Медицински сестри отново на протест в Карлово

Подали са колективна оставка на 13 септември
28 сеп 2019 14:20, Анисия Иванова
12
Медицински сестри отново на протест в Карлово
Снимка: Bulgaria ON AIR

Медицински сестри от Пазарджик, Кърджали, София и Пловдив се включиха в протест в Карлово и подкрепиха подалите оставки техни колежки от карловската болница МБАЛ "Д-р Киро Попов".

Те настояват за увеличение на основната заплата на медицинските сестри в страната на 950 лева и не са съгласни с отправеното предложение за увеличение на месечното им възнаграждение със 100 лева от 1 октомври. Припомняме че лекарите и сестрите от Детското отделение на МБАЛ "Д-р Киро Попов" - Карлово подадоха колективна оставка на 13 септември и едномесечното им предизвестие изтича на 13 октомври.

От седем години не сме получавали средства от клиничните пътеки и допълнително материално стимулиране, заплатите ни са унизително ниски, работим допълнително, за да издържаме семействата си, казаха медицинските сестри в оставка. В понеделник се очакват оставки и на сестрите във вътрешното отделение на карловската болница.

Недоволните се събраха на централния площад в подбалканския град, след което потеглиха в шествие до болницата.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Medicinskite sestri da vzemet finansovite knigi na bolnicite si i pone da gi publikuvat v internet...vedomostite za zaplati, otchislenia za danak, otchislenia za zdravni vnoski, koia ot tiah kolko bolnichni dni e vzela prez celia si trudov stage, kolko i koi bolni hora sa obslujvali, kak sa gi lekuvali...po kolko bolnichni dni imat klientite im? Videoklipove ot trudovi dni...
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Що бе?Нали си направиха селфи с Боко Тиквата.
5
6
 
3
 
! Отговори
Тука е така! преди 4 години
Свят широк, чупката навън, като не ви отърва! Аз съм инвазивен кардиолог и сгъвам по 50 бона месечно, писаха ме у сички сайтове. Кой как се уредил в тая държава. А сега си сгъвам високо крака, напъвам и ви тегля една Прррррррррррррррррд!
4
7
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Комунисти, сър ...
3
1
 
3
 
! Отговори
Dada преди 4 години
Къде са кмета,зам.кмета на общината?
2
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Парите са в болниците!Настоявайте за независим вътрешен одит и ще видите кой ви обира системно - но ви е страх, нали?По-лесно е да ви яхне *** или някой олигарх, но не и да разберете как ви обира "родния" ви директор вече десетилетия. Не ви е страх от омразния Боко, а от любимия ви директор треперите - за дасе разреши един проблем, винаги се търси причината, а не се реве гръмко подир следствието.
1
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Камерън се оказа прав. Магистралите служат единствено, хората да избягат в чужбина. Ще ви се на социалистическите заплати някой да бъхти като роб, ама няма. Всеки се спасява по единично, щом държавата е абдикирала.