Руснаците са славяни? Нищо такова – викинги са!

Божидар Димитров подарил на икона на "Вълците на Путин"
3 юли 2016 20:46,
409
Руснаците са славяни? Нищо такова – викинги са!
Снимка: архив, Булфото

Руснаците не са славяни, а викинги. Това обяви проф. Божидар Димитров пред BTV.

"Това гласи така наречената нормандска теория за произхода на руснаците. Идват от Швеция надолу. Спират до езеро Ладога, а някои от тях продължата надолу до Киев, където правят Киевска Русия. Дори Хитлер е смятал, че викингите са по-добра раса от арийската. Тогава той е мислел, че руснаците са славяни", каза Димитров.

Той разкри, че е подарил на рокерите от групата "Вълците на Путин" икона на Хан Тервел. "Аз съм радетел и работя за културно-историческия туризъм. А тази група обикаля Балканите, за да се запознава с подобни места - да се поклонят пред гробове на исторически личности, да се запознаят с историята на съответната страна. Подарих им иконата, за да се заподзнаят още по-обстойно с българската история", заяви още професорът.

Запитан кой от нашите съвременници според него трябва да бъде канонизиран, Димитров отговори: "Отец Боян Саръев, но нека е жив и здрад. Той върна над 150 хиляди мюсюлмани към християнската вяра". 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


409
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
225
0
 
1
 
! Отговори
Никола Ников преди 7 години
Продължение:Според сагата, за която стана дума, техният водач Торир Хелсинг уверил разгорещено императора, че той и хората му ще се хвърлят даже в огъня заради него. Йоан II Комнин, наречен отново "Кирялакс", ги насърчил, като им напомнил и за покровителството на "техния" св. Олаф. С неговите молитви 450-те "веринги" със своите секири разсекли "крепостта от талиги" и разгромили "варварите".
224
0
 
2
 
! Отговори
Никола Ников преди 7 години
И още за норманите:"Норманите играят голяма политическа, военна и културна роля в средновековна Европа и дори в Близкия изток. Те са известни с войнолюбивия си дух и впоследствие с християнската си набожност и стават горещи привърженици на католицизма, който възприемат[5]. Бързо възприемат романските езици на земите, в които се заселват, като техният диалект става известен като нормански или норманско-френски, важен литературен език.
223
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Те показват обич към боевете, придружена от почти безразсъден кураж и хитрост и ловкост, които вървят ръка за ръка с нечувана подлост. В своята експанзия в други части на Европа, норманите си създават репутация на хора, способни на дръзки подвизи, в които често само неколцина мъже побеждават многократно по-многоброен враг. Ненадминат капацитет за бързо придвижване по море и суша, използване на брутална сила и предвидлив усет за употребата и стойността на парите са все черти, които характеризира
222
0
 
2
 
! Отговори
Никола Ников преди 7 години
Демографско-политическата обстановка в Европа след Осми век се формира под въздействието на НОРМАНИТЕ и БЪЛГАРИТЕ. Но0рманите (викингите, варягите) и българите се срещат на територията на Източна Европа и създават Киевска Рус.Ето хатрактеристиката за норманите (викингите, варягите), дадена в Уикипедия:" Те показват обич към боевете, придружена от почти безразсъден кураж и хитрост и ловкост, които вървят ръка за ръка с нечувана подлост. В своята експанзия в други части на Европа, норманите си
221
0
 
5
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Северните са по близо до финладците а южните до нас българите, от руските области на Украйна чак до Южен Урал все са наши. Тук има значение освен генетичния маркер и Духовния и Езиковия, известно е на елита в Русия, че съвременния руски език е на базата на старобългарския от 10 век. Черковно славянския е старобългарски нещо, което се пропуска да се спомене по политически причини. Харашая страна Болгария, но Русия болше все!
220
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Викинги, или по-точно варяги са били само част от князете им. А че руснаците са такива е пълна глупост. Езикът не се претопява току-така, а на руснаците езикът им е славянски и при това най-близо до старославянския.Божо прекалява понякога с оригиналниченето.А тиквени.кът долу, нарекъл се "Хан Крум" кой знае защо пренася върху руската история заради едната злоба глупостите, набити в промитата му чутура от соросоидната пропаганда. Вярно е единствено твърдението му, че Рюриковичите са руски князе
219
4
 
7
 
! Отговори
bg преди 7 години
Славянските народи имат близки езици. Това означава че имат общ произход.
218
14
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Руснаците са пияндури и некадърници!
217
2
 
6
 
! Отговори
кубанская столица преди 7 години
Монголи ли, скандинави ли... Ну каква роля изиграе този факт? Тези монголи заемат СЕГА!!! 1/6 част от суша и потивостои на НАТО! НАТО е никой. Украинци са изобрели нова формула "фино- угри". Големи привет от фино-монгол
216
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Деменцията и алкохолизма вече добре си личат при медийния професор Божо.
215
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Posledni genetichni isledovaniya kategorichni:ruski etnos s naigolyam procent na arijci! Isledovaniya shtatski i za tova ne afishirani.No otkrivaemi.
214
3
 
5
 
! Отговори
п преди 7 години
а рускините !те какви са 4е са много красиви!!
213
7
 
15
 
! Отговори
demograph преди 7 години
Четете повечко за турците. Генетично и по външни белези над половината от тях, предимно в западната половина на днешна Турция, носят маркери на трако-българи. Другите са си черни арабо-монголи. Турслият език е създаден с декрет от Мустафа Кемал, който определено се е българеел. Днешният им език е смесица от много езици на основата на подбран от него туркменски диалект. Всичко им е направил Ататюрк. От безлика маса е създал нация, която сега, както украинците, се опитва да се докаже с вой и бой.
212
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А какво е всичко това има значение???????????????????????????????????
211
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 309--Още тогава е възникнала държавна сигурност - който много говори, друг му взима идеите.
210
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А ние какви сме , по време на Византия се налага главно Християнството по тези земи , не само това но и Славянския език като език за комюникация тоест ако искаш да говориш с някой трябва на славянски и така всички са принудени да обшуват на слявянски
209
5
 
6
 
! Отговори
anonimen преди 7 години
В старите времена разликата между пруси, литовци и славяни, че и скандинавци не е била толкова голяма. Княз Рюрик ( най-вероятно с викингски, а може би литовско-викнгски произход създава славянска държавност на териториите на днешната Русия и Украйна и т.н., която получава името Русь. Това не означава, че съвременните руснаците не са славяни. Професорът по всичкознание доста обърква понятията.
208
12
 
8
 
! Отговори
Георги Шопов преди 7 години
Явно старческото слабоумие на прощава...
207
12
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Нито са славяни нито викинги, а тоя професор да вземе да се гръмне, последните ДНК изследвания показват че руснаците са по близо до средноазиатските народи отколкото до славяните
206
5
 
6
 
! Отговори
ГОРД РОМ преди 7 години
ромите на Скандинавия