България заради Brexit, но и от любов – Кристофър иска да е българин

Той обича морето, Странджа, фолклора...
Обновена: 24 юли 2017 09:35 | 24 юли 2017 09:15,
11

Англичанинът Кристофър Бъкстоун иска да стане български гражданин. Той е писател и преводач, женен за българка, а времето в годината поделя между Бургас и Англия.

Кристофър не одобрява решението на своите сънародници да напуснат ЕС. За да остане част от голямото европейско семейство, решава да кандидатства за българско гражданство.

"Жена ми, синът ми, дъщеря ми, та дори и двама внуци имам, който са българи. Искам и аз да стана българин, за да нямам проблеми да се прибирам тук, вкъщи. Все пак плащам данъци в България и имам свой преводачески бизнес", разказа бъдещият ни съгражданин.

Любимо място на англичанина е морската градина в Бургас: "Обичам морето, мистичната Странджа планина и българския фолклор".

Пристига у нас в далечната 1977 г., а първоначалното му намерение било да отиде в Пловдив, но в крайна сметка се спира в Бургас.

"Когато дойдох очаквах, че ще намеря сива индустриална картинка, но вместо това попаднах на невероятния парк в Бургас. Тук намерих любовта и смисъла на живота ми – моята съпруга", обясни той пред Bulgaria ON AIR.

С времето Бъкстоун започва да се увлича по българската история и литература. Първият български роман, който прочита е трилогията "Самуил" на Димитър Талев. Казва още, че намира за забележително красиви творчествата на Елин Пелин и Йордан Йовков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
5
 
! Отговори
До Дейвид Бекъм преди 6 години
Човече, сигурно не си наясно с пенсиите във Великобритания. Там има пенсионери , които не могат да си позволят да си плащат високите данъци на имотите. Държавната им пенсия е също толкова ниска както нашите. Друг въпрос е ако си работил в частна фирма и си се осигурявал , тогава пенсията ти е като на бял човек. Абе , като не си в час , защо се изказваш? Съвет от един видял много човек - прочети, понаучи се и тогава давай мнение.
7
1
 
6
 
! Отговори
д-р Дрегер преди 6 години
Тоя си е готов българин. Сигурно даже вари ракия на село при тъщата. При това е дошъл 77-*** година когато ни ЕС, ни НАТО ни ловеше. Така че един брексит едва ли ще го стресне.Интересно по каква ли линия се е донесъл - тогава от техните трайно тук живееха само някой и друг даскал в английска гимназия. Даже и от братските соц-партии от гнилите западни страни не се задържаха твърде.Да си му разписват там тескерето и да почерпи после.
6
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
млади хора трябват, браво на господина, но ако може да убеди млади британци да станат българи с 500 Евро заплата ще бъде добре
5
9
 
1
 
! Отговори
бай Петко преди 6 години
Кусур си ни и ти...
4
19
 
1
 
! Отговори
Хех преди 6 години
Горкият човечец! Мозъкът му е промит здравата!
3
7
 
4
 
! Отговори
Дейвид Бекъм 2 преди 6 години
Защо ти е да ставаш "гражданин" на нещо , което дава "пенсия" на хората , които са работили за него по 40 - 50 години от ............. 100 евро ........ ама НЕ на ден .... а НА МЕСЕЦ !!!!! ...... Не се грижи за болните си деца и хора ...... за инвалидите ?!?! ......... За какво , бре , човек ?!?! ........... СТОИ СИ , ПРИ КРАЛИЦАТА , ЩЕ СИ СИ МНОГО ПО- ДОБРЕ !!! .................
2
11
 
5
 
! Отговори
Дейвид Бекъм преди 6 години
... Защо ти е да ставаш гражданин , на нещо ... което го няма отдавна тук... Поне от 20 години криворазбрана "Демокрация" ... А именно - "Държава" ?!?! ... Това е бледо подобие на Африканска страна ... До по - слабите Държави в Европа дори НЕ можем да се доближим.... Всичко е ТОТАЛНО РАЗБИТО И ОБРАНО ... ДО ШУШКА ! Всичко е само ДАЛАВЕРА , НАШИ И ВАШИ ХОРА И МАСОВО ЗАТЪПЯВАНЕ И ЧАЛГАЛИЗИРАНЕ НА ОБЩЕСТВОТО !!! ....... За работа с мизерна заплата от 500 лева ти трябват 500 дебели връзки !!!!! ...
1
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Навсякъде има готини хора