Родители лишават децата си от... родителска ласка. Защо?!

Глобяват ги при отказ да предадат малкото на бившия си
Обновена: 11 дек 2017 07:12 | 11 дек 2017 07:10, Петя Славова
8
Родители лишават децата си от... родителска ласка. Защо?!
Снимка: архив, Reuters

100 деца годишно са се озовавали в плен на един от родителите си, като най-често това е майката. Родителите на тези хлапета отказват да изпълняват съдебните решения за режим на виждане с бившата половинка и затова ощетеният се обръща към частен съдебен изпълнител.

Според статистиката на Камарата на ЧСИ-тата, всяка година у нас се водят по 100 дела за предаване на дете. Това са случаи, в които не се изпълнява съдебно решение за спазване на режима на свиждане с дете след развод на родителите му, както и предаване на деца, които са били изведени от страната от единия родител без разрешението на другия, пише "Монитор".

През 2016 г. ЧСИ са имали 106 дела за предаване на дете, а през първото полугодие на 2017 г. те са 56 и се очаква в края на годината цифрата да бъде около 100, коментираха от камарата.

"Това са едни от най-тежките ни дела, тъй като са свързани с много лични истории и силни емоции", обобщи практиката председателят на КЧСИ Георги Дичев.

Негови колеги разказаха, че обичайните обяснения на родители, които не разрешават на бившите си половинки да виждат децата след раздялата, са няколко – не го гледат добре, не се грижат достатъчно за неговата безопасност или хигиена или пък не спазват часовете, когато трябва да го върнат, с оправданието, че то така иска.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
В България ..., пардон жените имат повече права от мъжете. Щом една може да убеди съда, че собствения баща на детето няма право да го вижда, така излиза.
5
4
 
12
 
! Отговори
П.Петров преди 6 години
Жените все повече се интересуват САМО И ЕДИНСТВЕНО ОТ ПАРИ! Твърде меркантилни станаха.
4
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Тя майчината любов липсва. Татковците вече са по-загрижени за децата от майките.
3
3
 
14
 
! Отговори
Петко преди 6 години
В България това е положението. На мен бившата ми викаше или ще даваш пари, или няма да я виждаш ! Да ни е честита Демокрацията в която живеем !
2
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Те достатъчно са ги наказали, като са ги създали тук в тази клоака. Да се родиш задлъжнял.. безценно. Следва невъзможност за възпитание от страна на "родителите", училище (дрога или алкохол или стават рекетьорчета-биячи). Образование от преди 30 години. Без връзки няма работа. И до 30 годишна възраст неможеш да ги изкараш от чалгарниците, а след това от затвора.... Честито
1
9
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това според зодията ли е? Иначе не ме интересува.