Българинът за Турция: Не ме засяга, но ще става по-зле...

Българските турци очакват подобряване на връзките с Анкара
22 юли 2016 19:33,
30
Българинът за Турция: Не ме засяга, но ще става по-зле...
Снимка: Gallup

Мнозинството българи смятат, че кризата в Турция не би се отразила на живота им. Очакванията на повечето хора у нас обаче са ситуацията в южната ни съседка да се влошава.

Това става ясно от експресен телефонен сондаж на "Галъп". Той е проведен между 20 и 21 юли, няколко дни след опита за преврат в Турция и в разгара на мащабната чистка, която го последва.

Още по темата
Сондажът е проведен сред 822 респонденти в цялата страна.

Резултатите показват, че според 20% от интервюираните опасността от нови конфликти в Турция намалява.  70 на сто обаче са на противното мнение и според тях опасността по-скоро се увеличава.

С повече боязън отговарят жените, както и хората с по-високо образование и социален статус, посочват социолозите.

27% от хората, участвали в сондажа, смятат, че ситуацията в Турция по-скоро би се отразила на техния живот. 69 на сто обаче са на обратното мнение.

60% от българите не очакват промяна в отношенията между България и Турция. Сред българските турци даже надделява мнението за възможно подобряване на отношенията между страните.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още по темата: сондажбългариТурция
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
1
 
! Отговори
ПРАВ СИ Е ЕРДОГАН... преди 7 години
..И В СОФИЯ ДА ПОЧНАТ ВСЯКА СЕДМИЦА ДА СТАВАТ АТЕНТАТИ И ДА ИЗБИВАТ ХОРА ---И У НАС ЩЕ ДОЙДЕ НЯКОЙ "ЕРДОГАН".....СЪС СИГУРНОСТ!!!!!!!!!!КОЙ ЛУД И СМАХНАТ ЩЕ СИ ИГРАЕ НА "ДЕМОКРАЦИЯ"---ДОКАТО КОМУНИСТИ , ИСЛЯМО-СОЦИАЛИСТИ И ЛЕВИЧАРИ , МУ ЗАЛАГАТ БОМБИ ПОД ***...??!!КАКВОТО ПОВИКАЛО---ТАКОВА СЕ ОБАДИЛО..КВО ТОЛКОВА...??!!!
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
американските статистици направили заключение!! И кого са питали? Американските симуланти надраскали цифрички..
10
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Положението в Турция много прилича на тава в България след 1944г. до 1959г. От СССР активисти и на платени българи от милицията, подмолно и анонивно деистваха в тъмната част от денонощието. Разстрелваха и отвличаха , тези, който не приемаха национализацията, както и колебаещите се. Попадаха и съвсем невинни хора в това мъпно време.Появаха се и едрогърдести рускоговоращи жени и командваха цели сектори. Изборите се печелеха винаги ог БКП
9
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Хахаха.. аз мислих, че точно нас ще ни засегне най-много една дестабилизация на Турция... Тогава, като граничеща страна, ще сме длъжни да приемем 80 милиона бежанци :)
8
19
 
13
 
! Отговори
БЪЛГАРИН ОТ СОФИЯ преди 7 години
ТУРЦИЯ ,ЩЕ Е ПО-СИЛНА ОТ ВСЯКОГА!ВРЪЩАМ СЕ ОТ ПОЧИВКА В ТУРЦИЯ!НЯМА НИКАКВА РАЗЛИКА ОТ ПРЕДИ И ВСИЧКО Е ПОД КОНТРОЛ.ПРОСТО --ЕДОГАН СЛОЖИ КРАЙ НА АТЕНТАТИТЕ И РАЗНОБОЯ В ПОЛИТИКАТА .ЗДРАВАТА РЪКА , СИ КАЗА ДУМАТА !ОБИЧАМ ТАЗИ СТРАНА , ЗАЩОТО ТАМ СЕ ЧУВСТВАМ ИСТИНСКИ ЧОВЕК!
7
10
 
10
 
! Отговори
и аз пиша от Турция преди 7 години
Преди малко написах коментар незнам за какво но беше изтрит; Бях написала че и аз живея в Турция и сам напално съгласна с номер 5; БГ Медиите наистина взимат това каквото на тях им върши работа; Хората които излизат по мейданите са от всички партии не само тези които подкрепят Ердоган; колкото и да не ви харесва щом стане вапрос за родина всички ставаме ЕДИННИ
6
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Вас не ви интересува, но войната само преди 20 години беше в Централна Африка- в ДР Конго, Руанда и Сомалия тепърва се зараждаха конфликти. Сега в цяла Африка се водят граждански войни и се вихри тероризъм, а вълната обхвана и арабските държави за да стигне чак до Турция, в която се видя, че конфликта вътре в страната е много сериозен. Не се интересувате, но на север от нас се вихри сериозна политическа криза, а южно от нас чак до Южна Африка се водят войни и цари анархия. Недосегаеми сте, а?!?!
5
12
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Всеки народ си има своите предатели. В турция това са албанците и кюрдите. В България това са българите мюсюлмани и русИфилистиците. Навремето е имало гръкомани- фанариоти дето са били по- гърци от гърците и така нататък. Двойното гражданство трябва да се забрани, душмани в пазвата не ни трябват. Всеки да иде там където ще се чувства добре, от българи с чуждо самосъзнание ние нямаме никаква нужда, само вреда и то вреда осезателна!!!
4
8
 
14
 
! Отговори
До 5 - /От Турция/ преди 7 години
Добре правиш, че влизаш в коментарите към нашите сайтове.Винаги е интересно човек да разбере какво всъщност става в другите държави и какво мислят хората там.
3
11
 
33
 
! Отговори
от Турция преди 7 години
Живея в Турция и от време на време наблюдавам бг медии.Прави впечатление, че българите медии не отразяват настоящата ситуация в Турция много верно. Новините наблягат на това , все едно в Турция има хаос и безредици повсеместно. Веднъж по БНР , някакъв журналист случайно почна да говори по верни неща и веднага го прекъснаха , а до новините имаше цели 8 минути.
2
18
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тайната мечта на руфошила е Турция да се дестабилизира, тук да нахлуят всичките които сега са спрени и той да помоли матушката да се притече на помощ.
1
5
 
33
 
! Отговори
Бг преди 7 години
Не е логично българин да не се интересува от ситуацията в Турция - само една бразда ни дели.Дано всичко там да се реши по разумен начин.Какво би се случило, ако тази държава се дестабилизира? Ще бъдат застрашени турците, които преди време се преселиха там от България и сред които ние имаме приятели. При тежка криза, много хора от Турция ще потърсят подслон в България.А срине ли се Турция, милиони араби ще тръгнат през България към Европа и у нас ще настъпи хаос. Засега Турция ги спира.