Следващият път недей толкова публично да изразяваш съжалението си, че си станал родител. Тази линия още не е прокарана от ЕС и хората ще ти се смеят :)
72
0
 
9
 
! Отговори
Алек преди 1 година
Преди сътворение, идва унищожение.
71
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Ем, учителите и те са се изхитрили, клатят си краката в учителската зала, събират клюките и на другия ден масово обсъждат с колегите си, ядат сладки и пият кафе
70
8
 
18
 
! Отговори
123456 преди 1 година
До #83 Знам много добре какво става днес в училищата и класните стаи. Децата ми са ученици единия в прогимназията другия в гимназиален етап. Това което става в класните стаи на голям град и елитни училища е следното. Учениците всеки с телефона си си цъка или си правят live в Тик Ток. От другата страна учителя грабнал един лап топ с лице към тях и той си цъка нещо. Целта е да да минат 40 те минути. За децата това е кеф за учителя не му дреме идва поредното увеличение и така.
69
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Да си увеличат работното време, не само да се чудят, каква следваща глупост да измислят. До кога ще натоварват тези деца. Те сега едва издържат в училище, та какво остава в жегите. Да подсигурят климатици за всички училища, като са толкова умни. И без това материала е толкова труден, защото се пише от пълни ***, които хал-хабер си нямат какво трябва да се учи. Хайде стига вече. От тапизмите им децата нямат време за спорт. До 19.30 часа вечерта учат. Кой ще издържи дълго така.
68
3
 
4
 
! Отговори
Lan преди 1 година
223456, даже се съмнявам и ученик да имаш, защото покрай он-***, доста родители започнаха да разбират за какво иде реч.
67
16
 
17
 
! Отговори
Albanian, Norwich преди 1 година
Ненужно сложни неща учат в българските училища. Трябва повече спорт и занимания по интереси. Физика, химия, биология, философия - напълно излишни предмети
66
4
 
11
 
! Отговори
Lan преди 1 година
123456 Звучиш като човек, който отдалече заобикаля училището. *** изкарай един ден с някой учител, само да си стоиш в часовете, и после давай компетентни съвети. Може и някое клипче да гледаш. Ако се поразровиш, има в нета.
65
12
 
13
 
! Отговори
123456 преди 1 година
Ето сега след два месеца и половина а за някой дори три месеца платен годишен отпуск и лежане идва поредното 5% увеличение на заплатите на мързеливите учители . Толкова много работиха и се измориха цялото лято ,че заслужават поредно увеличение. Интересно обаче е това ,че колкото повече им се вдигат заплатата толкова повече нивото на образованието във България пада. Тълпите с неграмотни излизащи от училище станаха тройно по големи. Образованието е в колапс вина за това имат на първо място учите
64
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Значи може 70 години да е по един начин и извенъж идват големи глави и айде юруш, ощр 2 седмици отгоре. Аман вече от идиотщини незнайно защо наречени реформи! След всяка реформа нещата стават все по-зле! Спретр се най-накрая!
63
18
 
16
 
! Отговори
123456 преди 1 година
Строга атестация на всички учители задължително 3 пъти в годината и строг контрол на работата им в училище. Също така заплатите им да се обвързани с постигнати резултати и да не се вдигат за всички. Всички учители почти последните 6,7 години я карат през просото не стига ,че са с крайно ниска подготовка, но са и мързеливи, нехаещи и със крайно занижени критерии към учениците. 4 месеца платен годишен отпуск заедно с ваканциите ги превръща в търтей .
62
7
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
За да стане образованието качествено трябва да се махне плявата от учебния материал. Останалото да се обясни на децата на достъпен език, но затова е необходим интелект, което за съжаление е непостижимо с текущите преподаватели.