Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!

Премиерът откри завод в Пещера: Подкрепяме инвеститорите!
Обновена: 16 сеп 2019 15:30 | 16 сеп 2019 14:30, Веселина Йорданова
136
Борисов отговори на Радев: Ако е неговият телефон - може би знае!
Снимка: Правителствена пресслужба

Премиерът Бойко Борисов коментира пред журналисти в Пещера думи на президента Румен Радев, че държавата се управлява по телефона, а свободата на словото е в криза. "Ако е неговият телефон - разбирам, може би знае", заяви Борисов.

Той определи отстраняването на Силвия Великова от ефира на БНР като саботаж срещу правителството, срещу свободата на медиите. Премиерът изрази надежда днес или утре прокурорите да приключат "с цялата тази работа".

Борисов добави още, че недоумява как хора, които ежедневно участват в програмите на телевизиите като гости, могат да твърдят, че в България няма свобода на словото. Той зададе въпроса: "как една партия с една група журналисти протестират заедно". Според него свободните журналисти трябва да работят свободно и да са еднакво отдалечени от всяка партия".

Бойко Борисов беше в Пещера по повод откриването на нов фармацевтичен завод. В приветствието си премиерът изтъкна, че всеки ден или през ден в страната се откриват заводи и въпреки че Европа е в рецесия, ние имаме 3 процента ръст на икономиката.

Важно е в региони, където е трудно да се намират инвеститори, икономиката да продължава да се развива и затова ние ги подкрепяме, посочи още той, цитиран от БТА.

Борисов поздрави инвеститорите от името на председателя на ЕК Жан-Клод Юнкер, който не е успял да присъства на церемонията по здравословни причини.

Той е бил е поканен, тъй като част от инвестицията е финансирана по плана "Юнкер", обясни Борисов. Премиерът добави, че 40 милиона лева са вложени в екологичната обезпеченост на новото производствени предприятие.

На церемонията присъстваха още министърът на финансите Владислав Горанов и министърът на околната среда и водите Нено Димов. Премиерът каза, че преди началото й Нено Димов е инспектирал лично пречиствателната станция на съоръженията.

Министър-председателят използва случая, за да поздрави учениците и учителите в Пещера и цялата страна по повод първия учебен ден. Той посочи, че в България няма класна стая без интернет и по това сме може би на първо в Европа.

Собственикът на фармацевтичния завод Кирил Домусчиев съобщи, че ще се разкрият 200 нови работни места, основно за висококвалифицирани специалисти - химици, инженери, биолози. По думите му така заводът създава продукт с висока добавена стойност и осигурява високи възнаграждения на работещите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


136
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
118
3
 
2
 
! Отговори
Хахахааааа. преди 4 години
КВА СВОБОДА НА СЛОВОТО ИСКАТЕ, БЕ. ХАХАХААААА....ТА ВИЕ ВСЕКИ ДЕН ПСУВАТЕ ПО ГЕРБ, ПРАВИТЕЛСТВОТО И. БОРИСОВ.ОТ ТАЯ СЛОБОДИЯ, КЪДЕ ИМА ПО-"ГОЛЕМА... ХАХАХААААА... ЩО НЕ ХОДИТЕ ПРИ ПУТИН И ТАКАДА ГО ОЛАЙВАТЕ??!!! СТИСКА ЛИ ВИ.....??!!!!
117
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До 122 - свобода на словото в България няма, Пожарната говори винаги само лъжи, глупости и манипулации ! България заема незавидното 119 место в света по свобода на словото и печата, това е истината която измамниците от ГЕРБ се опитват да прикрият ! Дори тук в този сайт цензурата е невероятна ! Вярвайте още на комунистите от ГЕРБ и се чудете защо сте така неуважавани като народ и държава в ЕС !
116
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Като има свобода на словото, защо са забранили коментарите и въпросите във FB страницата, г-н?
115
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
На снимката само момите в двата края не са бандюги ! България се е управлявала от 09.09.1944 г. до днес само от комунисти-престъпници, затова е виновен и народът след преврата на 10.11.1989 г., че не можа да се "освести" и спре да вярва на комунист който му казва: - "АЗ НЕ СЪМ КОМУНИСТ" ! БКП си остана на власт като се клонира в БСП, ГЕРБ, ДПС и разни патриоти, но българинът нали си е *** това няма как да го разбере, въпреки факта как Костов с БКП разбиха СДС и изметоха от там всички демократи
114
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Слаби в главата са българите,много слаби!Този крадец на коли и престъпник от Банкя когато трябва да се хвали казва,че рецесия в България и криза няма,а когато се защитава имало страхотна рецесия!Пожарникарят е точният човек на българите за управляващ,защото пр'ост народ винаги избира пр'ости управляващи!Българинът е загубил патриотизмът си,в процес на загубване е и езикът си,все повече чуждици навлизат вече в БНР и ТВ,не може да разграничи комунист/ГЕРБ например/от демократ,изчезваме бе как не р
113
0
 
6
 
! Отговори
ФармАМФЕТА преди 4 години
Айде на ефтинката дрогааа .... Галевите бяха царе на амфетата , сега е Домуз цар. НАШ, ВЕРЕН!А и за бачкаторите ще има - без да плащат - то само маските като свалят и се надишат - даже и заплата им не трябва. Хххаа аахх - смеххх = на Три Процента !
112
10
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
бсп нали си знаете че повече на власт НЯМА да дойдете
111
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Добре бе кратуни,искате да го свалите от власт,ама какво ще правите после бе?Без Борисов сте нищо.
110
3
 
5
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 114 АнонименВ Украйна за Майдана БГ правителство каптагон ли са снабдявали!
109
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Кой го знае Юнкер къде се е насмукал та не е могъл да присъства на откриването на завода?
108
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Пещера си имаше фармацевтичен завод от Тодор Живково време.
107
7
 
21
 
! Отговори
Некъф преди 4 години
Боко е хем HacPaн xeм гoляM.
106
5
 
19
 
! Отговори
ГЛАВАНАЦИ преди 4 години
То пък едно правителство... Хвани този, че удари онзи.Стадо ГЛАВАНАЦИ.
105
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само как са се наредили на хранителната верига!
104
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Било саботаж! Бойчо се прави пак на гламав, все едно не знае, че ГЕРБ имат мнозинство в СЕМ и точно те избират началниците-калинки в БНТ и БНР. Стига е плакал! Голям ревльо се оказа и все някой друг му ..... в гащите! ОСТАВКА!
103
4
 
21
 
! Отговори
Кико преди 4 години
Тровят ни града Всеки го знае,но си мълчи за 600-700 лева заплата
102
32
 
11
 
! Отговори
Байфидан преди 4 години
До 107. Да, има. Около един милион българи, които всеки път на избори го слагат на първо място. И, за разлика от такива като теб, те са по-интелигентната част на народа.
101
7
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Има ли някой да не разбрал колко е *** ТОЙ.Не питам калинките герберасти!!!
100
3
 
21
 
! Отговори
baffff преди 4 години
най редовно когато кажа нещо положително за Нинова в дир например и коментара ми е изтрит, другите си стоят, дори критики, но в момента в който нещо положително кажа или одобря на Нинова и на момента го изтриват.Ми значи чисто политическа цензура, какво ще ми говори точно борисов, ще му извадя статии той как размахва пръст на медии и водещи и какви ги приказва, всичко е публично да седне да си ги прочете пак..
99
3
 
15
 
! Отговори
do 98 преди 4 години
да допълня че олигархията се урежда с удобни правителства като осигурява издръжката им от народа, освен че е излъган мамен и никой не го чува народа и работи да издържа същите тия дето работят за олигархията и тя да става още по-силна и богата, т.е.олигархията хем работят за нея хем друг плаща а те не дават и цент.