Проф. Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине и у нас

"Това са естествени неща, които се случват"
28 фев 2020 09:00, Елка Василева
13
 Проф. Кременски: Коронавирусът със сигурност ще мине и у нас
Проф. Иво Кременски. Кадър: БНТ

Коронавирусът със сигурност ще мине през България. Това смята проф. Иво Кременски, консултант към Националната генетична лаборатория.

"Хубавото в историята около този коронавирус е, че светът се обедини срещу нещо. Хубавото е, че в България в момента има безпрецедентна подготовка и възможности минимални последствия да има от него", каза проф. Кременски пред БНТ.

Според него се дава предостатъчно информация, но призова хората да не мислят, че става нещо страшно.

Още по темата

Проф. Кременски припомни, че благодарение на генетичните изследвания за безпрецедентен срок от по-малко от две седмици беше идентифицирано, че става дума за нов вариант на вирус. Вместо за два дена да се види има ли зараза това става за 2 часа. Това може да стане за два часа и в България.

„Той прилича на много други вируси с много по-тежки последствия. Полезното от това е, че денонощно се работи за нови лекарства и за ваксини. Вече над 90 известни лекарства се изпробват и за голяма част от тях има полза да се намалят последствията от заразата с коронавирус. Няма да бъда изненадан, ако в близките 3-4 месеца се появи ваксина и дотогава най-вероятно няма да го има тоя вирус. Догодина ще се появи друг вирус. Това просто са естествени неща, които се случват“, каза проф. Кременски.

Той обясни, че 40 института работят по ваксината срещу коронавируса. Мобилизацията е безпрецедентна, добави професорът. В момента се работи за това да сме готови както за предстоящи, така и за предишни вируси, тоест за по-голяма група, каза още проф. Кременски.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


13
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
3
 
! Отговори
умник преди 4 години
Професорът вече развя белвия байрак.
10
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Само срещу едно няма да бъде намерена никога ваксина- тъпотата.
9
2
 
5
 
! Отговори
Gdhd преди 4 години
Айде, стига сте писали глупости. Професорът е страхотен човек. Преди години велики пловдивски професори не можаха да ми разчетат генетичните изследвания, а само той и екипа му ми помогнаха. Яжте алкална храна, витамини, течности и да се КЪПЕТЕ поне 2 пъти седмично.
8
7
 
3
 
! Отговори
СЗО преди 4 години
няма нищо случайно, че в момента шеф на Световната Здравна Организация е Комунист, член на НародоОсвободителната Революционна Червена Армия на Етиопия - убивал хора, мечтаещ за Коми Диктатура над Цялата планета. това е биографията на д.р Тедрос! Вместо да е в затвора осъден от Межданароден Трибунал, той е шеф на СЗО и направи всичко възможно, заразата да стигне всяка държава, в която по план трябва да бъде Комунистическа диктатура и Китайско Р0бство!
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Който знае вече е ваксиниран. Ама е само за яката класа ;)
6
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Баси гадния ...
5
2
 
2
 
! Отговори
до 5 преди 4 години
Чакаха до сега, щото видяха, че Тръмп не само печели в момента, ами печели и 2-ри мандат и това беше единственият останал ход Комунистите от Брюксел, да наложат Комунистческа Диктатура над Свободният Свят. САЩ още кога ЕС построява лабораторията в Ухан е трябвало да нападнат и ЕС и Китай! Сега вече е късно!!
4
8
 
2
 
! Отговори
ЧумоПроказа Китай преди 4 години
няма нищо Естествено в Китайската БелоДробна ПроказоЧума от Ухан - СуперВируса - Супер Био Оръжието на Червената Армия на Комунистие от Пекин. Пуснаха го първо върху себе си, за да останат само Комунистите с Имунитет и сега чакат като Европа се срине, Червената Армия идва и Европа ще бъде под Комунистическа Окупация и Китайско Р0бство. Плана е добре координиран с ЕС, щото никоя медия не ви казва, че Военната Лаборатория в Ухан е построено от ЕС!
3
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е и без да съм професор и без да ми плащат ще ви кажа че няма как да ни подмине ...Небето е синьо, амам от професори и от експерти
2
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А има и друго обяснение. През нас вече е минал.
1
6
 
15
 
! Отговори
гербисто-патриот преди 4 години
Нека да не се дърпаме и да приемем евродействителността, че коронавирусът има почва у нас. Не е страшно и ние да се присъединим към еврообщността и да приемем нормално вируса, след като той вече пуска корени в ЕС. Това е нещо нормално, няма нужда да се противопоставяме на прогреса.