Скандал с протестираща, свързаха я с ГЕРБ

Децата ми не са назначени по политическа линия, заяви Пеловска
Обновена: 19 фев 2013 21:48 | 19 фев 2013 18:05, Веселина Йорданова
346
Скандал с протестираща, свързаха я с ГЕРБ
Даниела Пеловска. Снимка: Булфото

Вносителят на писмото с исканията на протестиращите до правителството Даниела Пеловска трябваше да отговаря на неудобни въпроси за връзките си с политиката, вместо да защитава исканията на недоволните на пресконференцията в Министерския съвет.

Тя категорично отрече близки отношения с ГЕРБ "или когото и да е", като нарече такива твърдения "абсолютни инсинуации".

В коментар на факта, че дъщеря й е зам.-кмет на столичния район "Изгрев", а синът й е юрисконсулт в Столична община, тя заяви, че „позицията на един човек не е съизмерима с постовете на децата му“. Даниела Пеловска уточни, че децата й заемат постовете, защото са висшисти, преди ГЕРБ да дойде на власт и не по политическа линия.  Тя беше питана и за връзките си със СДС, като посочи, че не е била член на Националния изпълнителен съвет, а на Националния съвет на синята партия.

Според медийни публикации Пеловска е бивш изпълнителен директор на „Макаронена фабрика" в Добрич, управител на "Добруджански протеин" и на „Хранителни стоки" ЕООД, Добрич, собственик и на хотел в Кранево.
Тя е сред създателите на СДС в Добрич, била е член на Националния съвет на синята партия. През 2005 г. я напуска и оглавява кандидат-депутатската листа на "Новото време" в Добрич. През 2009 г.. Пеловска е част от екипа на ДПС. Друго нейно дете - дъщеря й Сидония, спечели кулинарното шоу „Lord of the Chefs" и получи като награда ресторант в центъра на София.

„Госпожите дойдоха при мен в 12.15 ч. и единственият предварителен разговор, който сме имали, е дали ще дойдат и ще искат да говорят, държа да го кажа", уточни премиерът Бойко Борисов по време на брифинга в МС.

На него тя се представи като вносител на писмото на Инициативния комитет, което депозирала вчера в Министерския съвет около 9.30 часа, но не сама и за доказателство предложи медиите да видят записите от камерите на правителството. Не търсете под вола теле, защото няма да го намерите, коментира още Пеловска.

Исканията в писмото били на хората от митинга в неделя и организационният комитет от 12 души решил тя да внесе писмото заедно с други протестиращи.

Тя обясни, че получила обаждане от началника на кабинета на Борисов - Румяна Бъчварова, че трябва да дойде да получи отговор на писмото. Пеловска не познавала другите представители на протестиращите на пресконференцията в Министерски съвет от Сандански.

За протеста в неделя в момента се изчаквало потвърдително писмо на Столична община, тъй като на 24 февруари ще се избира патриарх и това ще наложи определени ограничения в движението.

 "Варненци също са ме оторизирали“, защити се тя. „Недейте да мислите, че нашите протести са насочени специално срещу правителството. Те са насочени против политическата система от 23 години насам до днес“, обясни още Пеловска.

Още по темата
Даниела Пеловска се разграничи от „хората, които са на митинги да хвърлят павета, да нараняват хора, да чупят, да обръщат кофи и да палят“.

„Нека господин Семерджиев да ме подведе под отговорност за това, че 60 милиона не са влезли в хазната, които са свързани с нарушения по лицензията на ЧЕЗ, а са прекратени поради процесуални нарушения, които се съставляват в това, че човекът, който е получил от ЧЕЗ, представителя, тези актове, някой не е погледнал, че няма пълномощно за това, обясни тя.

Винаги съм била лоялен и коректен човек, изтъкна тя. Пеловска, която заяви, че ако правителството подаде оставка, Народното събрание ще се срине, по-късно каза, че Борисов не изпълнява нейните искания, а тези на протестиращите.

Разровете си тиражите и вижте, когато трябваше да атакувам Тошко Тодоров, бившия зам.-началник на НАП, дали съм го направила. Аз съм човек с позиция, изтъкна тя. От публикации в медии за скандала от началото на 2009 година обаче личи, че в интервюта тя прави различни разкрития за Тодоров, когото обвинява в покриване на далавери на фирми и смяна на партии с цел облагодетелстване.

По-късно се оказа, че Даниела Пеловска е пращала писмо на Бойко Борисов в качеството му на главен секретар на МВР. В него тя благодари за „светкавичната реакция от Ваша страна в петък вечерта - 14 януари, във връзка с мой много сериозен личен проблем“ и предлага деца на загинали полицаи да „почиват в хотела ми, на мои разноски, който се намира в курорта Кранево - във време по Ваша преценка“.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


346
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
262
1
 
2
 
! Отговори
ПРЕДАТЕЛИ преди 11 години
АМЕРИКАНСКИТЕ ГЪЗОБЛИЗЦИ НЕ СПИРАТ ДА НИ ЛЪЖАТ И МАНИПУЛИРАТ.ИСКАХА ДА ПРОКАРАТ ШИСТОВИЯ ГАЗ,ИСКАХА ДА ПРОКАРАТ ACTA.СЕГА ИСКАТ ПАК ДА НИ ИЗЛЪЖАТ,ЩЕЛИ ДА ОТНЕМАТ ЛИЦЕНЗА НА ЧЕЗ,Е КАКВО СТАНА,ОТНОВО НИ МАНИПУЛИРАТЕ?КАКВА Е ТАЯ УЖ ПРЕДСТАВИТЕЛКА НА НАРОДА,ПАК МАНИПУЛАЦИЯ? ЦЕЦО 6ТЕ АПАРТАМЕНТА,Н.МЛАДЕНОВ ЕВРЕИНА СЛУЖИЛ НА СОРОС,ДЯНКОВ АМЕРИКАНЕЦА И БОКО СА НАЙ-ГОЛЕМИТЕ ПРЕДАТЕЛИ НА БЪЛГАРИЯ.
261
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Брат КарамазовМи то всичката им работа е такава, колега!плоско и елементарно, напудрено но кухо - по герберски!
260
0
 
2
 
! Отговори
До протестиращ преди 11 години
До протестиращ Ще се преумориш с това шетане от новина на новина.То вярно че само копираш ,и явно ти плащат на бройка ама намали темпото. Каквото и да правиш твоето слънце просто залязва.
259
0
 
6
 
! Отговори
Брат Карамазов преди 11 години
Тази стринка вместо да изпише вежди на Кървавия Буда му избоде очите.
258
3
 
3
 
! Отговори
хех:) преди 11 години
До Dimitar Левски пише до български чорбаджия:"100 лири ли са ти по-скъпи или живота". Та той не ги е бил, ами направо ги е клал-и за да няма заблуди, никога Левски не е декларирал, че се бори срещу турците, а срещу чорбаджиите-изедници и дерибеи, ако вляза в езика на тамошното време. Та-по-скоро Левски би се гордял-и сега, и 97ма и би се срамувал през останалото време.Ако не ми вярваш-погледни му писанията.
257
2
 
5
 
! Отговори
Dimitar преди 11 години
До ПРОКЛАМАЦИЯ БЪЛГАРИЯ - не ти прави чест да пишеш това. Всички говорят за Левски. А нима това е искал той - българи да се бият с българи по улиците? какво ще постигнете с това? освен че туризма ни, който е даха хляб на толкова много хора ще загуби. Вие какво ще спечелите? протестирайте но мирно, не като диваци!!!!!!
256
1
 
5
 
! Отговори
Ivan преди 11 години
Има толкова озлобени хора. Как можете да говорите за това какво е искал Левски? нима Левски е искал българи да се бият с други българи по улиците? щом един викне - този е предател и дайте всички да го целим с камъни, така ли? Вгледайте се в себе си, не съдете само другите.
255
1
 
7
 
! Отговори
орк. Камчия преди 11 години
На китаратаааа- Боко Тиквата- той ще пее,драги гости, само за вас ....
254
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е тая за какво е протестирала много ток в курвенския хотел ли...
253
2
 
17
 
! Отговори
ГЕОРГИ преди 11 години
Ей тази погнуса ми беше учителка по френски пълен *** - взимаше ни по 5 ст. за списание ПИФ преди време и си купуваше палтенца и я уволниха набързо. Тя и в Герб няма общо просто се нагажда където наклони везната с две думи ПЪЛЕН ***! Децата и трябва да се срамуват от нея жалка работа. Такова нИщо няма работа в България.
252
1
 
32
 
! Отговори
Пело Пеловски преди 11 години
Пеловска,ти си голям ***!Честно!Знаеш ли колко висшисти с по 2-3 висши образования ама са безработни щото нямат връзки като твойте дечица да се уредят на държавна/партийна копанка или хранилка...?
251
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Какъв е тоя грозен подкупен травестит на снимката? Човек вече не може и да спи спокойно от подобни кошмари! Чудно ми е Боко защо се е спрял на тази ...или циците и са огромни като на Павлова?!
250
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Е гати гнусната муцуна има тая нагаждачка!Тя ли ще ни дава пример за комуникация с БОКО?ЯВНО И Е ЗАМИРИСАЛО НА ВЛАСТ НА ГАДИНАТА ХИТРА!АЙДЕ У ДОБРИЧ *** ТАРИКАТСКА!НИЕ САМИ ЩЕ СЕ ОПРАВИМ С БОКО!
249
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
*** недооправен си ти...
248
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
АЗ СЪМ ОТ ДОБРИЧТУКА ТАЗИ ЖЕНА Е ПОЗНАТА КАТО ЛИЦЕ СВЪРЗАНО С МАФИОТСКИ ОРГАНИЗАЦИИ
247
6
 
16
 
! Отговори
ruseborn преди 11 години
Във всеки град да се организира движение наречено Бъдеще за Русе Бъдеще за София и т.н. После те ще прорастнат и обединят в ПП Бъдеще за България Това е единствения път да си намерим НОВИ кадри, милеещи за страната и гражданите й. НЕ ЧАКАЙТЕ!!! Не губете време а действайте!!! Не свалим ли Бойко Борисов веднага, до юли ще омете хазната и няма да има и стотинка за заплати, пенсии. училища, армия, полиция и здравеопазване! Един чужденец който обича България!
246
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До Анонимен, В Добрич освен пеловска и преславка има и свестни хора.
245
4
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 11 години
Absolutno vsichki ot GERB,bi sledvalo da izlqzat i da otgovorqt chestno na horata-kato obslujvat g-n Borisov s usta,galtat li??????????? zashtoto vaprosat ne e dali go pravqt ili ne! Tai kato e ochevidno,che go pravqt,vaprosat e dokolko ministrite ot Gerb,zaedno s podobni nedorazumeniq kato Pelovska,sa se specializirali v oralnite uslugi kam g-n BAI-GANIO,izvinete g-n Boiko Borisov!
244
2
 
12
 
! Отговори
ina преди 11 години
TAKAVA OTKROVENA GAVRA S CELIA BALGARSKI NAROD NE E IMALO OT TURSKOTO ROBSTVO NASAM!!!!!!!! BOIKO BORISOV VAN!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! IMA TOLKOVA INTELIGENTNI HORA V BG!HORA,KOITO NIAMAT NUJDA OT NEVEJA DEBELOVRATA PROVALENA MUTRA!!!!!!!!!!!!!
243
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
kaжете кой е хотела на тая мизерница, никой да не стъпи там. сега разбирам, че малката усойница дето спечели от слави ресторанта , е дъщеря на тази ***, платила за това.